resim dersinde berbat olan çizimlerimi biliyorum mesela. bir ara tasarıma merka sarmıştım da sonuç hüsran. gerçi ben de çok güzel taşırdım ya tasarımlarımı nasıl düşündüm ayrı bir konu... ya da şarkı söylemek vazgeçilmezimdi mesela her gün bıkmadan söylerdim çevremdekiler benim karga sesimi dinlemek zorunda olmadığını söylediler vazgeçmedim. ta ki kendi sesimi videoya alana kadar... o kadardı... sonra küçükken enstrüman kursuna gitmek için çırpındığım zamanları hatırlıyorum o da sınav bahaneleriyle hep ertelendi. sonra hızlı okuma kursları diksiyon kursları ingilizce kursları derken hiçbiri olmadı. bari derslerde iyi olayım zeki olmasan da çabalamış olmak başarılı olmak var dedim ama iş işten çoktan geçmiş durumda.. sınava üç ay kala....
Resim, tasarım, müzik, enstrüman...Bunlar beceriden ziyade evet yetenek işi; mesleki kaygılarla değil de hobi olarak yapıyorsan bunun sonucunun hüsran olup olmaması ne açıdan önemli ki? Yaparken mutlu hissediyorsan yapmaya devam et.
O kadar şey saydın ki anladığım kadarıyla yaşın da küçük 17-18'sin daha.. Bu saydığın şeylere ne ara vakit ayırdın da sonucunun hüsran olduğunu gördün. İnsanlar uzun uzun yıllar emek verip, karşılığını alıyor ha deyince olmuyor. Dediğim gibi meslek olarak düşünüyorsan yetenek ama aynı zamanda emek gerekiyor, ama hobi olarak düşünüyorsan da sonucunun bir önemi yok.
İngilizce, diksiyon kursları da öyle sadece yetenekle olacak şeyler değil, üzerine çalışacaksın özellikle ingilizce üzerine bayağı emek vereceksin ne kadar vakit ayırdın da olmadı?
Üç ay da sınav için müthiş bir performans göstermeyebilirsin belki ama bir dahaki yıl için çabaladığın takdirde hala çok yüksek bir şansın var. Fakat bu çabalama bir iki ay çalışıp olmuyoor olmuyoorr deyip bırakmakla değil,ciddi anlamda emek vererek olur.
Anladığım kadarıyla kafanda güzellik=başarı var ama o işler yürümüyor be Büşracım. Güzellikle değil çaba, eşek gibi çalışmakla, emek vermekle olur.
Güzellik, çirkinlik meselesine de değinmiyorum eski şişman Yunan tanrıçaları şimdiki güzellik normlarına uymadıklarını öğrenince kalpleri kırılır diye korkuyorum. -mesajı almışsındır umuyorum-.