Mutfak Püf Noktaları clipsom ne kadar ciflesem yıkasamda kokuyoo:((

E

estel

Ziyaretçi
arkadaşlar..
clipso düdüklü tencerem bi önceki pişirdiğim yemek kokuyo devamlı...
makinaya ciflemeden koymam..
önceden calgonit kullanırdım şimdi amwayın bulaşık tabletini kullanıyorum parlatıcı bölümüne sirke koydum ama yine kokuyo yine kokuyo..
özellikle mısır haşlamayayım bi dahaki sefere kapağı açar açmaz mısır kokusu ...

siz aynı şeyi yaşadınız mı..nasıl aştınız..

ben düdüklü kullanamadığım için birşey diyemiycem

çok ilginç yıllardır yemek yaparım balık kokusu hariç diğer kokular genelde hemen çıkar..
bu tencereyi bilemicem ama elinizde kaynar suyla deterjanla bi güzel ovalayıp yıkayın..

çok ilginç yıllardır yemek yaparım balık kokusu hariç diğer kokular genelde hemen çıkar..
bu tencereyi bilemicem ama elinizde kaynar suyla deterjanla bi güzel ovalayıp yıkayın..

zaten garip olan ona rağmen kokması..
hatta ben kapağının vidasını çözerek yıkarım hep..elimde ciflerim ayrıntılı b, şeklilde sonra durular bide makinaya atarım..

ayy benim tenceremde bi sorun var heralde:)

cevabın içinde teşekkürler canım..

canım benim kayınvalidem içine limon sıkıp yada sirke koyup kaynatıyor kokan tencerelerini yıkadıktan sonra kaldırmadan önce.
istersen bir dene sende clipsoda nasıl oluyor bilemiyorum inanki ama..
şimdi aradım evde yok.akşam konuşuruz kesin biz yazarım sana benŞeniz

bende clipso kullanıyorum ama öyle bir sorun yaşamadım estelcim

canım benim çok teşekkür ederim..
ya o kadar sık oluyoki bu durum sinirden atıcaktım valla tencereyi..
annemin döktüğü paraya acıdım yoksa elimden bi kaza çıkıcaktı yani:)

estelim bende de clipso var ama daha kutusundan bile çıkarmadım , 2 yıldır öyle dolapta paketiyle duruyo , kokuya dedin ya artık daha da kullanmam herhalde :roflol:

canım bi googleda bi araştır istersen , hiçbir yorum yapamıycam bu duruma

Canım çok şaşırdım...
Annem 6 yıldır bende 2 yıldır tefal clipso kullanıyorum...
Hatta 2 yıllık kullanımım süresince sadece et haşladıysam ciflerim onun dışında direk makineye atıp yıkıyorum... Hatta kapağının vidasını da her kullanımda açmam sadece et haşladıysam açarım o kadar...
Allah'a şükür hiç koku problemim olmadı. Ki ben çok takıntılıyımdır, ve kokuya karşı çok hassasım...

haa bu arada makinadan çıkardıktan sonra kapağı kapatmadan bekletiyorum dolapta yani kapağı ters çevirip üstüne koyuyorum.. belki o şekilde hava aldığı için koku gidiyordur bir de öyle dene eğer öyle apmıyorsan tabii...

clipsom benimde kokuyor yaaa.okadar çiflerim sıcak suyla yıkarım iyice çalkalar ,kurular kaldırırım.çok sık kullanmam.ayda 2 en fazla.tekrar yemek yapmak için aldığımda kapağını açıyorum ki en son hangi yemeği yaptıysam o kokuyor.ayyy delirecem yahuu.hayda tekrar yıkıyorum.

estelim bende de clipso var ama daha kutusundan bile çıkarmadım , 2 yıldır öyle dolapta paketiyle duruyo , kokuya dedin ya artık daha da kullanmam herhalde :roflol:

canım bi googleda bi araştır istersen , hiçbir yorum yapamıycam bu duruma

hahaa aranızdaki aşkın başlamadan bitmesine sebep olduğum için çook üzgünüm:)))

aslında çok kullanışlı ben tontişimin yemeklerini vitamini korusun diye onda yapıyorum..

ama kokusunu çıkarmak beni bitiriyo..

Canım çok şaşırdım...
Annem 6 yıldır bende 2 yıldır tefal clipso kullanıyorum...
Hatta 2 yıllık kullanımım süresince sadece et haşladıysam ciflerim onun dışında direk makineye atıp yıkıyorum... Hatta kapağının vidasını da her kullanımda açmam sadece et haşladıysam açarım o kadar...
Allah'a şükür hiç koku problemim olmadı. Ki ben çok takıntılıyımdır, ve kokuya karşı çok hassasım...

haa bu arada makinadan çıkardıktan sonra kapağı kapatmadan bekletiyorum dolapta yani kapağı ters çevirip üstüne koyuyorum.. belki o şekilde hava aldığı için koku gidiyordur bir de öyle dene eğer öyle apmıyorsan tabii...

bende makinadan çıkardıktan sonra tezgeahta biraz daha bekletiyorum ama bak bu bilgi iyi oldu teşekkürler..

ben tam kapatım kaldırıyodum toz girmesin diye ama bide ters çevireyim..

bu arada benim annemde kullanıyo onda öyle bi sorun olmadı dediğin gibi..

clipsom benimde kokuyor yaaa.okadar çiflerim sıcak suyla yıkarım iyice çalkalar ,kurular kaldırırım.çok sık kullanmam.ayda 2 en fazla.tekrar yemek yapmak için aldığımda kapağını açıyorum ki en son hangi yemeği yaptıysam o kokuyor.ayyy delirecem yahuu.hayda tekrar yıkıyorum.
bende oğlumun yemekleri için kullanıyorum onun haricinde bende pek kullanmıyorum ama arkadaşın dediği gibi yapalım belki o zaman düzelir ters koyalım kapağı..

hahaa aranızdaki aşkın başlamadan bitmesine sebep olduğum için çook üzgünüm:)))

aslında çok kullanışlı ben tontişimin yemeklerini vitamini korusun diye onda yapıyorum..

ama kokusunu çıkarmak beni bitiriyo..

şekerim ben batuşun yemeklerini buharda yapıyorum vitaminler kaçmasın bi yerlere diye ama aslında düdüklüde yapmak da mantıklı , artık kocam gelince tencereyi çıkarırım kutudan ne de olsa evde sadece batu bey için değil kociş için de yemek pişmeye başlayacak cokacimcoook

kapağını kapatmadan koy rafa.kapak kapatılınca bütün düdüklülerde koku olur

benimde tefalin düdüklüsü var clipso değil ama 14.15 yıl önceki modeli benimde kokuyo senin dediğin gibi darı ve kestane pişirdiğimde özellikle bi tane 30 liraya almıştım dandik marka düdüklü küçük diye çünkü 3 kişiyiz evde onda zere kadar koku yok bende anlam veremedim bir tomar para ver iyi düdüklü al ama dandik olarak aldığımdan daha çok memnunum.

Bence kokan tencerenin kendisi değil,kapağının kenar aralığına takılan lastiği.O lastik makinaya konmuyor ve elde ne kadar yıkanırsa yıkansın,eğer tencere tam kapatılıp dolaba kaldırılırsa,bu lastik yüzünden içinde koku oluşuyor.

kapağını kesinlikle kapatma yıkadıdıktan sonra kokar
ters çevirip kapağını kaldır dolaba
sonra kullanacağın zaman yine yıkarsın canım
başka türlü kokouyo bunlar

X