Cmv virüsü

ssudeee

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2023
130
23
18
19
Arkadaşlar merhaba 11 aylık bebeğim var abimin eşi var normalde yaşadiğımız şehirde degiller ama bayramda görüşmüştük oda aldı kucagina öptü falan tükürük illaki bulaştı hasta falan değildi yengem hamile ve kan testinde cmv virüsü pozitif çıkmış bebeğimin için korktum hiç birseyi yok ama yinede size de sormak istedim tükürük yoluylada bulasirmis sanırım bilmiyordum böyle bir virüsün çıkacağını içim hiç rahat etmiyor bir sorun olur mu sizce

Yok mu bir bilgisi olan arkadaşlar??

Yani tükürüklu tükürüklü optuyse baya bulaşmış olabilir yüzde 50 ihtimal bizler burada bilemyiz en iyisi bir çocuk doktoruna danışıp kan vermek başka türlü biz yok bulaşmaz desek de içiniz rahat etmez

Şöyle birşey de gördüm bulaşsa bile bağışıklığı düşük kişileri etkiliyormuş şuan bir sorunu yok ek gıda ayrıyetten daha çok anne sütü alıyor bayramda falan oldu bu durum hani bir sorun olsa belirti verirdi sanırım kan verirken çok canı yanıyor çok kötü ağlıyor canını da yakmak istemiyorum o yüzden fikir alabilirim diye buraya yazdım genellikle zararsız olabiliyormuş bu virüs öyle okumuştum

Bende şimdi biraz araştırdim bilmiyordum daha önceden evet semptomlar orta çıkardı yine de iyi düşünelim iyi olsun sizde kafanza takmayın ama kontrol edin bebeği herhangi bir durumda hemn götürün ve evlatlarımız tabikide çok değerli onların canım yandı mı bizimki de yanıyor ama canım yanar diye de hastaneye götürmemezlik etmeyin Allah korusun yinede olmasın bebekte bir hastalık ama bulaşırsa hastalık ve öğrendiğinizde geç kalmış olursanız erkn teşhis herşey için her zaman iyi demek istediğim bu yani birşey yoksa tamm varsa tedavi ilaç ve uygulanır sizde düşünüp durmazsiniz sağlık ocağında yapıyorlardir büyük ihtimalle bir sorun

Maalesef yapmıyorlar çocuk doktoruna yaptırın diyorlar tabikide bir belirti olursa hemen götürürüm ben şuan gayet iyi ama aklıma takıldı ne yapsam bilemedim götürmekte saçma olur şimdi diye düşündüm çünkü bir sıkıntısı yok genellikle yenidoğan ve anne karnındaki bebek için önemliymiş diye okudum dediğiniz gibi Allah korusun bir belirti verirse götürmekten kaçınmam inşallah birşey olmaz ya umarım

Rutin test yapılmış, çoğu kişide hatta sizde bile pozitiftir muhtemelen. Hamile iken aktif geçirmek bebek için sorun diye biliyorum ben. Siz yine çocuk doktorunuza sorun bi daha da öptürmeyin kimseye bebeği. 2-3 yaşında çocuklara herpes bulaşıyor. Allah korusun. Şu öperek sevmeyi de anlamıyorum böyle bi korku yaşıyor olsaydım afedersiniz ağzına ederdim öpenin, hamile veya değil umrumda olmaz

Uçuk falan bunlara çok dikkat ederim elinin üstünden öptü sadece bende sorun oluşturmaz diye düşündüm

Haklısınız pazartesi günü sorayım bi ya normalde kimseyi dokundurmam ama abim olduğu için kırılıyorlar diye kalp kırmamak için birde hiç bir sorunlari yoktu görünür bilsem asla izin vermezdim ama dediğiniz gibi bende bile vardır belki zaten düşük bağışıklık sistemi olanları etkiliyormuş bizler için zararı yokmuş

Valla bişey diyemiyorum sorun sizde değil zaten karşı tarafta. Bunu yapmamayı kendileri düşünmeleri gerekiyor ama maalesef akılları ermiyor, uyarınca da bi sen doğurdun derler. Elinden de öpse elini ayağını ağzına sokuyor bu bebekler sonuçta bide gerçekten insanların ne taşıdığı belli değil ya ben çok korkuyorum böyle şeylerden. Şehir dışında yaşıyorum 6 ay kimseyi görmedim evime de kabul etmedim bu yüzden ben yokken öperler falan diye . Şimdi memlekete gideceğiz aklım çıkıyor valla

Of sorma ya gerçekten çok zor bayramda hiç bir yere gitmedim temas ederler öperler diye bir eşimin ailesiyle benim ailemi ziyaret ettik gidilicek çok yer vardı ama cidden kimseye güvenmiyorum o riski göze alamam dedim evimden çıkmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…