Cmv ıgg >500

Gizemdenizu

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mart 2022
2
1
1
27
Hanımlar merhaba 6 haftalık gebeyim ilk gebeliğim iki gün önce doktora gittim kan tahlili falan verdim şimdi e nabızdan baktığımda Cmv ıgg >500 gördüm bu nedir bilgisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi içim içimi yiyor çok korkuyorum

Eklentiler

• Screenshot_20220310-003638_e-Nabz.webp
    Screenshot_20220310-003638_e-Nabz.webp
    25,7 KB · Görüntüleme: 558
Korkmayın. Igg daha önce geçirilmiş enfeksiyonda yüksek çıkar. Yani siz cmv diye bir enfeksiyon geçirmişsiniz. Cmv ıgm negatif çıkmış yani şu an enfeksiyon yok. Ama mutlaka doktorunuzla görüşün en kısa zamanda.

Hanımlar merhaba 6 haftalık gebeyim ilk gebeliğim iki gün önce doktora gittim kan tahlili falan verdim şimdi e nabızdan baktığımda Cmv ıgg >500 gördüm bu nedir bilgisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi içim içimi yiyor çok korkuyorum
Benimde böyleydi 399 çıktı sakın araştırma internetten dün gece ağlayarak acile gittim doktor enfeksiyonu daya önce geçirmşsinz herhangi bir problm yok dedi

IGG, bakılan değerin daha önce geçirilip geçirilmediğini söyler. Yani daha önce geçirmişsiniz, vücudunuz antikor oluşturmuş anlamına geliyor. Benim de öyle.

Hem igg hem igm yüksek çıkarsa sıkıntılı durum varmış korkmayın yani
Bir düzeltme yapmak istedim, belki okuyup panik yapan hamile olur.☺️

İkisi de pozitif çıkarsa avidite testi yapılır. Hastalığa ne kadar önce ilk olarak yakalandığının tespit edilmesi için. Tehlikeli bir durum olmayabilir.

Ama igg negatif, igm pozitif çıkarsa hastalığın hamilelik sırasında ilk kez geçirildiği kesindir, tehlikeli olabilir, doktor duruma uygun bir şekilde hastaya bilgi verecektir. Bu durumda bile bebeğe zarar gelmeyen vakalar var. Tabi ki en doğrusunu doktor bilir.

Bir düzeltme yapmak istedim, belki okuyup panik yapan hamile olur.☺️

İkisi de pozitif çıkarsa avidite testi yapılır. Hastalığa ne kadar önce ilk olarak yakalandığının tespit edilmesi için. Tehlikeli bir durum olmayabilir.

Ama igg negatif, igm pozitif çıkarsa hastalığın hamilelik sırasında ilk kez geçirildiği kesindir, tehlikeli olabilir, doktor duruma uygun bir şekilde hastaya bilgi verecektir. Bu durumda bile bebeğe zarar gelmeyen vakalar var. Tabi ki en doğrusunu doktor bilir.
Kesinlikle cahilce yazmışım siz yazınca farkettim çok teşekkürler 😊

Back
X