Cmv igg degeri pozitif

sekerkizgebe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2023
2
0
25
Arkadaşlar merhabalar 7 hafta 5 günlük gebeyim dün doktora gittim kan tahlili verdim anti cmv igm değeri negatif fakat anti cmv igg değeri 250 pozitif çıktı icime bir korku düştü bana yardımcı olur musunuz bu durjmh yaşayanlar oldu mu ?

Arkadaşlar merhabalar 7 hafta 5 günlük gebeyim dün doktora gittim kan tahlili verdim anti cmv igm değeri negatif fakat anti cmv igg değeri 250 pozitif çıktı icime bir korku düştü bana yardımcı olur musunuz bu durjmh yaşayanlar oldu mu ?
merhaba benimde 500 ve pozitif ne dmeek acaba öğrenebildibiz mi

IgM– ve IgG+ halinde; reaktivasyon veya reinfeksiyon olmadığını gösterir. Düşük fetal infeksiyon riski Daha fazla teste gerek yok demektir. Hayatım araştırdım azıcık internette yazanlardan anladığım kadarıyla IGM nin negatif IGG nin poziitif olması olumlu bir şey. geçmişte enfeksiyon yaşamışsın antikor oluşturmuşsun ve şuan enfeksiyonun yok demek. Ancak elbette doktor daha iyi yorumlayacaktır. :KK50:

Sonuç ne oldu acaba çok merak ettim aynısı bende çıktı

Merhaba sizin sonucunuz ne çıktı acaba? Benimde ıgg pozitif yarın gideceğim doktora ve hamileyim 5 haftalık. Doktorunuz size ne söyledi
Yalnızca hastalığın varlığını belirlenmek isteniyorsa IgM antikorları ölçülür.
Hastalığın daha önceden geçirilmiş olup olmadığını anlamak için ise IgG antikorları test edilir.
IgG pozitif: daha once gecirilmis, vucut bagisikligi mevcut.
IgM negatif: su anda vucutta bu antikor bulunmuyor, problem yok.

Yalnızca hastalığın varlığını belirlenmek isteniyorsa IgM antikorları ölçülür.
Hastalığın daha önceden geçirilmiş olup olmadığını anlamak için ise IgG antikorları test edilir.
IgG pozitif: daha once gecirilmis, vucut bagisikligi mevcut.
IgM negatif: su anda vucutta bu antikor bulunmuyor, problem yok.
Çok teşekkür ederim çok sağolun 🙏🏻

X