ÇİZİM YETENEĞİ OLAN HANIMLAR BİR BAKABİLİR Mİ?

RunawayMP

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2020
274
199
53
25
Merhaba,

Dijital üzeri çizimler yaparak vaktimi değerlendiriyorum. Kursa falan gitmedim. Daha önce kara kalem üzeri olsun yağlı boya, sulu boya çalışmaları da yaptım. Dijital ortam daha çok hoşuma gitti. Her neyse, görsel anlamda beğendiğim bir şeyi rahatlıkla çizip boyayabiliyorum. Renk tonları, gölgeler hiçbir kusur olmuyor.
Ama Gel gör ki aklımda muhteşem ötesi bir senaryo canlanıyor ve ben asla ve asla onu çizime aktaramıyorum. Bir karakteri ikinci defa çizemiyorum.
Öyle şeyler çizmek istiyorum ki... ama yapamıyorum.
Ne yapmam lazım?
Bu benim aşırı canımı sıkıyor. Bir öneriniz var mı? Kitap olsun video içerik üreticileri olsun.
Teşekkürler ♥

Geleneksel sanattan, dijitale geçmek her zaman zor olmuştur. Temel şeyleri yapabiliyorum ama kendime ait bir çizim stili bulmam ve alışmam 1,5 yılımı aldı. Ve hala gelişmeye çalışıyorum.

Eminim aklında çok güzel çizimler vardır ama onları henüz yapamadığın için üzülme. Kendini geliştirmeye odaklan çünkü gerçekten pratik isteyen bir sanat. Dijital çizim için sadece yetenek yetmiyor, beceri de lazım.
Tablet mi kullanıyorsun yoksa monitör mü?

Eğer tablet kullanıyorsan, onunla da alakalı olabilir. Tablet çekim hızına yetişemiyor olabilir. Bir arkadaşım, tabletinin üzerine çok ince bir kağıt yapıştırıp o şekilde dijital çizim yapıyordu. Kağıttaki sertliği biraz olsun hissetmek için. Çünkü ekran biraz kaygandır, bilirsin ve o geleneksel sanatta daha iyi. Bu da iyi bir pratik oldu onun için. Artık kağıda ihtiyaç duymadan ekran üzerinde daha özgür. Öneririm.

Büyük ihtimalle geleneksel çizim yaparken püf noktaların vardı; dijital çizim yaparken de, kendine ait bir püf noktan, stilin olacak. Kendini tek bir tip çizim şekline hapsetme, birçok şey dene ve kendine göre olanı bul. Bu arada dijital çizimle ilgilenen topluluklara girmeni öneririm, yardımcı oluyor.

Yabancı çizerleri izle.

Merhaba, yorumun için çok teşekkür ederim. ♥ Evet, dediğin gibi zor oluyor Benimde bir yılım olacak neredeyse. Grafik çizim tableti kullanıyorum. Photoshop üzerinden kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama işte Çok özeniyorum böyle kendi karakterlerini yapıp, hikaye uyarlıyorlar falan. Önerilerin için teşekkür ederim. ♥♥

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…