- 19 Şubat 2015
- 196
- 37
- 30
-
- Konu Sahibi DilhunTara
ayyy tatlım kusura bakma ama çok güldüm ya. çirkin kız yoktur merak etme, daha çok küçüksün. o yaşlarda biraz çirkin olunur, sivilce falan olur, kaş bıyık çok dikkat edilmez. gerçi yeni nesil biraz farklı ama :) hem bak yaş ilerledikçe valla kadın güzelleşiyor. aman ne dert ediyorsun daha evlenmeye de çok var, sen derslerine odaklan, etrafı boş ver, etraf hiç iyi tarafını söylemez ki zaten, kıskanır onlar. kıskananlar çatlasınofff ya harbiden sıkıldım bu çirkin olma durumundanbir insan hiç mi güzel olmaz yaaa çevremdekilere bakıyorum çoğu güzel diğerleri ise sadece bakımsızz ama bakımlı olduklarında fıstık gibi olacaklarına eminim ama bende öyle bir şey yok işte çocukluk fotoğraflarıma bakıyorum o kadar tatlı ve güzel mişim ki sonra evrim geçirmişim ama bir de bana sorun.... bakım yapsamda düzelmeyecek şeyler bunlar. hadi çirkinim allah zeka verdi diyeceğim yok. yetenek vermiştir diyeceğim o da yok ne ses ne resim hiçbir şey yok. çevreme bakıyorum boylu poslu güzel mi güzel üstüne yetenekliler peki ben hiçbir şey yok yaa bu kadar mı olur. herkes güzel bir ben mi böyleyim? anlamıyorum ki boy desen yok yüz güzelliği desen o da yok artık ailem bile biliyor... hep çirkinsin sözlerine maruz kalmak berbat bir şeyy küçücük çocuklar bile yanıma gelip sen ne çirkinsin derlerdi o kadar yani
offf ya harbiden sıkıldım bu çirkin olma durumundanbir insan hiç mi güzel olmaz yaaa çevremdekilere bakıyorum çoğu güzel diğerleri ise sadece bakımsızz ama bakımlı olduklarında fıstık gibi olacaklarına eminim ama bende öyle bir şey yok işte çocukluk fotoğraflarıma bakıyorum o kadar tatlı ve güzel mişim ki sonra evrim geçirmişim ama bir de bana sorun.... bakım yapsamda düzelmeyecek şeyler bunlar. hadi çirkinim allah zeka verdi diyeceğim yok. yetenek vermiştir diyeceğim o da yok ne ses ne resim hiçbir şey yok. çevreme bakıyorum boylu poslu güzel mi güzel üstüne yetenekliler peki ben hiçbir şey yok yaa bu kadar mı olur. herkes güzel bir ben mi böyleyim? anlamıyorum ki boy desen yok yüz güzelliği desen o da yok artık ailem bile biliyor... hep çirkinsin sözlerine maruz kalmak berbat bir şeyy küçücük çocuklar bile yanıma gelip sen ne çirkinsin derlerdi o kadar yani
yaşın ilerlemesi olabilir canım. bende 30 oldum. yüz hatları değişiyor, kilo etkiliyor bunlardan can sıkıntısı. hele hasta falan olduysam, grip vs... bakımsız, bitkin, solgun oluyorum çok, ama ben hiç dert etmem, sen de etme, güzeliz biz güzelyaşı çok küçük arkadaşın böyle hissetmesi normal aslında, ama 32 yaşındayım şu üç dört yıldır bende böyle bir özgüvensizlik durumu yaşıyorum açıkçası.aynaya bakmaktan nefret eder haldeyim.neyi değiştireceğimi bile bilmiyorum.cidden yardım etmek isteyenler varsa ben yardımlarınıza açığım kızlar :)
yaşın ilerlemesi etkili haklısınız.özellikle otuzdan sonra hızlı bir değişim olabiliyor.yalnız tek neden bu değil sanırım.sosyal ortamımı değiştirdim şu son yıllarda maalesef şekilci, biçime önem verdiğini her fırsatta belli eden ve tanımlamalar yapan insanlarla çok muhatap oldum sanırım.sonrada onların tanımlamalarına göre kendime bakmaya başlamış olabilirim.psikoloji çok önemli bunu biliyorum ama genede kendimi bu tanımlamalardan sıyırıp almakta zorlanıyorum sanırım.teşekkür ederim desteğiniz için :)yaşın ilerlemesi olabilir canım. bende 30 oldum. yüz hatları değişiyor, kilo etkiliyor bunlardan can sıkıntısı. hele hasta falan olduysam, grip vs... bakımsız, bitkin, solgun oluyorum çok, ama ben hiç dert etmem, sen de etme, güzeliz biz güzelbiraz şık giyince, hafif makyaj falan iyi geliyor. arada her kese olur senin yaşadığın sıkma canını :)
rica ederim. hepimize oluyor bazen, ama ortam gerçekten etkili. her şey güzel olu inşallah :)yaşın ilerlemesi etkili haklısınız.özellikle otuzdan sonra hızlı bir değişim olabiliyor.yalnız tek neden bu değil sanırım.sosyal ortamımı değiştirdim şu son yıllarda maalesef şekilci, biçime önem verdiğini her fırsatta belli eden ve tanımlamalar yapan insanlarla çok muhatap oldum sanırım.sonrada onların tanımlamalarına göre kendime bakmaya başlamış olabilirim.psikoloji çok önemli bunu biliyorum ama genede kendimi bu tanımlamalardan sıyırıp almakta zorlanıyorum sanırım.teşekkür ederim desteğiniz için :)
Zamanla özgüvenimizi bazı nedenlerden dolayı kaybederiz. Mesela kilo alınca,sivilcelenince,kısa boylu olunca,makyaj yapmayınca vs. ama özüne baktıgımızda bunların hiçbiriyle alakası yok.Kesinlikle insanın özgüveniyle kendiyle barışık olmasıyla alakalı . Güzellik göreceli bir kavramdır. Benim güzel bulduğuma sen güzel demezsin mesela yada senin begendiğine ben güzel gözle bakmam. Tamamen bakış açısı. İnsan ilk önce özgüvenini saglam tutmalı. Sonrası gelir kendiliğinden zaten.Özgüvenli insan her zaman kendini güzel hisseder.Aslında bu o kadar basittirki. Siz bir yerden başlamak istiyosanız bakımdan başlayın örneğin çünkü bu insana kendini güzel ve saglıklı hissettiriyor.Meseleye bunları uygulamaktan başlayabilirsiniz. Ve bu şu söze çok inanırım . "Güzel bakan güzel görür" :)yaşı çok küçük arkadaşın böyle hissetmesi normal aslında, ama 32 yaşındayım şu üç dört yıldır bende böyle bir özgüvensizlik durumu yaşıyorum açıkçası.aynaya bakmaktan nefret eder haldeyim.neyi değiştireceğimi bile bilmiyorum.cidden yardım etmek isteyenler varsa ben yardımlarınıza açığım kızlar :)
Bunlar hep ergenlikten merak etme :) ilerde düşüncelerin değişir. Ve zannımca sen güzelsindir. Ama sen kendini öyle görmüyosundur. İlla ki herkesin güzel bir tarafı vardır canım ve daha çok o yönü dikkat çeker bunu unutma.offf ya harbiden sıkıldım bu çirkin olma durumundanbir insan hiç mi güzel olmaz yaaa çevremdekilere bakıyorum çoğu güzel diğerleri ise sadece bakımsızz ama bakımlı olduklarında fıstık gibi olacaklarına eminim ama bende öyle bir şey yok işte çocukluk fotoğraflarıma bakıyorum o kadar tatlı ve güzel mişim ki sonra evrim geçirmişim ama bir de bana sorun.... bakım yapsamda düzelmeyecek şeyler bunlar. hadi çirkinim allah zeka verdi diyeceğim yok. yetenek vermiştir diyeceğim o da yok ne ses ne resim hiçbir şey yok. çevreme bakıyorum boylu poslu güzel mi güzel üstüne yetenekliler peki ben hiçbir şey yok yaa bu kadar mı olur. herkes güzel bir ben mi böyleyim? anlamıyorum ki boy desen yok yüz güzelliği desen o da yok artık ailem bile biliyor... hep çirkinsin sözlerine maruz kalmak berbat bir şeyy küçücük çocuklar bile yanıma gelip sen ne çirkinsin derlerdi o kadar yani
bence siz kendinizi sevmiyorsunuz.offf ya harbiden sıkıldım bu çirkin olma durumundanbir insan hiç mi güzel olmaz yaaa çevremdekilere bakıyorum çoğu güzel diğerleri ise sadece bakımsızz ama bakımlı olduklarında fıstık gibi olacaklarına eminim ama bende öyle bir şey yok işte çocukluk fotoğraflarıma bakıyorum o kadar tatlı ve güzel mişim ki sonra evrim geçirmişim ama bir de bana sorun.... bakım yapsamda düzelmeyecek şeyler bunlar. hadi çirkinim allah zeka verdi diyeceğim yok. yetenek vermiştir diyeceğim o da yok ne ses ne resim hiçbir şey yok. çevreme bakıyorum boylu poslu güzel mi güzel üstüne yetenekliler peki ben hiçbir şey yok yaa bu kadar mı olur. herkes güzel bir ben mi böyleyim? anlamıyorum ki boy desen yok yüz güzelliği desen o da yok artık ailem bile biliyor... hep çirkinsin sözlerine maruz kalmak berbat bir şeyy küçücük çocuklar bile yanıma gelip sen ne çirkinsin derlerdi o kadar yani