....... Clipsolu Düdüklümü yoksa Orjinal Düdüklümüü.......

Clipsolumu Normal Düdüklümü

• Ankete Katılan
    22

bal_bocegi

♥♥Evlilik Hazırlığında ♥♥
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.089
1
66
Yalova
Kızlarr size bir sorum olacak özellikle evli tecrübeli bayanlara, düdüklü tencere şart mı ?
Eğer şartsa normal düdüklü işimi görür mü clipsolu düdüklerin daha farklı bir işlevimi var ?? Aralarında büyük fiyat farkları var, becerilerindeki farka göre sizce hangisi tercih edilmeli?? :103:

valla ben evli değilim çok fazlada düdüklü kullanmıyoruz evde .. ama tabi düdüklü çalışan evli bayanların çok işine yaran bişey olduğunu buradaki yazılardan okudum eğer sende çalışan evli bi bayan olacaksan clipsolu al derim ama çok kullanmıcam diyorsan normal al mesela hisarda kampanya var düdüklü alana makarna tenceresi süzgeçli veya telfon tencere hediye .. sen ne kadar çok kullanıcaksın ona göre al

Şimdi şöyle bişey var cnm bizim evde de normal düdüklü var kuru fas. nohuttan başka bişey pişmez. Bazılarından duyuyorum düdüklüden her yemeği yapıyolar onalarınki bizimkinden farklımı nasıl oluyor onu bilmiyorum işte. Evet çalışan bi bayan olucam işime yaramıycak kenarda duracak bişeyde istemiyorum. Eğer bu clipsolularda hemen her yemek çabucak oluyosa ondan alıym diyorum ama özelliklerini bilmiyorum netten o kadar araştırmama rağmen açıklayıcı bi site bulamadım. Çevremde de kimse yok sorabileceğim o yüzden burdan paylaşmak istedim.

hım anladım yine buradan okuduklarıma göre sölüyorum clipsolularda her yemeği pişiriyolar çorbasını vs yapan bile okdum okadar yani :))

vakit kaybını önlüyo sanırım senin işine clipsolu yarar

arkadaşlar,düdüklü herkese her eve lazım bir şey bence...ben kullanıyorum evlideğilim ama kendi evimde herşeyi onunla yapıyorum.baklagillerden tutun haşlamalara,sebze yemeklerinden tutun mercimekli nohutlu çorbalara...yani herşeyde kullanabileceğiniz bir eşyadır düdüklü.
Ama clipso mu eski model mi derseniz,aslına bakarsanız arasında önemli bir fark yoktur.clipsolar daha kolay kullamı ve daha güvenli diyebiliriz.eski modeller ise açma kapaması daha zor o yüzden de kullanımı zor.Ama mesela ben ikisini de kullanabilirim.Eğer siz ilk defa kullanacaksanız clipsolardan alın.daha rahat edersiniz.
Ve tavsiyem mutlaka düdüklü kullanın ve alışın.hem daha sağlıklu hem de zamandan tasarruflu

Tam istediğim bi açıklama gamziya teşekkür ederim, yani aradaki tek fark açılıp kapamadaki kolaylık ve güvenlik , Pişirme süresinde herhangi bir farklılık olmuyor, ikisindede her türlü yemeği pişirebiliriz şeklinde anlıyorum. :79:

düdüklünün clipsolusu nasıl oluyor bilmiyorum ama bizim evde düdüklü kullanılır normal düdüklü ek bir özelligi yok alman malı .. bir cubugu vardır pisince haber eder bize..
genellıkle yemeklerı ben yaptıgım ıcın evde düdüklü gercekten acil bir kurtarıcı.. mesela nohut,fasülye vs. yiyeceklerın pişmesi 10 dk yı gecmıyor ama bir pilavda yapılmıyor malesef..
kısacası düdüklü her eve şart.. hatta imkan olsa hem en büyük boy hemde kücük boydan alırdım ben ..

Canım sizdeki de biizm evdekinden normal olanı alttaki resimdeki, evet düdüklü şart galiba da nohut fasulyeyi nasıl 10 dk da pişiriyosunuz anlamadım bizimki 45 dk da pişiyor nohuttamı bi terslik var düdüklüde mi :82:

aynen öyle canım.açma kapamadaki kolaylık e tabi bu da güvenlik konusunu etkiliyor.:>pişirme özelliği çok değişmiyor teknik aynı sonuçta, buharda pişirme olay.insanın eli alıştığı zaman vazgeçemiyor.

nohut canım en harlı ocakta 10 dk da pişiriyorum ben .. düdüklü ve ateşle alakalı sanırımhatta gecen haftasonu yaptımda acil yemek icin.. tabi annem geceden ıslamıstı ve de haslamıstık
ama bende clpsoyu öneririm .. kapagını acmak cok riskli oluyor diger duduklerı..

Yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim kıslarr, takıldıklarım cevap kazandı sağolun. :79:

Yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim kıslarr, takıldıklarım cevap kazandı sağolun. :79:

Yardımcı olabildiysem çok mutlu oldum.Ben KK'dan çok şey öğrendim gerçekten çeyizle alakalı olsun başka konular.Ve eğer ben de şimdi yardımcı olduysam ne mutlu bana

Kesinlikle düdüklü ve kesinlikle clipsolu.. hiçte öyle kenarda kalmıyor 15-20 dk. da çorba yapıyorum 30 dk. da nohut kurufasülye yapıyorum daha bir sürü şey hem zamandan tasarruf hem enerjiden. ayrıca clipsolu olması rahatlık sağlıyor..

Yardımcı olabildiysem çok mutlu oldum.Ben KK'dan çok şey öğrendim gerçekten çeyizle alakalı olsun başka konular.Ve eğer ben de şimdi yardımcı olduysam ne mutlu bana

Tabiki yardımcı oldun canım, ilgin için teşekkür ederim sağolasın...

Evet cnm burda da öğrendimki clipsolu güvenlik açısından iyi ve yemek konusunda hızlılık karımı verdim clipsolu alıcam şimdi hangi marka alsma diyeee düşünüyorum

emsan yada tefali öneririm canım .. duduklu cok kullanılan bişey olmusken kaliteli olsun ..

Benim eski düdüklüm Silit Sicomatic diye bir markaydı. 4-5 sene önce, burada parçasını kolay bulamadığım için (lastiğini yani), kalktım dünya para verip Tefal Clipso aldım ve çok pişmanım. Clipsonun, yazlıkta kullandığım Emsan ile (lastiksiz kapaklı) pişirme süresi açısından hiç bir fark yok. Emsanın kapağını açıp kapatmaya alışmak biraz zaman aldı bende hepsi o kadar, alıştıktan sonra bir problem yok.

Tefal in istediği fiyatları pek de hakketiğinden emin değilim açıkçası. İyi bir şey isteniyorsa Fisler alınabilir. Silit Silicomatic artık burda da satılıyor sanıyorum. Silit in 30 sene önceki teknoloji ile üretilmiş düdüklüsü ile, geceden ıslatılmış, haşlanmamış nohutu 20 dakikada pişirebiliyordum. Hala aynı kalitede ise ve paraya da kıyabiliyorsanız bu markaya da bir bakın.

Çok ucuz düdüklülerden biraz uzak durmak yerinde olabilir.

Düdüklüde dikkat edilecek şey, 1/3 kadar falan doldurulacak (yani, yeni evliler için, çok ufak 2,5 litrelik falan almak çok doğru değil), soğumadan kapak açılmayacak. Çabuk soğutmak için musluğun altına tutulabilir.

cnm ben yeni evliyim evlendikten sonra düdüklü tencere almak aklıma qeldi :) maqazaya qittim bi normal düdüklü bi de clipsolu qösterdi ve aradaki fiyat farkı 100 tl :) satıcı arkadaşa dürüst ol dedim arasında açıp kapatması kolay olmasından başka bi fark var mı dedim hayır hiçbi farkı yok dedi :):) bende 100 tl fazla para bayılmaktan kurtuldum qayette memnunum tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…