oğlum 2,5 yaşında ve beslenmesii çok kötüü...hergün ne yedircem ben bu çocuğa diye düşünmekten fenalık geldii..kahvaltıda sucuklu yumurta ekmekle meyvesuyu ve 1 salatalık.. öğlen ve akşamm makarna,pilav,patates kızartması tavuk yediği ana yenmek bunlar..meyvelerden elma muz salatalık domates .aburcubur birdee oda herşey değil..ayrıca gecedee süt içiyor.. hepsi bu kadar ve oğlum bugüne kadar ne bir kase çorba içti ne bir yemeğin suyundan ..
kırmızı eti güvendiğimiz kasaptan alıyoruz marketten asla almıyoruz. salam sucuk hiç yemeyiz. kola gazlı içecekler bazen misafirler getirir o da kendileri içerler içilmeyenler lavaboya dökülür. daha bildiklerimi yazsam inanın dışardan hiç bir şey alınmaz. bu kadar da abartmayın diyebilirsiniz ama ben kendimi düşünmüyorum zararlı olduğunu bildiğim bi şeyi nasıl vereyim yavrucuklara.
2 aydır sütcümüz var, İstanbul'da kapımıza kadar cam şişede tertemiz sütler getiriyor. walla biz de meleğimizde çok memnunuz, ihtiyacı olan melek sahipleriyle paylaşmak istedim. Şu anda internet siteleri yapım aşamasındaymış
Şimdi karar verdim pazardan civciv alacağım bahçeye:)) güzel doğal yemlerle beslenip, büyüsünler yumurtlasınlar, oğluşuma her gün taze ve sağlıklı, hormonsuz yumurta yedireyim. Bakalım yapabilecek miyim:))) … Araştırdım yerlitohum.com'dan %100 yerli ve doğal tohumlar buldum domates, biber, marul, maydanoz, salatalık tohumlardan şipariş veriyorum.
canım bizde hiç meyve suyu kola cips vermeyiz elimden geldiğince doğal beslemeye çalışıyoruz.ben kızımada fındık badem ceviz kayısı incir yediriyorum seviyoda şükür onları .bide canım sen süt olarak...
aynı sorun bendede var kızım 6 yaşında ve babanne faktörü bendede var biz nedersek tersini yapıyor abur cubur alıyor sabahın 07:30'da cips kola alıp televizyonun başına otutturuyor sonrada biz onun dedesiyiz ninesiyiz alıcaz elbette diyorlar eşimse tam bi ana kuzusu annesi ne derse o oluyor yatak odamıza bile karışıyor
çocuklar daha hiç şeker, çikolata yemedi şimdilik kontrolümdeler ilerde ne yaparım bilmiyorum. prof. dr. canan karatay oğluna hiç şeker yedirmemiş. çocuk şeker gördüğü zaman 'dimi anne biz bundan yemiyoruz diyomuş'.inşallah bizimkiler de öyle olur.
kızlar yardım istiyorum ne yapacagımı sasırdım 4.5 yasında kızım var.tek cocuk.ona karsı babasıyla farklı tutum sergiliyoruz yani ben yemegini ye desem yemicek işte belli diyo esim bunu duyan kızım yermi?uyutucam gec oldu diyorum uyumaz bu saatte diyo bu lafı duyunca kızım kalkıp gidiyor ayagımdan.oyuncaklarını topla diyorum bağırma cocuga diyo.direk babanın gözüne bakıyor
Kardeşimin 14 yaşındaki bir kızı var.Ama pek genç kız gibi davranmıyor.Yani evde barbie bebeklerle oynuyor,çizgi film izliyor,odası pembe ve tüylü.Yaşıtları kola içerken o süt içiyor.Evdede çocuk gibi davranıyor,sevimli gözükmeye çalışıyor.Sanırım büyümeyi pek istemiyor.Ama arkadaşlarının yanında oldukça sosyal ve normalmiş.Öyle gerizekalı bir çocuk değil aksine zekası normalin üzerinde.Ama kardeşim ve ben onun için endişeleniyoruz.Sonsuza dek çocuk mu kalacak?
Hazır çorbalar, fast food, şekerlemeler, hepsi çocuklarımız için ZEHİR. Bizim için de tabii.
O ilaçlı, hormonlu, GDO'lu, zararlı tüm besinleri eleyip, menülerden çıkarsak elde hemen hemen hiçbir şey de kalmıyor. Kanser vakaları neden artıyor işte bunlardan. Allah bebeklerimizi korusun ve para hırsıyla her türlü sahtekarlığı yapanları da ıslah etsin
çocuklara hiç çiftlik tavuğu vermedim çiftlik yumurtası da...eşim şehir dışına çok çıkıyor gittiği yerden mutlaka köy yumurtası alıyor. bir kaç kere de köy tavuğu aldı parçaladık buzluğa koyduk arada haşlayıp veriyorum.çok kısır bi döngü aslında köy tavuğu diye alıyoruz ama hazır yemle beslenmişse o da sakıncalı gdolu olasılığı çok...offff yatıp kalkıp düşünüyorum hiç bir şey doğal değil
makinada yapıyorum yağ tuz koyamıyorsunuz makinaya baya tokluk hissi veriyor yağsız tuzsuz olunca kilo almak yerine veriyorsunuz ben denedim 5 kilo vermiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?