Cinsel istismar sanığı öğretmene beraat: Çocuklar hayal kurmuş

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Diyarbakır’da 12 yaşındaki 5 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 72 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan öğretmen 44 yaşındaki D.T. hakkında beraat kararı verildi. Gerekçeli kararda, ergenlik çağındaki hayal kurma anlarının sıklığı gözönüne alındığında, mağdurların ifadesinin samimiyetinden şüpheye düşüldüğü belirtildi.
Sitene Ekle
cinsel-istismar-sanigi-ogretmene-beraat-cocuklar-hayal-kurmus-6876284.Jpeg

(DHA)

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ndeki bir ortaokulda eğitim gören 12 yaşındaki 5 kız öğrenci, 2013 yılı Mayıs ayında rehber öğretmenlerine, Fen Bilgisi öğretmeni D.T.’nin cinsel istismarına maruz kaldıklarını söyledi. Durumun yönetime bildirilmesi üzerine okula gelen polis, şüpheli öğretmeni gözaltına aldı. Mağdur ifadelerinin alınmasının ardından adli mercilere sevk edilen D.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

72 YIL HAPİS İSTEMİ

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede D.T. hakkında ’Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan 72 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüphelinin iki sınıftan 5 öğrenciye basit cinsel istismarda bulunduğu kaydedilen iddianamede, mağdurların ifadelerine de yer verildi. D.T.’nin arkadan saçlarını çekerek kendilerine sürtündüğünü söyleyen öğrenciler, başka öğrencilere yapılan cinsel tacizi de gördüklerini anlattı. Şüphelinin suçu kabul etmediğini belirten savcı, mağdurların suç atmak için bir nedenleri olmadığını kaydetti. İddianamede, mağdurların olay nedeniyle ruh sağlıklarının bozulmadığı ifade edildi.

GURURLA ÖĞRETMENLİĞE DEVAM EDİYORUM

İddianamenin kabulünün ardından tutuksuz sanık D.T.’nin yargılaması 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İfadesinde 24 yıllık öğretmen olduğunu belirten D.T. kendini şöyle savundu:

"Ben bu konularda hassasiyeti olan bir aileden geliyorum. Bu suçlamayı asla kabul etmiyorum. Şikayetten sonra idari soruşturma açıldı ve görevden geçici olarak alındım. Milli Eğitim geniş bir soruşturma açtı. Böyle bir araştırma yapılmasına rağmen, Milli Eğitim Müdürü suç unsuru olmadığını ve görevime devam edebileceğimi söyledi. Ben de öğretmenliğe gururla devam ediyorum."

4 ÖĞRENCİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Duruşmada ifadesi alınan mağdurlardan H.Ç. şikayetçi olduğunu belirterek, "Verdiği ödevi göstermek için masasına gittiğimde sanık arkama geçti ve sürtündü. Arkadan bana sürtündüğünü hissettim. Korktum ve yerime geçtim. Yerime geçtikten sonra gözlemledim. Aynı şeyi başka kız öğrencilere de yaptı" dedi.

Davanın diğer mağdurları S.T., Ş.A., S.T. ve Ş.K. ise, savcılıkta verdikleri ifadeyi kabul etmediklerini belirterek sanık hakkındaki şikayetlerini geri çektiklerini söyledi.

PEDAGOG: ÇOCUKLAR KORKUYOR

Mağdurların ifadesine eşlik eden pedagog ise çocukların duruşmadaki ve önceki ifadeleri arasında çelişki olduğunu söyledi. Duruşma öncesi baş başa yaptıkları görüşmede mağdurların korktukları izlenimi edindiğini belirten pedagog, "Çocukların etki altında olduklarını düşünüyorum" diye konuştu.

MAHKEME BAŞKANI MUHALEFET ETTİ

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın suç işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine hükmetti. Mahkeme Başkanı Melih Uçar’ın muhalefet şerhi nedeniyle karar oy çokluğu ile alındı. Başkan Melih Uçar, mağdurlarin samimi anlatımlarına itibar edilmesi gerektiğini savunarak sanığın mağdur sayısınca cezalandırılması yönünde görüş belirtti.

SERPİŞTİRİLMİŞ HAYAL KURMA ANLARI

Gerekçeli kararı açıklayan mahkeme, sanığın istikrar arz eden ifadelerinde suçlamayı kabul etmediğini, buna karşın mağdur ifadelerinin çelişkili olduğunu kaydetti. Cinsel suçların kimsenin görmediği ıssız yerlerde işlenmesinin tercih edildiğini belirten mahkeme, sanığın kalabalık sınıf ortamında bu eylemleri gerçekleştirmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu vurguladı. Mağdurların yaş aralığının ergenlik çağı olarak nitelendirildiği belirtilen kararda şu ifadelere yer verildi;

"Bu dönemde tartışmaların, göz yaşlarına boğulmanın ve bunların aralarına serpilmiş hayal kurma anlarının sıklığı, ergenlerdeki duygusal gelişim ve değişimin sonucu olarak duyguların yoğunluğundaki artış ve istikrarsızlığın olağan olduğu, mağdurların yaş aralığı göz önüne alndığında beyanlarının samimiyetinden şüpheye düşülecek önemli çelişkiler bulunduğu anlaşılmıştır."

AVUKAT: OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILMAKTA

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından, mağdurların avukatı Zeynep Biroğul Yargıtay’a temyiz başvurusu yaptı. Avukat Biroğul, "Ülkemizde ne yazık ki bu tür olaylarda tanıdıklar devreye girmekte ve olayın üstü örtülmeye çalışılmaktadır. Bu yaştaki çocukların böyle bir olay nedeniyle yalan söylemeleri mümkün değildir" dedi.

http://www.milliyet.com.tr/cinsel-istismar-sanigi-ogretmene-gundem-2226887/

'Gururla' devam ediyormuş pislik. Ceza verilmiyor nasılsa.
Tecavüz et---kahraman ilan edil sistemli bir ülkede yaşıyoruz.
İçinde ahlak, vicdan olmayan birinin bu şe...zliği yapmaktan gurur duyması son derece normal.
İnsanlar suç işlemekten gurur duyuyor artık. pess..

daha ilk paragrafta okumayi kestim nefesim daraldi ruhum daraldi bunaldim artik bu karari verenler hoc dusunmuyorlar mi bizim cocuklarimiz olsaydu bunlar diye azcik vicdan yahu

12 yaşında 5 çocuk aynı hayalimi kurmuş yani
Aslında bu hiç olmamış bir şey değil. Örneğine Salem Cadı Mahkemelerinde rastlandı. Gerçi o kızlardan biri muhtemelen şizofrendi ve kızlar bir çeşit toplu histeri krizi geçirmişlerdi.
Benim dikkatimi çeken, karardaki toplum içinde/kalabalıkta tacizin hayatın olağan akışına aykırı olduğu lafı çekti.
Bunu yazan hakime bir peruk, bir etek, topuklu ayakkabıyla otobüs olsun, metrobüs olsun, binmesini tavsiye ediyorum. Kalabalıkta gayet tacize uğruyorsunuz.
Adam oturduğum yerde omzuna sürtünüyor yahu. Ben pis pis bakınca da sırıtıyor. Tut kopar, görsün gününü.
Öğretmen yapmış mıdır, bilemem.
Ben pedagogun ifadesine bakarım, o da korkuyorlar diyor.
Kızların, öğretmenlerine iftira atmış olması da mümkün, hiç yapılmamış şey değil bu. Bu yüzden hassasiyetle karar verilmesi lazım zaten.

Aslında bu hiç olmamış bir şey değil. Örneğine Salem Cadı Mahkemelerinde rastlandı. Gerçi o kızlardan biri muhtemelen şizofrendi ve kızlar bir çeşit toplu histeri krizi geçirmişlerdi.
Benim dikkatimi çeken, karardaki toplum içinde/kalabalıkta tacizin hayatın olağan akışına aykırı olduğu lafı çekti.
Bunu yazan hakime bir peruk, bir etek, topuklu ayakkabıyla otobüs olsun, metrobüs olsun, binmesini tavsiye ediyorum. Kalabalıkta gayet tacize uğruyorsunuz.
Adam oturduğum yerde omzuna sürtünüyor yahu. Ben pis pis bakınca da sırıtıyor. Tut kopar, görsün gününü.
Öğretmen yapmış mıdır, bilemem.
Ben pedagogun ifadesine bakarım, o da korkuyorlar diyor.
Kızların, öğretmenlerine iftira atmış olması da mümkün, hiç yapılmamış şey değil bu. Bu yüzden hassasiyetle karar verilmesi lazım zaten.

ben de yanış bişey söylemek istemiyorum ama 12 yaşında ki oğlum yalan söyleyecek olsa bazen cümleye başlamadan bazen cümlenin ilk kelimelerinde anlıyorum:KK53:
gerçi senin söylediğin gibi bir durumsa (sanmıyorum ama) buna yalan diyemeyiz, başka bi psikolojik durum olsa gerek

ama 5 çocuğun aynı ifadeleri vermesi gerçekci gelmedi hayali olarak, illaki birinden biri farklı bişey söylerdi hayal olsaydı

ben de yanış bişey söylemek istemiyorum ama 12 yaşında ki oğlum yalan söyleyecek olsa bazen cümleye başlamadan bazen cümlenin ilk kelimelerinde anlıyorum:KK53:
gerçi senin söylediğin gibi bir durumsa (sanmıyorum ama) buna yalan diyemeyiz, başka bi psikolojik durum olsa gerek

ama 5 çocuğun aynı ifadeleri vermesi gerçekci gelmedi hayali olarak, illaki birinden biri farklı bişey söyler
İfadelerini bu konuda uzman bir sorgucu alsa zaten yalan söyledikleri belli olur. O açığı yakalamak işinde uzman biri için atla deve değil aslında. Ama buradaki sorun sanırım, bu 5 kızın dışında bu ifadeleri doğrulayacak kimse yok. Yani öğretmenin tacizine tanıklık eden kimse yok. Sıkıntı olan kısım bu.
Kızlara karşı öğretmenin ifadesi gibi kalmış olay.

şu ruh durumu bozulmadı olayını da hiç anlamıyorum ya, tamam öğretmen çocuklara sürtünmüş çocukların ruh durumu bozulmamış diyelim bu taciz olduğu gerçeğini ve adamın ilerde aynı şeyi tekrarlayacağı gerçeğini değiştirir mi
en azından olay kesinleşene kadar mesleğe geri dönmesine izin verilmemesi lazım çünkü çocuklar söz konusu

İfadelerini bu konuda uzman bir sorgucu alsa zaten yalan söyledikleri belli olur. O açığı yakalamak işinde uzman biri için atla deve değil aslında. Ama buradaki sorun sanırım, bu 5 kızın dışında bu ifadeleri doğrulayacak kimse yok. Yani öğretmenin tacizine tanıklık eden kimse yok. Sıkıntı olan kısım bu.
Kızlara karşı öğretmenin ifadesi gibi kalmış olay.

aynen dediğin gibi bu durumu anlayacak olan pedagoglar

kadınlar tüm hayatları boyunca kimbilir kaç defa tacize maruz kalıyor hepsinde ruh durumları bozulcak olsa topluca kadınlık intihar ederdi herhalde

Şunu da unutmamak gerek.
Çocukların intikam amacıyla iftira attıkları vakalar da az değil.
İki tarafı da masum düşünmek zorundayız, kanıt yoksa ve ifadeler çelişki içeriyorsa siz ne düşünürsünüz.

bi de şöyle bişey var, o yaş grubunu bildiğim için çocuklar bunun taciz olduğunu sonradan idrak etmiş olabilir, çünkü ya orta bir ya da iki ye gidiyorlar çok küçükler, ben sürtünme tarzı bir yalan söyleceklerine pek inanmıyorum bu işleri o kadar detaylı bilip yalan söylemeleri imkansız bence

Kesin tehdit edilmislerdir.
Gecen takside gelirken adam iste mahkemem var kizimi 30 yasindaki adam taciz etti Allahtan kizim bagirdi da biz duyduk yetistik falan dedi. Ama simdi bizi tehdit ediyorlar yok oldururuz sikayeti cek falan filan diye. Ben sikayeti ceksem kizimin yuzune nasil bakarim, baba sen beni korumadin demez mi falan diyodu ama adam belli korkuyodu ikidebir telefonla konusuyodu, ben de sikayeti cekmemesini falan soyledim insallah cekmez.. .
Allahin cezalari, kesinlikle korkutmuslardir bu aileleri. Yazik ya yazik..!!
Bi de ogretmenlige geri dönmüş, şaka gibi!!

bi de 5 çocuk, iki kişi olsa belki derdim de 12 yaşındaki kız çocuklarında genelde kankalık durumu var ya bir kankası olur ya iki, 5 çocuğun bu şekilde organize olabileceğinede inanmıyorum, bunlarda benim fikirlerim

Ben 12 yaşındayken hayal kurardim ama bunlar cinsellikle ilgili olmazdı. Ki cinselligin c'sini bilmezsin o yaşta. Gerekçe bana saçma geldi

kadınlar tüm hayatları boyunca kimbilir kaç defa tacize maruz kalıyor hepsinde ruh durumları bozulcak olsa topluca kadınlık intihar ederdi herhalde
Ya ben lisedeydim 15 yaşında falan, okuldan dönüyorum, Varyant deriz biz, böyle kavşaklı bir otoyol, yokuş, aşağıda inşaat, adamın biri, piş pişt dedi, bebesin tabi daha, döndüm baktım ki herif çıkarmış bana sallıyor.
Psikolojim bozuldu mu? Hayır.
Daha küçüğüm 12 yaşında falan. göğüslerimin falan büyüdüğü bir yaş, ama çocuğum henüz. Arkadaşımla denize giriyoruz. Üç tane bizden az büyük çocuk girdi suya, ikisi arkadaşımı tuttu, diğeri benim yanıma yüzdü, göğsümü elledi, tekme attım, anne diye bağırdım, onlar da küçük tabii korkup kaçtılar.
Psikolojim bozuldu mu? O yaz için evet. Okul açılınca normale döndüm.
28 yaşındayım, Alsancak İskeleye gideceğim, Liman'da indim, ne akla hizmetse arka sokağa girdim, herifin biri peşime takıldı, elleyeceğini fark ettiğimde, bu sefer daha büyük ve defalarca tacize uğramış olmanın verdiği tecrübeyle dönüp çantayı önce suratına sonra bacağına savurdum.
Bu da psikolojimi bozmadı mesela.
Ama taciz miydi, bal gibi tacizdi.

Vallahi şimdi aklıma geliyorda ortaokulda da, lisede de bu tür davranış sergileyen hocalar vardı. Mesela fen hocamız bir kız arkadaşımıza sürekli sarılıp seni çok seviyorum der, yanaklarını sıkardı falan. Hani küçüğüz ya, çocuk gibi seviyor diye düşünürdüm, belki de gerçekten öyleydi ama yıllar sonra acaba mı diyorum? Lisede de matematik hocamız kızların bacaklarına ve poposuna bakardı. Ekstra ilgi gösterirdi kız öğrencilere, soru sorunca yanlarına otururdu hemen. Ne bileyim belki yanılıyorumdur ama maalesef her yerde var bu erkek dürtülerine engel olamayan mahlukatlar. Etik falan boş iş onlara..

X