Çocuğu Bademcik ameliyatı olan arkadaşlar...

sessiz fxixrtxixna

ŞükürlerOlsunAllah'ım:)
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2007
588
1
96
Diğer
Kızım 5,5 yaşında arkadaşlar.neredeyse 3 senedir her kış çok sık bademcik enfeksiyonu geçiriyor.Ayrıca hiç hasta olmasada geceleri horluyor ve özellikle yüzüstü uyuduğunda nefes alamıyor hiç burnundan.Bebekliğinden beri takip eden bir doktr.u vardı,o hep aldırın bademciklerini 3 yaşını geçince çocuğa eziyet olmasın diyordu.Ayrıca geniz etide var.Biri çene ve boğaz cerrahı profösör olmak üzere toplam 5 doktora gösterdik şimdiye kadar.Profösör ileri aşamanın bir alt seviyesinde demişti,ameliyat için bekleyelim dedi.Aradaki 2,3 doktor mutlaka aldırın,özellikle bademciği çok büyük sıkıntı yaratır ileride dedi.Bir tane kkb uzmanı gerek yok ameliyata dedi.En son dün başka bir kkb uzmanına gösterdik bademcikler çok çok büyük alalım dedi.Tahlilleri yapıldı kuzumun,bugün sonuçları göstereceğiz haftaya ameliyata gün verecek.Sorun ise hala kafam karışık,sürekli hasta olması ve geceleri nefes almakta zorlanması aklıma gelince iyi olur inş.diyorum ama emin değilim.Çocuğu benim kızım gibi olup geniz eti ve bademcik ameliyatı olan varmı arkadaşlar,ameliyat zor mu,interneten araştırdım bugün doktorada soracağım ama,yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok daha rahatlayacağım inanın..Çok uzun oldu, okuyan ve cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..a.s.

Son düzenleme:
Arkadaşım çok geçmiş olsun...
bademcik ameliyatı olan tanıdıklarım var,
korkmayın,inşallah başarılı bir şekilde olur ve biter...
sonrasında buzlukta soğutulmuş çorbalar,ve falzasıyla
dondurma yedirmeniz gerekecek,çünkü havalar çok sıcak olduğu için,
mikrop kapmaması gerekir,gerekli bilgileri doktorunuz verecektir..
şimdiden minik yavruya acil şifalar diliyorum...
sevgiler...

Arkadaşım çok geçmiş olsun...
bademcik ameliyatı olan tanıdıklarım var,
korkmayın,inşallah başarılı bir şekilde olur ve biter...
sonrasında buzlukta soğutulmuş çorbalar,ve falzasıyla
dondurma yedirmeniz gerekecek,çünkü havalar çok sıcak olduğu için,
mikrop kapmaması gerekir,gerekli bilgileri doktorunuz verecektir..
şimdiden minik yavruya acil şifalar diliyorum...
sevgiler...

Dondurmayı biliyordum ama,buzlukta soğutulmuş çorbayı öğrenmiş oldum,çok teşekkürler.opuyorumnanaktanBizim bulunduğumuz il yazın bile serin bu yüzden avantajımız var.Ben hala yatağa yattığımda elimde olmadan ameliyatı ve özellikle sonrasında Allah muhafaza olabilecek sorunları düşünmekten kendimi alamıyorum.Ama güçlü olmam lazım çünkü ben bir anneyim,inşallah kolayca atlatırız bu sürecide.Allah'ım evladı hasta olan herkese şifa versin..:Saruboceq:

geçmiş olsun korkamayın bende 7 yaşında bademcik ve genizeti ameliyatı olmuştum
ameliyat olana kadar hergün penesilin iğne oluyordum hep hastaydım
ameliyat olunca okadar sık hasta olmadım
çocuğunuza hep dondurma yediriceksiniz

geçmiş olsun korkamayın bende 7 yaşında bademcik ve genizeti ameliyatı olmuştum
ameliyat olana kadar hergün penesilin iğne oluyordum hep hastaydım
ameliyat olunca okadar sık hasta olmadım
çocuğunuza hep dondurma yediriceksiniz
Benim kızımda antibiyotik penisiln iğne hiçbirşey fayda etmiyordu,sürekli enfeksiyon tekrarlıyordu.İnşallah ameliyattan sonra sizin gibi kızımda iyi olur..Gerçekten biraz daha rahatladım şimdi cevapları okuyunca,teşekkürler..
opuyorumnanaktan

canım korkmana gerek yok bende bağdemcik ameliyatı oldum ve 19 sene önce kana falan oluyomuş diye yazmışsın başka bir bölümde bende öyle bişey olmadı ki tıp o zmana göre daha ilerlemiş bir durumda
allah acil şifalar versin canım

arkadaşlar herkese merhaba kızım 2 yıldır kışın yoğunlukta olmak üzere yaz kış sürekli bademcik iltihabı geçiriyor. sürekli götürdüğüm çocuk doktoruna ısrar etmeme rağmen hiç geniz etinden şüphelenmedi ayda 2 kere antibiyotik kullanır hale geldim bugün yine öksürmeye başlayınca çocuk doktoru yerine kulak burun boğaza götürdüm doktor kamerayla hem burnunu hem kulaklarını hemde boğazını kontrol etti. geniz eti şüphem ne yazıkki doğruymuş alınması gerektiğini söledi bademciklerinede baktı geniz etiyle birlikte bademcikelrininde alınmasının şart olduğunu söledi ne yapacağımı şaşırdım lütfen bana yardım edin sadece geniz etini aldırmak sorunu çözermi yada çocuğu bademcik ameliyatı olmuş başka bi anne varmı lütfen yardım edin sizce ne yapmalıyım

yeğenimin bademcikleri alındı alındıktan sonra sağlık ve kilosu daha düzene girdi.
Şuan 4.sınfta belli bir yaşı beklemişlerdi ama yaşı tam hatırlamıyorum.

benim oğlum 5 yaşını doldurduktan sonra geniz eti e bademcik ameliyatı oldu.
çok sık hastalanmazdı ama bademciklerinde asimetrik şişlik olduğu için doktor olmasını tavsiye etti.
yemek yerken de bazı günler öğürür gibi olurdu, genizden konuşma dedikleri şeyden biraz şikayetçiydik
veee boyumuz ve kilomuz gerideydi hep.
neyse çok basit bir ameliyatmış . sadece anesteziden uyanırken çocukların tepkisi yetişkinlerden çok farklı. içine şeytan girmiş gibiydi. gözü açık inliyo hırıldıya çırpınıyo çok tuhaftı.
daha sonra da 3-4 gün aç kalması çok dokunaklıydı. süt ve dondurmadan başka bir şey yiyemiyordu. sonra sonra patates püresi falan derken kaybettiği kilodan fazlasını 3 haftada geri aldı. ve boyu hızlı uzamaya başladı. tavsiye ederimmmm
ankara da doruk hastanesinde oldu çok memnun kaldık:)))

MERHABA KONUYU AÇAN ARKADAŞ LÜTFEN YAZARMISINIZ NASIL GEÇTİ AMELİYAT BENİM OĞLUMDA 2 HAFTA SONRA BADEMCİK VE GENİZ ETİ AMELİYATI OLUCAK 7.YAŞINDA ÇOK ENDİŞELENİYORUM VE KORKUYORUM NE OLUR YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

Merhabalar benimde kardeşim ameliyat olacak siz olalı da yaklaşık bir yıl geçmiş nasıl oldu şuan nasıl iyi mi şikaheylerinizden kurtuldunuz mu ve ilk hafta çok mu zoe geçti?

3gün önce oglum geniz eti ve bademcik ameliyatı oldu uyanırken cok agladı nogazım acıyor dıye halada hafif agrıyo ama resmen kendıne geldi horlayan tıkanan boğuk boğuk konusan bir ccocuk cok sık hastalanır dı umarım artık hastalanma ve antibiyotik kullanmaz demem o kı cokta agır degıl cocuklar kolay atlatıyor

Kızım iki buçuk yaşında geniz eti ameliyatı oldu ve ikimkulagina tüp takıldı tüpler düştükten sonra duyum kaybı oldu bebekken çok hastalaniyordu şuan tekrar tüp takilcak fakat doktor bu sefer de bademciklerinide alalım dedi kafam çok karışık bu durumu yaşayan varmi

Back