Popüler Konu Coca-Cola bizim hakkımızda ne düşünüyor ?

Hanımlar lütfen konu içerik silme mevzusuna dönmesin.

İçeriklere gelince evet böyle bir kural var, kullanım sözleşmesinde de yer alıyor, size şöyle bir örnek vereyim, bir üyelik "hamilelik döneminde yaşanan sorunlar" üzerine konu açsa, birçok hamile üye bu konuya yazsa, belki de binlerce sayfaya ulaşmış konuyu birden silmeye karar verirseniz ne olur?
Yazanların da harcadığı emek, konuya verdiği değeri hiç edersiniz, o konu başlığında yazılan tüm cevaplar havada kalır, ayrıca unutmayalım çoğunluğumuz sitede benzer sorunları yaşadığımız üyelerin konuları üzerine bende de var, benim sıkıntımın cevabı burada paylaşılmış deyip üye olduk.

Bir kitap alırken kapağına bakarak mı alırsınız içeriği hakkında fikir edinerek mi?

Hepimiz tüm konularımızı silersek paylaşmamızın ya da buraya üye olmamızın bir anlamı kalmıyor ki, blogger olalım o zaman.

Bu topiği desteklersiniz veya desteklemezsiniz o ayrı mevzu, saygı duyarım ama konu sitenin yıllardır süre gelen kuralları değil.

Araştırma yapanların üye olup olmadıklarını bilemiyorum ama çok hatalı bilgiler var. Mesela eğitim düzeyi vb diğer bilgileri asla sorgulayamazlar.

Sanırım eğitim düzeyine profilde yazılan bilgilere göre bakmışlar ama burada bilerek orayı yanlış dolduran üyeler de var. Misal benim yaşadığım yer eski oturduğum il, şu anda da öğrenci değilim. Ama orada öyle işaretlemişim. Demografik bilgiler kafadan yanlış mesela muhtemelen.

Etik olup olmaması biraz tartışmalı ancak yöneticilere sorularak bir araştırma yürütülmeye çalışılsaydı belki daha doğru ilerlenebilirdi. Ama ben bu araştırmayı araştırma yöntemleri ve bilimselliğe uygun bulduğumu söyleyemem. Burada herhangi 4 kadın toplanıp aynı- hatta daha doğru bulgulara ulaşabilirdik kendimizce.

Sanırım eğitim düzeyine profilde yazılan bilgilere göre bakmışlar ama burada bilerek orayı yanlış dolduran üyeler de var. Misal benim yaşadığım yer eski oturduğum il, şu anda da öğrenci değilim. Ama orada öyle işaretlemişim. Demografik bilgiler kafadan yanlış mesela muhtemelen.

Etik olup olmaması biraz tartışmalı ancak yöneticilere sorularak bir araştırma yürütülmeye çalışılsaydı belki daha doğru ilerlenebilirdi. Ama ben bu araştırmayı araştırma yöntemleri ve bilimselliğe uygun bulduğumu söyleyemem. Burada herhangi 4 kadın toplanıp aynı- hatta daha doğru bulgulara ulaşabilirdik kendimizce.
bende onu diyorum
bana sorsalardi daha guzel bi analiz cikarirdim
ortaya cikan sonuc rezalet
benim 9 yasindaki sipa bile daha anlamli rapor yazar

bunda ironiyi kaçırdım sanırım. İroni var demişsiniz ama ?

Hmm bir açıklama gerekiyor demek ki. Tdk dan fotoğrafı da yüklüyorum.
Kuralların esnetilemeyeceğini bildiğim için kuralları esnetirseniz size destek çıkacağım diyerek ti’ye aldım.

Eklentiler

• 313495B8-7850-49A1-AAE4-EA52E98E9493.png
    313495B8-7850-49A1-AAE4-EA52E98E9493.png
    139,7 KB · Görüntüleme: 100
bende onu diyorum
bana sorsalardi daha guzel bi analiz cikarirdim
ortaya cikan sonuc rezalet
benim 9 yasindaki sipa bile daha anlamli rapor yazar

Bir de böyle rapor olmaz ki. Kadın dergilerinde yazılan abuk çeviri makaleleri oluyor ya onlara benzemiş. Kim yaptırmış, bu sonuçlarla neyi hedefliyorlar onu çözemedim. "Bayan Mükemmeller çocuklarına kola içirmiyor" Eee?

.ben yazılarımın kullanım hakkını size serbest bıraktım, o açıdan coca cola da kullansın beni çok ilgilendirmiyor. Buradaki x kişinin arkadaşına dedikodumu yapmasından farkı yokbenim için. Sizin marka değeriniz de önceliklerim arasında değil. Saygılar.
Burada uyelerin rahatsizlik duydugu nokta paylasimlarinin gizli kullanilmasi degil ki. Rapolarinda kadinlari kategorize etmeleri ve bazi asagilayici yorumlar yapmalarindan rahatsiz uyeler. Kimse Kazen'in sitesinin marka degeri icin savas vermiyor.
Ayrica colanin zararli ve bagimlilik yapan bir icecek oldugu konusunda herkes hemfikir. Burda bir sigara, alkol ya da uyusturucu icin arastirma yapilsaydi, yine buyuk firmalarin arastirma yapmalari pazarlama surecinin bir parcasi diyebilecek miydik? Oysa cola da en az uyusturucu ya da sigara kadar bagimlilik yapiyor. Donem donem bu bagimliligi yasayan biri olarak yaziyorum bunlari. O buyuk firmalarin varliklarini surdurmeleriyle ilgilenmiyoruz biz. Insanlarin sagliklariyla ilgileniyoruz. Ve son olarak raporlarinin en sonlarinda acik bir kapi bulduklarini belirtmisler. Acik kapi benzetmesi cok igrenc oldugu gibi, bulduklari acik kapi da bir o kadar igrenc. Su durumda "Pazarlama surecinin bir parcasi canim yeah" diyemiyoruz ne yapalim.

Son düzenleme:
Hanımlar lütfen konu içerik silme mevzusuna dönmesin.

İçeriklere gelince evet böyle bir kural var, kullanım sözleşmesinde de yer alıyor, size şöyle bir örnek vereyim, bir üyelik "hamilelik döneminde yaşanan sorunlar" üzerine konu açsa, birçok hamile üye bu konuya yazsa, belki de binlerce sayfaya ulaşmış konuyu birden silmeye karar verirseniz ne olur?
Yazanların da harcadığı emek, konuya verdiği değeri hiç edersiniz, o konu başlığında yazılan tüm cevaplar havada kalır, ayrıca unutmayalım çoğunluğumuz sitede benzer sorunları yaşadığımız üyelerin konuları üzerine bende de var, benim sıkıntımın cevabı burada paylaşılmış deyip üye olduk.

Bir kitap alırken kapağına bakarak mı alırsınız içeriği hakkında fikir edinerek mi?

Hepimiz tüm konularımızı silersek paylaşmamızın ya da buraya üye olmamızın bir anlamı kalmıyor ki, blogger olalım o zaman.

Bu topiği desteklersiniz veya desteklemezsiniz o ayrı mevzu, saygı duyarım ama konu sitenin yıllardır süre gelen kuralları değil.

Esas sorun X konuda yer alan bir mesaj yasal sürece giderse benden bu bilgiler istendindiğinde sunamaz isem suç işlemiş oluyorum, yayıncı sorumlulukları var. Bunları da anlattık ama neyse ....

Yazıyı tam okumadığınızı düşünerek söylyeyim sizden, çocuğunuzdan, eşinizden yola çıkarak da bir mutfak alışkanlığı ve damak zevki görüşleri/tahminleri bildirilmiş. İleriki sayfalarda var.
Buraya yzdığınız andan itibaren dedikoduya zaten açık oluyorsunuz. Yan dairede kk kullanan kadının bemim yazım üzerinden dedikodu yapması ile bir firmanın dedikodu yapması arasında fark yok. Herkese açık bir site burası.mesele zaten sizin ne düşündüğünüz değil, sitenin marka duruşuna zarar verilmesi. Kimsenin sizin duygusal hayalkırıklıklarınızla ilgilendiğini dğşünmüyorum. Kk ile bir büyük firmanın arasaki pasta üzerinden kapışması benim şahsi alanıma girmiş değil yani. Ben heekesin yatak odasına girilmiş gibi tepki göstermesine şaşırdım. Kaldı ki burada yazdıklarınızı silemiyorsunuz bile. Silebilseniz neyse. Tamam özerk bir alanınız var diyeceğim. Ama yok. Siz kk ya, kk da belli bir sisteme üye. Siz de o sistemin bir parçasısınız. Bu sistemi aşanların haddini hiçbir etkisi olmayan kullanıcıların duygusal tepkileri ile aşmaya çalışmak bence etik değil. Evet bu etik değil.

zıyı

Neresinden okusam orasi elde kalan bir yazı olmuş..
Burası belli kurallar üzerine kurulmus bir bilgi paylaşım platformu , her şey paylaşılıyor ve açık diye kimsenin bunun üzerinden bir topluluğu asigalamasi etik görülebilecek bir şey değil..
Ne yapalım isterseniz her şey ortada zaten diyerek her türlü araştırmayı uzerimizden yapılmasına müsaade mi edelim. ?
Böyle bir durumda Facebook , Instagram gibi bir sosyal platform da birisi çıkıp gelsin ve benim tüm ailemi çevremi araştırıp konu edinsin.Bunu yaparkende bir araba lafı sokarak.Burada ki suçlu o profilleri açık tutan ben mi oluyorum ?
Forumda ki kısıtlamalara gelince bu bir tercihtir kazen , mune ya da diğer yöneticiler kimseyi silah zoru ile tutmuyor..Belli kurallar içerisinde kabul ediyorsan bu platformda yer alırsın sana uymaz ise de yoluna bakarsın.

Sizin anlamadiginiz nokta şu ki benim izin verdiğim sürece hakkımda konuşabilirler..Benim her şeyi ortada yasamam her ağzı olana konuşma hakkı veremez.

"sizden izin alma tenezzülünde bulunmadan aşağıda ki çalışmayı yaptırmış"

Bu ilk mesajda vardı kaldırdım. benden demeliymişim : )

Lakin bu konunun çıkışı nedir ? Dün bir grup beni etiketleyerek bir eylem yaptı ve mesajları aynen şuydu ;

Semt bizim , ev kira. Site senin , mekan bizim. #sisterhood saygılar ... Kazen Kazen

Yazdılar bende hadi o zaman dedim ... olayın çıkışı budur.
hanimlar izin almamiz gerekiyormus sanirim @2KediAnnesi @JustHoldMe

Hatırlar mısınız bilmem, benzer bir çalışma siyaset başlığında yapıldı ve ben bunu konu açarak sizlere duyurdum. Sizlerden izin alındı. Araştırmayı yapan Prof sonuçları yollayacağım dedi yollamadı o ayrı konu ama izin alındı.

Not : Lütfen ikili polemiklere girmeyin bu konuda rica ediyorum fikrinizi yazın geçin...

Bu arada Turkcell Akıllı Kadınlar Kulübü mahkemesi sonuçlandı, kazandık. Temyizde gittiler gene kazandık. (Geşen hafta sonuçlandı)

Sonuç ? Maddi bir beklenti mi ? Reklam mı ? Turkcell ey Turkcell seni yeneceğim büyük Turkcell imajımı ? Hayır

Siz hala beni anlamamışsınız...

Burada uyelerin rahatsizlik duydugu nokta paylasimlarinin gizli kullanilmasi degil ki. Rapolarinda kadinlari kategorize etmeleri ve bazi asagilayici yorumlar yapmalarindan rahstsiz uyeler. Kimse Kazen'in sitesinin marka degeri icin savas vermiyor.
Ayrica colanin zararli ve bagimlilik yapan bir icecek oldugu konusunda herkes hemfikir. Burda bir sigara, alkol ya da uyusturucu icin arastirma yapilsaydi, yine buyuk firmalarin arastirma yapmalari pazarlama surecinin bir parcasi diyebilecek miydik? Oysa cola da en az uyusturucu ya da sigara kadar bagimlilik yapiyor. Donem sonem bu bagimliligi yasayan biri olarak yaziyorum bunlari. O buyuk firmalarin varliklarini surdurmeleriyle ilgilenmiyoruz biz. Insanlarin sagliklariyla ilgileniyoruz. Ve son olarak raporlarinin en sonlarinda acik bir kapi bulduklarini belirtmisler. Acik kapi benzetmesi cok igrenc oldugu gibi, bulduklari acik kapi da bir o kadar igrenc. Su durumda "Pazarlama surecinin bir parcasi canim yeah" diyemiyoruz ne yapalim.
Cola sağlık bakanlığının serbest bıraktıpı bir içecek, uyuşturucu yasak. Yani uyuşturucuyu tezinizden çıkarın.
Kategorize etme konusunda buradaki üyelerin de bazen birbirlerine aşağılayıcı yorumlar yaptığını söylüyorum. 2 gün banlanıyorlar ya da bankanıyoruz ama o yorum kalıyor. O yorumu kullanım hakkı sitenin, benim değil. Ancak yargı yolu ile çözerim. Ben kendi yorumlarımı silemiyorsam, kullanım hakkı sitededir. Site de coca cola nın benim kullanım hakkını siteye verdiğim yorumlar üzerinden haksızlık yaptığını düşünüyorsa, yargı üzerinden hakkını savunsun. Benim siteye yazım hakkımı elinde bulunduran sitenin “hakkınızı çaldılar” demesi ya da sizi aşağıladılar yaklaşımı pek doğru değil. Ben bu siteye bu kuralları bilerek üye oldum, coca cola nın yaptığı da bana pek aykırı gelmedi. Ayrıca içeceğin zararlarını halka anlatmak için bir diğer markayı(kk) savunmak gibi bir düşüncem yok. Kendi irademle sivil toplum örgütlerine katılıp, bildiri dağıtarak vb ile de yapabilirim bunu. Tekrar yorum yapmayacağım, yeterince açıklayıcı olduğumu düşünüyorum. Anlayıp anlamamak size kalmış. Teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Aslında zorlayarak da olsa, bu anket olayı içinde etik olmayan şeyler çıkarılabilir. Ancak şu var ben burada 10 dakika sonra yazdığım hiçbir yazı hakkında hak iddia edemez ve silemez ve dahi düzeltemezken, benim hakkım konusunda haklı olmayan kısıtlamalar getiren bir sitenin yanında olmayı doğru bulmuyorum.
Sözlükler de bu tarz forumlara benzer az çok. Misal orada tüm yazdıklarınızı silip, kullanıcı hesabınıZı kapatabilirsiniz. Yok olursunuz, sizin gibi bir kullanıcı hiç olmamıştır. Olur ya şartlar değişmiştir, özelinizi, düşüncenizi artık paylaşmak istemezsiniz. Ancak burada benim yazılarım benim zaman içinde değişecek kararlarım, özgür iradem dışında tahakküm altına alınıyor. Neden ankete tabi olmasın o halde? O yüzden duygusal tepkiler bana çok yersiz geliyor. Kraldan çok kralcı olmak bu. Ha bana kk “coca cola senin yazılarını kullandı, yazılarını artık silebilirsin, seni onlara malzeme yapmayacağız ve yanındayız, hakkını koruyoruz” dese ben de davalarında manevi desteğimi söz ve yazı ile gösteririm.
Her şekilde hep birlikte ikiyüzlü bir tutum içerisindeyiz. Ve yazılarım üzerinde bir yaptırımım bile yokken, bu başlık altında, site içerisinde bir kitle oluşturulmaya çalışılmasını etik bulmuyorum. Fikirlerinizi ifade etme şekliniz çok saygıdeğer. Teşekkür ederim beni dikkate aldığınız için.

Peki buna önerim şu olsa yöneticiler ne der acaba? Diyelim ben artık hanımefendinin dediği gibi yok olmak istiyorum. Yazılar silinmesin ama nickler bir olsun. Mesela atıyorum bütün üyeliğini komple iptal edip gitmek isteyenlerin yorumları "X" ya da "Ziyaretçi" nickname'i ile gözüksün. Bütün iptal edenlerin yazıları aynı nick altında toplandığı için ifşa olma olasılığı da ortadan kalkar, yazılar da silinmemiş olur.

balık yanında içiyorum ne yaşan söyleyeyim . ama artık coco cola tercih etmem .bide diyorlar babalara babannelere oynayacaklarmıs peh

Back