- 15 Aralık 2013
- 15.613
- 35.789
- 798
Anlamadım canım ne için izin almamız gerekiyormus
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sayfanın en altında , kocaman kırmızı kutunun içinde uyarı yazısı var ama.İyi de ben zaten özele indirgemedim. Bu kuralı tek bir kişiden başlayarak düzenleyebilirseniz, size bu girişimlerinizde, davanızda -her neyse- destek vereceğim. Ben buraya bunu bilerek üye oldum zten. Ancak bir kuralın var olması onun doğru olduğu anlamına gelmiyor. Ben sitede yazılarım üzerinde hak sahibi değilken ve kullanım hakkını size vermişken, siz kullanım hakkını sözde gasp eden birini gördüğünüzde neden sizi savunayım? O yazılar artık benim değil ki, sizin. Siz savunun kendinizi. Amacım sizi alaşağı etmek değil. “Kuralları öğren öyle üye ol” diyen de çıktı. Ben kime ne anlatıyorum noktasındayım artık. Neyse karşılıklı fikirlerimizi belirttik, teşekkür ederim. Şirketler arası savaşınızda muvaffak olmanız dileklerimle.ben yazılarımın kullanım hakkını size serbest bıraktım, o açıdan coca cola da kullansın beni çok ilgilendirmiyor. Buradaki x kişinin arkadaşına dedikodumu yapmasından farkı yokbenim için. Sizin marka değeriniz de önceliklerim arasında değil. Saygılar.
cikardiklaei sonic bu anneler icirmiyor babaanneler iciriyorBir de böyle rapor olmaz ki. Kadın dergilerinde yazılan abuk çeviri makaleleri oluyor ya onlara benzemiş. Kim yaptırmış, bu sonuçlarla neyi hedefliyorlar onu çözemedim. "Bayan Mükemmeller çocuklarına kola içirmiyor" Eee?
Beni savunun demiyorum. Ben kendimi yargı yolu ile savunurum bir rahatsızlık durumunda. Ama ben cola nın anketinden rahatsız olmadım. yazılarımı silemiyorum ve kk tekelinde. O yzıların coca cola tarafından kullanılmasından kk yöneticileri rahatsız ise yargı yolu ile haklarını arasınlar. Ben rahatsız olmadım, hak arama falan yok ortada. Siteye de kuralları bilerek üye oldum. Rahatsız olan diğer yorumcular. Ay bayılazaaam.Sayfanın en altında , kocaman kırmızı kutunun içinde uyarı yazısı var ama.
Ne yazıyor orada ;
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.
Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.
Benim mesajımı yazdım ,sorumluluk size ait,beni savunun demek te yanlış.
cikardiklaei sonic bu anneler icirmiyor babaanneler iciriyor
cozum ; reklam filmlerinde babaanneleri oynatalim
Şimdi anladım ,demek istediğiniziBeni savunun demiyorum. Ben kendimi yargı yolu ile savunurum bir rahatsızlık durumunda. Ama ben cola nın anketinden rahatsız olmadım. yazılarımı silemiyorum ve kk tekelinde. O yzıların coca cola tarafından kullanılmasından kk yöneticileri rahatsız ise yargı yolu ile haklarını arasınlar. Ben rahatsız olmadım, hak arama falan yok ortada. Siteye de kuralları bilerek üye oldum. Rahatsız olan diğer yorumcular. Ay bayılazaaam.
ahhaa onu bilemiycim ama anneannele yirtti olaydanOynatıyorlar ki zaten Ramazan'da hep babaanneler dedeler kola içiyorHa bu arada bir şeker markası hep bayramda yanına torunlarının gelmediği hüzünlü dedeleri ellerinde bir paket şekerle torunları geldiği zaman nasıl gözleri yaşlarla dolu sevindiğini gösterir. Şeker satışlarında artış oluyor muymuş bir konuşsunlar
![]()
Bu konunun bizle alakası ne
Okuduklarını da anlamamışlar. En çok verilen taktik "mesafe candır"Beni üzen şeyler:“En büyük derdim eşimin ailesi…”
Not: KK kullanıcılarının en önemli kaygılarını birinci bölümde belirtmiştik. Bunlardan bazılarını (örn. hamile kalamamak) araştırma amaçlarımızla ilgili olmadığı için ele almadık. Bunlardan çocuğunun ve kendisinin beslenmesi ile ilgili olanlarını önümüzdeki iki bölümde ele alacağız.
‘Bir Derdim Var’, forumun en büyük ana başlıklarından bir tanesi ve burada en çok konuşulan konu eşinin ailesi ile özellikle de kayınvalide ile ilgili problemler.
- “Evlenip de ellere karışma” mevzusu çerçevesinde kayınvalide, görümceler ve eş ile yaşanan problemler burada anlatılıyor ve diğer kullanıcılardan nasıl hareket etmesi yönünde akıl danışılıyor.
- Yaşanan problemlere örnek vermek gerekirse:
// Kayınvalidenin her şeye dahil olmak istemesi.
// Kayınvalidenin kocasının üzerinde bir kontrol kurması.
// Kayınvalidenin kendisinden habersiz beyaz eşya alması:
- Verilen tavsiyeler duruma göre değişse de yaygın “taktik” saygısızlık yapıyor durumuna düşmeden ona karşı koyduğunu belli etmek üzerine. Örneğin: “Kendini korumak için kibarca laf sok”.
Adında “dert” kelimesi geçen bir forumda daha çok bu konunun konuşulması kültürel bir olgu olan kaynanalığın hala çok önemli olduğuna işaret ediyor.
just tmm iyice desme yanlis anlamisim :/Bu konunun bizle alakası ne![]()
Bakanlik serbest birakmis olabilir. Bu colanin zararsiz bir icecek oldugunu gostermez. Devlet de elde edecegi vergi gelirine bakiyor. Burda paraya bakan yalnizca Coca Cola ya da KK degil ki. Uyusturucu yasak cunku uzun vadede faydadan cok zarari goruldu uyusturucunun. Uyusturucuyla kafayi bulup her seyi yapabilirsiniz. Ama colayi icip de gidip adam kesmezsiniz. ( Hos insanlar artik ayik kafayla da bu isi yapiyorlar ama bu simdi konumuz degil) Butun bunlar Colanin zararsiz bir icecek oldigunu gostermiyor. Organlarimiza verdigi zararin haddi hesabi yok. O halde neden burda colanin zararlarini tartismayalim?Cola sağlık bakanlığının serbest bıraktıpı bir içecek, uyuşturucu yasak. Yani uyuşturucuyu tezinizden çıkarın.
Kategorize etme konusunda buradaki üyelerin de bazen birbirlerine aşağılayıcı yorumlar yaptığını söylüyorum. 2 gün banlanıyorlar ya da bankanıyoruz ama o yorum kalıyor. O yorumu kullanım hakkı sitenin, benim değil. Ancak yargı yolu ile çözerim. Ben kendi yorumlarımı silemiyorsam, kullanım hakkı sitededir. Site de coca cola nın benim kullanım hakkını siteye verdiğim yorumlar üzerinden haksızlık yaptığını düşünüyorsa, yargı üzerinden hakkını savunsun. Benim siteye yazım hakkımı elinde bulunduran sitenin “hakkınızı çaldılar” demesi ya da sizi aşağıladılar yaklaşımı pek doğru değil. Ben bu siteye bu kuralları bilerek üye oldum, coca cola nın yaptığı da bana pek aykırı gelmedi. Ayrıca içeceğin zararlarını halka anlatmak için bir diğer markayı(kk) savunmak gibi bir düşüncem yok. Kendi irademle sivil toplum örgütlerine katılıp, bildiri dağıtarak vb ile de yapabilirim bunu. Tekrar yorum yapmayacağım, yeterince açıklayıcı olduğumu düşünüyorum. Anlayıp anlamamak size kalmış. Teşekkür ederim, iyi akşamlar.
"sizden izin alma tenezzülünde bulunmadan aşağıda ki çalışmayı yaptırmış"
Bu ilk mesajda vardı kaldırdım. benden demeliymişim : )
Lakin bu konunun çıkışı nedir ? Dün bir grup beni etiketleyerek bir eylem yaptı ve mesajları aynen şuydu ;
Semt bizim , ev kira. Site senin , mekan bizim. #sisterhood saygılar ...Kazen
Yazdılar bende hadi o zaman dedim ... olayın çıkışı budur.
Disipline Girmis BirKadin canım kazen bunu bir üyeye açıklama yapmak için yazdı.
Yani ogrenmemize sebep oldunuz sista lar ben mı öyle anladımYani sanırım kazen burda şey demek istemiş.
Evet site benim ama içeriği üretenler sizsiniz, sahiplenen sizsiniz. Sizi de ilgilendiriyor gibi anladım.
Bizim mesajımızı da örnek olarak vermiş
Yani ogrenmemize sebep oldunuz sista lar ben mı öyle anladım![]()
İşte kk nin çoğu bunu yapıyor ondan rahatsız ettik onlarıSurekli kola icen seksi kadin-erkek, kola icen mutlu aile temasiyla yaptiklari reklamlar samimi gelmiyor.
Surekli tabak canak vermeleri sevimsiz. Evde belki yillarca duracak reklam icerikli urunu ustune para alarak sattigini kimse fark etmiyor.
Her Ramazan ayi geldiginde iftar sofrası ritueline eklenmis kolali reklamlar basliyor.
Liseye giderken kola icmeyi biraktim. Sene 1998.
Esim içiyordu eskiden. 2005 gibi sekeri birakti, kola icemedi. En sekersizi bile tatli geliyormus.
2 cocugum var misafirlige gidildiginde ic ic diyorlar, ben susuyorum. Icmediklerini kendileri soyluyor. Eger cocuklar benden gizli icmediyse ve yalan soylemiyorlarsa -ki dogru soylediklerine suphem yok ama okulda eskiden satıldığı icin emin olamıyorum yanlis bilgi vermek istemem- tadini bilmiyorlar.
Hepimizin gunde maksimum 2 sise maden suyu icme hakki var. Kizim portakal suyuna katilmis haliyle seviyor. Esim limonlu. Oglum ve ben sade. Bazen visne kaynatıyorum. Onunla da iyi gidiyor.
Ayran yapiyorum, hosaf yapiyorum iciyoruz. Kola, gazoz vs almam. Aldirmam. Bana gelen misafir de alamaz. Geri yollarim gelenle :)
Mutluyuz siz olmadan kolacilar. Bizde durum bu.
Uzerimizde arastirma yapmak yerine fikrimizi sorsaydiniz ben soylerdim durustce. Sorun yok.