çirkinlik yeteneksizlik ne ararsan bende

Sakat değilsiniz, yürüyebiliyor konuşabiliyor düşünebiliyor görebiliyor hissedebiliyorsunuz. Beğenmediğiniz yanlarınız için çok rahatsızsanız estetik olabilirsiniz. Karar verme yetiniz var bu özgürlüğe sahipsiniz. Yılmamıza lüzum yok. Ben bazı ünlülerin estetiksiz hallerini görünce şok olmuştum.

standart veya düz insan olmakta çoğu zaman iyidir, bedeninle ilgili birçok şeye estetik cerrahi ile çözüm bulunabilir ki emin ol bunu çok kişi tercih ediyor.

psikolojik olarak yıpranmanızı ne estetik cerrahi nede psikologlar düzeltemeyebilir, hayata karşı enerjiniz düşerse kendinizi kötü hissetmeye devam edeceksiniz ya oldugunuz gibi devam edin yada biran önce ne istediginize karar verip harekete geçin.

yetenek zaten ayrı konu, drama dersi alabilirsiniz veya dans egitimi alabilirsiniz emin olun bunlar yetenek degil daha çok egilimle bile olabilecek şeyler.

yanlış anlama sana aynaya bak mükemmelim de kendini iyi hisset falan demiyorum sadece karar ver harekete geç.

not: ilkokuldan bir erkek arkaşımız vardı sınıfımızda çocuk düz ve yakışıklı falan degil aksine allah günah yazmasın çirkin diyebilecegimiz bir cocuktu ve aynı lisede de okuduk o lise döneminde belediye tiyatrosuna ögrenci olarak gitti bildigim kadarıyla ufak bir sohbet arasında ''evet çirkinim ama jön falan olmak istemiyorum tiyatrodaki hocalarım çok güzel bir çirkinligin var jönler falan yanından geçemez yüz olarak harikasın diyolar'' demişti ve şuan bazı dizilerde gördüm ankara devlet tiyatrosu sanatçısı kendisi ve birçok jönden güzel kazanıyor ve mutlu.

Seni gercekten gonul gozuyle sevecek biri oldugunda onemi kalmayacak.Yeterki iyiligini safligini kaybetme...

yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum. malzemede eksik var bir kere :) tamam elim ayağım var çok şükür ama bunun yanında kısa boy biçimsiz yüz kıasca güzel olmayan biri var. yaşım ilerleyince kendimden beğenmediğim şeyler değişmeyecek. önümde beni bekleyen bir mezuniyet var. arkadaşlarım sürekli mezuniyetle ilgili konuşurken benim susmam... kendimi sınava odaklamaya çalışıyorum ama sadece iyi bir üniversite her şeyi düzeltecek değil... her şeyden geçtim ama kendimi beğenmediğim için sırf bu duygu yüzünden alışveriş yapmıyorum. nasıl olsa dünyanın en güzel şeyini de alsam bana yakışmayacak diyorum hayattan soğuyorum kendimden soğumama gerek yok zaten çoktan soğumuşum...

Sadece iyi bir üniversite çok şeyi değiştirir emin ol, bir kere her şeyden önemlisi öz güven sahibi olursun. İyi ve anlayışlı bir insan olursan bir sürü arkadaşın olur sosyal çevre sana bir sürü güzel anı getirir. Sevdiğin ve seni tatmin eden bir işin olursa mutlu olursun. İyi bir meslek sahibi olursan güzel para kazanırsın, para bir sürü imkan getirir, gezersin, yersin, içersin, alırsın, bir sürü güzel tecrübe edinirsin.

Kendinde fiziksel olarak beğenmediğin şeylerden mutlaka değiştirebileceklerin vardır, kilondan memnun değilsen zayıfla, hatlarından memnun değilsen spor yap, saçlarını sevmiyorsan değiştir, bakım neyi değiştirecek demişsin, o kadar çok şeyi değiştirir ki aklın durur. Bakımlı olmak demek illa boyalı saçlarla, ojeli tırnaklarla gezmek demek değil. Kendine duyduğun saygıdan dolayı bakımlı olmalısın.

Bir de bize kızıyorsun biliyorum ama 16 yaş bu tarz düşüncelere girmek için o kadar müsait ki, o yaşlarda çoğu kişi kendini çirkin ördek yavrusu gibi hisseder. Daha en başındasın yolun, daha çok değişecek fiziğin de kaşın gözün de azıcık sabırlı ol.

offf ya harbiden sıkıldım bu çirkin olma durumundan :KK43: bir insan hiç mi güzel olmaz yaaa :KK43: çevremdekilere bakıyorum çoğu güzel :KK43: diğerleri ise sadece bakımsızz ama bakımlı olduklarında fıstık gibi olacaklarına eminim ama bende öyle bir şey yok işte :KK43: çocukluk fotoğraflarıma bakıyorum o kadar tatlı ve güzel mişim ki :KK43: sonra evrim geçirmişim ama bir de bana sorun.... bakım yapsamda düzelmeyecek şeyler bunlar. hadi çirkinim allah zeka verdi diyeceğim yok. yetenek vermiştir diyeceğim o da yok ne ses ne resim hiçbir şey yok. çevreme bakıyorum boylu poslu güzel mi güzel üstüne yetenekliler peki ben hiçbir şey yok yaa :KK43: bu kadar mı olur. herkes güzel bir ben mi böyleyim? anlamıyorum ki boy desen yok yüz güzelliği desen o da yok:KK43: artık ailem bile biliyor... hep çirkinsin sözlerine maruz kalmak berbat bir şeyy :KK43: küçücük çocuklar bile yanıma gelip sen ne çirkinsin derlerdi o kadar yani :KK43:
Ay cok tatlisin :)

Kardeşim affına sığınarak telafuz edeceğim senin için tabiri caizse çürümüş.. Dünya güzeli de olsan bu ruh hali ve düşünceyle kimse yanına yaklaşmaz..

Şahsen ben bir arkadaşımın, komşumun, iş arkadaşımın, erkek arkadaşımın her ne vasıfla görüşüyorsam o kişi ile eğlenceli, insana huzur veren, ümit veren, hayata bağlayan sohbetlerini dinlemek isterim. Onun yanında kendimi mutlu, huzurlu, hayat dolu hissetmek isterim. Bana kendimi iyi hissettirecek olanla görüşürüm.. Senin bu kasvetli hislerin, düşüncelerin, özgüvensiz halin ve tavırların yüzünden daha çirkinliğine gelmeden mevzu olumsuz bir izlenim verdiğinden dolayı sana yaklaşmadan senden uzaklaşır her insan.

Bu arada çirkinlik kişiye göre değişir. Hadi diyelim çirkinsin (bana göre çirkin bir kimse yoktur orası ayrı) o zaman tavrınla, duruşunla, tatlı dilinle, iyi niyetinle, yardım severliğinle, insana verdiğin sevgi, saygı, değerle, özgüvenle, kendi ayaklarının üstünde durmanla, kariyerinle, bir şeyleri başarmanla sevdiğin, değer verdiğin kişiyi kendine bağlamalısın. Böyle el de etmelisin o insanı.

Çoğuna göre çirkin denilen birinin öyle bir karizması, tavrı, duruşu vardır ki bin güzelden daha çekici gelir insana. İnan bana laf olsun diye söylemiyorum bunu. Dünyanın en güzel, en yakışıklı denilenleri bile bu dünyanın, zamanın çelmesinden kurtulamıyor. Yani demek istediğim güzellik, yakışıklılık geçici. Ha yaşlılığa falan da gelmeyeceğim. Bir 20'li yaşlara bak bir 30'un sonları 40'ların başları zamanındaki haline..

Güzellik güzel olanlara verilen bir nimet ama sonuna kadar o insanda kalmayacak bir nimet.
Dikkat çekmeyen sıradan dediğimiz bir yüze, bedene sahip olan bir insanın ise Rabb'imin verdiği güç, kuvvet, ilim, bilgi, gayretle birşeyleri başarması bana göre daha anlamlı ve daha değerli olan bir şey.. Böyle düşünen bir tek ben de değilim emin ol..

Canım sana şu kadar söyliyim sen kendini nasıl görürsen ilk basta yüz ifadene sonra dısarıya da öyle yansıyor. Bundan emin olabilirsin ilk önce kendine güzel bakmayı öğren. Ha diyosun ki mesela tamam Elşm ayağım var görüyorum ama yetmiyor diyosun peki bunlar olmasa ne yapacaktın? zatwn hayata bir kere gelmiyormuyuz ve sınırlı ömrümüz yokmu çok şükretmemşz lazım. herşey senin elinde kendim den örnek vereyim benimde boyum 1 55 mesela karadenizliyiz o yuzden bir tık uzun bir burnum var malum :KK45:bir kaç bişey söylediler burnumla ilgili bir kaç kişi ama umursamıyorum kendilerine baksınlar diyorum başkalarını küçük görmek Aciz bir duygu bence ama gel gelelim genelde cok olumlu seyler duyarım ne kadar tatlısın ne tatlı sesin var derlr bunlar yetr bana cnku herkesin ortak bir güzelliği olmaz kimisinin gözü güzel olur kimisinin fiziki böyle gider canını sıkma Allah herkesi güzel yaratmıştır böyle düşün

Allah çirkin şansı versin die bi söz vardir, kim bilir güzellik yetenek yoksa şans vardır belki...

İyi akşamlar ben sana örnek olması için kendi hayatımı ve sana benzer tarafları anlatayım; Lisedeyken kendimi ciddi anlamda hiç beğenmezdim hem de hiç ve bu bende acayip bir özgüvensizliğe neden oluyordu. O yüzden bu fiziki eksikliğimi ders çalışıp etraftan takdir kazanarak telafi ettim.Liseyi 1.likle bitirdikten sonra Türkiye' nin en iyi üniversitelerinden birine derece yaparak girdim.Aklımda estetik olmak vardı taaa liseden beri.Ben de üniversite yıllarında hem sosyal yönden gelişimimi sağladım,İngilizcenin yanında diğer bil dil daha öğrendim öğrenci topluluklarına devam ettim hem de bir yandan bu tür şeyleri araştırdım.(estetik,bakım,moda,saç kesimi vs.) Sonra eğitim hayatım devam ederken burun ameliyatı olmaya karar verdim ve ciddi anlamda hiç abartmıyorum çok değiştim.Sizin yaşınızda olan fotograflarımı arkadaşlarıma gösterince inanamıyorlar o derece..Bakın size bir abla tavsiyesi zaman ve maddi imkan her şeyi halleder.Önce derslerinize odaklanın çok iyi yerlere gelin sonra emin olun illaki kendinizde bir dizi değişiklikler yapacaksanız ve o zaman ciddi anlamda "değişim" denen şeyi deneyimlemiş olacaksınız.Bu arada çevrenize kulak asmayın ruhunuz her daim güzel olsun önemli olan o güzelliği kaybetmemek.Güzel ama içi bomboş insanları çok gördüm ve o zaman şunu anladım çok net bir şekilde "güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa".Yani güzellik denilen şey çok değerli bir şey değil , önemli olan sizin kendinize olan öz saygınız ve insanlarda bıraktığınız izlenim..Umarım bir nebze de yardımcı olabilmişimdir

Kendinle barışık ol. dünyaya bir kere geliyoruz. Başka bi şansımız yok. hergün ne çirkinim diye diye ömür tüketirsen şu güzelim hayattan zevk alamazsın. özgüvenli ol biraz yahu. konuşmanla, gülüşünle, duruşunla, yürüyüşünle, anlattıklarınla, tavrınla ben buradayım de! inan bak, özgüvenli kadının havası, senin tabirinle çirkinliği hiç ama hiç göstermiyor :)

bugün kuzenimin nişanı vardı ve gidemedim bilin bakalım neden? bu kadar çirkin olmayı hak edecek ne yaptım? kendimden nefret ediyorum.

Busra sacmaliyorsun.
Boyun kisa ise topuklu giyersin aurica minyon olmak herzman avantajdir bana gore yasinindan daha genc gozukursun her zman.
Kendine yakisani giy,saclarini yuzune uygun kestir fonle sekil ver,yuzundeki kusurlari makyajla kapat kimse angeline jolie degil

Bu çirkinlik kavramının sınırlarını kim neye göre çizmiş bende onu hiç anlamam yaa. Ağzın yüzün yerinde değil mi? Daha ne? Bedenini tanicaksın yapman gereken tek şey bu. İsyanla sadece en güzel Yaşlarını zehir edersin...

neye sabredeyim? bir kız düşünün kendinden nefret eden,çirkin... nefreti dış görünüşünden çok kendine, karakterine huylarına... bir kız düşünün yürümeyi bile beceremeyen... ayrıca tembel. beceriksiz sakar. yeteneği yok. kendinden kaçmak istiyor ama kaçamıyor kendini kitaplara uykuya televizyona vermiş bir kız. sınav döneminde ama vazgeçmiş hayallerinden ayrıca gerizekalının teki. bir kız düşünün mağazalardan alışverişten nefret eden. çünkü beğendiği şeyin kendisine yakışmayacağını olmayacağını biliyor. bu yüzden gitmiyor alışverişe babasının ısrarlarına rağmen... bir kız ki griye boyanmış ne siyah ne beyaz oturup ağlıyor herkesten gizli...

X