- 9 Eylül 2022
- 22
- 7
- 6
- 27
- Konu Sahibi Cancanzeynep
-
Merhabalar aynı durumu bende yaşıyorum. Bundan bir ay önce 6 haftalık gebelikte rutin testlerde anti cmv igm pozitif çıktı(4.30) kadın doğum doktoru özelde tekrarlamamı istedi hemen ertesi gün tekrarladım sonucu 3-4 gun sonra geldi hem igm hem igg negatif çıktı. Şaşırdık ve sevindik tabi kadın doğumda 3 hafta sonra yine tekrarlayalım dedi tam ohh dedik rahatladık ama dün kü cmv igm testim yine pozitif çıktı bu kez 1.08 olarak igg yine negatif. Doktor pazartesi günü Enfeksiyona yollıyacakmış beni. Enfeksiyon bölümüne önden bir danıştı eşim hastanede çalışınca rica etti ve ona yalancı pozitif olabilir tekrarlayalım demişler. Varsada korkmayın tedavisi var demişler. Ama inanın içim hiç rahat değil tedavisi olmadığını çok okudum internette. Fakat benim igm pozitifliğini 3 haftada kaybetmeye başladıysa igg nin yükselmesi gerekmezmi? Bilen biri aydınlatsın bizi bu nasıl bir çıkmazdır, kaç kişi yazmış bu testlerle ilgili ama onların igg si de pozitif bende o igg hep negatif igm pozitif çıkıyor. Geçirdiysem şimdiye bağışıklık yapmış olmam gerekmezmi ya!Test oldum 5 aylık hamileyim canlarım çok şükür fakat cmv ıgM pozitif çıktı yani enfeksiyon virüs falanmıs tekrar avidide mi ne o testen istedi onu verdim şimdi onun sonucunu bekliyoruz inşallah bir şey olmaz var mı bunu yaşayan hanımlar aranızda
Size direk avidite testi yapmalari lazim. Hastaligi ne zaman gecirdiginize dair bilgi veriyor. Bana o yapilmisti sukurki aylar once gecirilmis hastalik olarak cikti bu sekildede yalanci pozitiflik veriyor igM test. O yuzden en iyisi avidite testiMerhabalar aynı durumu bende yaşıyorum. Bundan bir ay önce 6 haftalık gebelikte rutin testlerde anti cmv igm pozitif çıktı(4.30) kadın doğum doktoru özelde tekrarlamamı istedi hemen ertesi gün tekrarladım sonucu 3-4 gun sonra geldi hem igm hem igg negatif çıktı. Şaşırdık ve sevindik tabi kadın doğumda 3 hafta sonra yine tekrarlayalım dedi tam ohh dedik rahatladık ama dün kü cmv igm testim yine pozitif çıktı bu kez 1.08 olarak igg yine negatif. Doktor pazartesi günü Enfeksiyona yollıyacakmış beni. Enfeksiyon bölümüne önden bir danıştı eşim hastanede çalışınca rica etti ve ona yalancı pozitif olabilir tekrarlayalım demişler. Varsada korkmayın tedavisi var demişler. Ama inanın içim hiç rahat değil tedavisi olmadığını çok okudum internette. Fakat benim igm pozitifliğini 3 haftada kaybetmeye başladıysa igg nin yükselmesi gerekmezmi? Bilen biri aydınlatsın bizi bu nasıl bir çıkmazdır, kaç kişi yazmış bu testlerle ilgili ama onların igg si de pozitif bende o igg hep negatif igm pozitif çıkıyor. Geçirdiysem şimdiye bağışıklık yapmış olmam gerekmezmi ya!
Tesşekkür ederim inşallah öyledir yaaSize direk avidite testi yapmalari lazim. Hastaligi ne zaman gecirdiginize dair bilgi veriyor. Bana o yapilmisti sukurki aylar once gecirilmis hastalik olarak cikti bu sekildede yalanci pozitiflik veriyor igM test. O yuzden en iyisi avidite testi
Tesşekkür ederim yorumunuz için. Allah razı olsun evet igg bağışıklık kazanınca pozitif oluyormuş ama işin tuhaf yanı igm düşüşte ve igg hala negatif. Igm Testimin biri 4.30 du biri tamamen negatifti, şimdi de 1.08. Pazartesiyi bekliyorum inşallah herşey yolundadır çok korkuyorum.İgM şu anki mevcut durumunuzda bu enfeksiyonunun var olduğunu , İgG ise bu enfeksiyonu önceden geçirmiş olduğunuzu gosterir . Önemli bir testtir cmv .benim size tavsiyem mutlaka akredite olmuş özel laboratuvarlarda mesela düzen laboratuvarı , synevo ...vb testinizi tekrarlatin. Hatta çalışma yonteminide sorun hem makro hem mikroeliza ile çalışılabilir bu test farklı yöntemlerle çalıştırın teyit alın hamilesiniz gereksiz işlemlere maruz kalmayın.gecmis olsun
Hic bilmiyorum ben ozel hastaneye gidiyorum ama igm pozitif ciktigi an igg ve avidite yapilir. Size hala yapmamis olmalari sasirtici. Ben yaptirdigimda 7 haftalik hamileydim ve sonuc “6 aydan uzun sure once gecirilmis enfeksiyon” seklinde cikti. Sizede yapilmali ve hamileleginizin icinde oldugunuz ana mi denk geliyor bu sonuc bakilmali. Yuzde 90 bisey cikmayacaktir korkmayinTesşekkür ederim inşallah öyledir yaaEnfeksiyon doktoruda yalancı poİtif olabilir demiş, çünkü iki test arasında bir ay var ve hala igg negatif kalmış ve de igm düşüşte. Hakkımızda hayırlısı. Pazartesi tetkik için çağırdı enfeksiyon doktoru artık avidite midir bilmiyorum. Avidite testi devlette yapılıyormu?
Peki sizde de cmv igm mi pozitif di sadece, benim gibi yoksa igg de mi pozitifdi? Ay zaten ne ara nerden nasil bulasmis olsun hic birseyimde yok cok sukur anliyamadim ki. Insallah dediginiz gibi avidite yaparlar da yuksek cikar odaHic bilmiyorum ben ozel hastaneye gidiyorum ama igm pozitif ciktigi an igg ve avidite yapilir. Size hala yapmamis olmalari sasirtici. Ben yaptirdigimda 7 haftalik hamileydim ve sonuc “6 aydan uzun sure once gecirilmis enfeksiyon” seklinde cikti. Sizede yapilmali ve hamileleginizin icinde oldugunuz ana mi denk geliyor bu sonuc bakilmali. Yuzde 90 bisey cikmayacaktir korkmayin
Bende ilk igM pozitif cikti 7.2 felandi. Acaba suanmi geciriyorum diye igg ve avidite yapti doktorum. Igg 250 ustu geldi yani bagisiklik kazanmisim onceden gecirmisim demek bunu gorunce doktorum (avidite testi 10’gune anca cikiyor) kesin onceden gecirdin igg yani bagisikligin baya yuksek cunku dedi. Oylede cikti. Zaten hastaligin bir belirtisi yok doktorum suan ben bile geciriyor olabilirim illa grip gibi ates gibi etkileri olmak zorubda degil demisti.Peki sizde de cmv igm mi pozitif di sadece, benim gibi yoksa igg de mi pozitifdi? Ay zaten ne ara nerden nasil bulasmis olsun hic birseyimde yok cok sukur anliyamadim ki. Insallah dediginiz gibi avidite yaparlar da yuksek cikar oda
Son durum hakkında bilgi verebilir misiniz?Merhaba arkadaşlar. Pazartesi günü benim AVİDİTE testim yapıldı, ce bugün sonucum çıktı NEGATİF yazıyor sadece sordum nr anlaöa geliyor diye, yani cmv igg hala negatif miş. Sizce yalancı pozitif mi yaşadım ben yoksa hastanelerden birinin laboratuvarı sürekli aynı yerde hata mı veriyor. Bu arada idrar yolu enfeksiyonunu işaret eden idrarda eritrosit ve lökositim çok yüksek çıktı, hatta idrarımda kan görülmüş kan sulandırıcı kullandığım için olabilir, dendi kum döküyor olabilirsin yada idrar yolu enfeksiyonu geçirdin yakınlarda dedi. Ben bu cmv nin bir şekilde bu idrarımda yanmaya sebep olan şeyle katıştırıldığı yanlış pozitif verdiğinden şüpheleniyorum artık. Yoksa şimdiye artık igg pozitifleşmezmi arkadaşlar ilk cmv pozitifi 27 eylülde gördüm ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?