- 4 Aralık 2022
- 703
- 893
- 35
- Konu Sahibi Huzurkokanmevsimler
Merhaba arkadaşlar anaokuluna giden çocuğum sene başından beri uyum sağlamadığı için sürekli sıkıntı yaşadık.Etkinliklere katılma yoktu,ayakta gezme argo konuşma, sataşma vs.Psikiyatra gittik tam tanı konulmasa da dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu dedi dr.Galiba tam tanı 6 yaşında konuyor,oğlum 6yi tamamlamak üzere.Neyse ilaç verdi dr kullandık,ama sersem gibi oldu çocuk.Bir de 3 ilaca çıktık sonrasında,daha içine kapanık,uyku halinde tepkisiz sessiz oldu baya, göz teması azaldı,3 dr değiştirdik ama sonuç aynı İlac kullandık.Bu yan etkileri olunca randevu gününe kadar ilaç ta azalınca yavaş yavaş kesmek zorunda kaldım.Göz teması düzeldi,algı arttı,ses tonu kelimeler daha netleşti.Ancak argo konuşmalar,etrafa(tanımadığı biri bile olsa)laf söylemeler, dalga geçmeler vs arttı.Oyun oynarken bile vurmalı,kırmalı oyunlar oynamak istiyor.Etrafindakilere yaklaşımı da öyle.Yine psikiyatriye gittik, bütün olan biteni anlattım.Dr da 'okul nasılsa kapalı,tamam şimdi verme ama okul açılınca sıkıntı o zaman başlar.O zaman tekrar gel,ilaç gerekirse ki gerekecek büyük ihtimal o zaman başlarız yine ilaca.Bazilari ilaca rağmen düzelmeyebiliyor'falan dedi.'Mesela yemegin altını defalarca da yapsa yakar gibi düşün.Simdi tedavi görmezse ilerde psikopat olur'dedi.Ama dün pek gözlemlemedi çocuğumu.Tabi ilaç gerekiyorsa kesinlikle vereceğim, yapacak birşey yok.Ama bu konuda kesinlikle bilgi sahibi değilim ve acabalarim çok fazla.Eger tam olarak dehb ise bunun sıkıntısını ömür boyu mu çekecek,nelerle karşılayacağız?Neler yapmalıyız?Uygun şekilde ilerlersek bütün bu sıkıntıyı atlatacak miyiz? Yapacağınız yorumlar benim için çok önemli.Lütfen bilgisi olanlar beni yönlendirsin.Yapacaginiz yorumlar çok önemli.