• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsel hastalık çıkar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

narvi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2020
74
121
13
Antalya
Lütfen bana yardım edin kafam çok karışık bilgisiz olduğum için aşırı stresliyim psikolojim hiç iyi değil.
2 buçuk ay önce biraz ağır sayılabilicek covid geçirdim. Ateş boğaz ağrısı, halsizlik bütün etkilerini yaşadım. boğazlarımda çok kızarıktı dilim bembeyazdı. 1 hafta yataktan kalkamadım. Covid geçirdikten 10 gün sonra erkek arkadaşımla buluştum. en fazla 10 saniye süren korunmasız Oral seks yapmış bulundum. Tamamen kuruydu herhangi bir sıvı aktarımı ya da ıslaklık yoktu zaten çok kısa sürdü.
Erkek arkadaşım da ben de ilk kez böyle bir şey yaptık başka bir cinsel temasımız olmadı. İkimizin de ilk sevgilisiyiz. Şüpheli biri değil yani . Bu konularda da tecrübesisiz. Onunda ilk cinsel teması benimde yani. (malesef çok pişmanım lütfen yargılamayın olan oldu çünkü kendimi fazlasıyla yargılayıp eziyet ediyorum zaten. çözüm aramaya çalışıyorum )
2 aydır da boğazımda kızarıklık var covid zamanından beri. Ama oraldan kaynaklı da olabilir mi enfeksiyon falan mı kaptım diye düşünüyorum. Kulak burun boğaz doktoruna gittim ama oral yaptığımı söyleyemedim . Doktor da hı kızarık dedi gargara verdi enfeksiyon yok şuan dedi. Ultrasonla da bi bakalım dedi. Ultrason gününü bekliyorum. Doktor başka hiçbir şey demedi covid geçirdiğimden dolayı olabilir mi diye sordum olabilir dedi. Cinsel yolla bulaşan bi enfeksiyon hastalık falan olsaydı 2 buçuk ayda belirti gösterirmiydi? Doktor cinsel yolla bulaşan bi hastalık falan olduğunu anlarmıydı bakınca ?
Kızarıklık neyden dolayıdır sizce ? Kafam çok karışık tek eşli ve ilk defa yapılan cinsel temasla cinsel hastalık olma ihtimali var mıdır
Hpv gibi ?bu durumda yoksa tamamen benim kuruntum ve psikolojik mi?

Cinsel yolla bulaşan hastalık ağıza boğaza bulaşmaz :KK51: Boğaza bulaşan virüs/bakteriyle cinsel hastalık bakterisi farklı türler.

covide sebep tahriş olmuştur, alerji mevsimindeyiz alerjik rinite sebep olabilir.

Her 2 taraf da bakir madem yani nerden gelip std bulaşsın zaten, ne alaka cidden anlayamadım:KK51:

Lütfen bana yardım edin kafam çok karışık bilgisiz olduğum için aşırı stresliyim psikolojim hiç iyi değil.
2 buçuk ay önce biraz ağır sayılabilicek covid geçirdim. Ateş boğaz ağrısı, halsizlik bütün etkilerini yaşadım. boğazlarımda çok kızarıktı dilim bembeyazdı. 1 hafta yataktan kalkamadım. Covid geçirdikten 10 gün sonra erkek arkadaşımla buluştum. en fazla 10 saniye süren korunmasız Oral seks yapmış bulundum. Tamamen kuruydu herhangi bir sıvı aktarımı ya da ıslaklık yoktu zaten çok kısa sürdü.
Erkek arkadaşım da ben de ilk kez böyle bir şey yaptık başka bir cinsel temasımız olmadı. İkimizin de ilk sevgilisiyiz. Şüpheli biri değil yani . Bu konularda da tecrübesisiz. Onunda ilk cinsel teması benimde yani. (malesef çok pişmanım lütfen yargılamayın olan oldu çünkü kendimi fazlasıyla yargılayıp eziyet ediyorum zaten. çözüm aramaya çalışıyorum )
2 aydır da boğazımda kızarıklık var covid zamanından beri. Ama oraldan kaynaklı da olabilir mi enfeksiyon falan mı kaptım diye düşünüyorum. Kulak burun boğaz doktoruna gittim ama oral yaptığımı söyleyemedim . Doktor da hı kızarık dedi gargara verdi enfeksiyon yok şuan dedi. Ultrasonla da bi bakalım dedi. Ultrason gününü bekliyorum. Doktor başka hiçbir şey demedi covid geçirdiğimden dolayı olabilir mi diye sordum olabilir dedi. Cinsel yolla bulaşan bi enfeksiyon hastalık falan olsaydı 2 buçuk ayda belirti gösterirmiydi? Doktor cinsel yolla bulaşan bi hastalık falan olduğunu anlarmıydı bakınca ?
Kızarıklık neyden dolayıdır sizce ? Kafam çok karışık tek eşli ve ilk defa yapılan cinsel temasla cinsel hastalık olma ihtimali var mıdır
Maşallah ilk temasa bak🙄 Burası haydar dümenin sayfası değil ne dememizi bekliyorsun.. Sürekli oral yaparsan kuşu kalkmaz mı diyelim😡

eger onun da senin de ilk cinsel deneyiminiz ise, o zaman cinsel yolla bulasan hastalik olma ihtimali cok dusuk.

Cinsel yolla bulaşan hastalık ağıza boğaza bulaşmaz :KK51: Boğaza bulaşan virüs/bakteriyle cinsel hastalık bakterisi farklı türler.

covide sebep tahriş olmuştur, alerji mevsimindeyiz alerjik rinite sebep olabilir.

Her 2 taraf da bakir madem yani nerden gelip std bulaşsın zaten, ne alaka cidden anlayamadım:KK51:
aslinda bulasir, herpes mesela. ayrica ben oral seks deyince baska bi sey anladim.

inanın std ne onu bile bilmiyorum. İnternette o kadar şey yazıyor ki oralla da bulaşır falan yazıyodu en kötüsüne yoruyorum. İnsan bilmediği şeyden korkar ya başına gelince öyle bir şey psikolojik olarak 10 gün iyiysem aklıma gelince kötüyüm kaygılanıyorum. Her şey kötüye gidicekmiş gibi geliyo bazen

Kısa sürdü demişsiniz ozaman erken boşalma gb sıkıntısı var yada erken boşalmaya alışabilir,en büyük sıkıntılardan biridir kadınlar bundan çok şikayetçidir.
Gelelim asıl sorunuza doktor ne diyorsa onu yapın

Bu ne acele? Daha covid i yeni atlatmışsınız. Sadaka verseydiniz hahhshahha Hemen oralle boğazı yıpratmak falan... Hiç sağlığınızın kıymetini bilmiyorsunuz. Hastalık gayet de bulaşır sevgiliniz taşıcıysa. Böyle şüpheli durumlarda alakasız doktorlara gideceğinize direkt jinekoloğa gidin.

Bu ne acele? Daha covid i yeni atlatmışsınız. Sadaka verseydiniz hahhshahha Hemen oralle boğazı yıpratmak falan... Hiç sağlığınızın kıymetini bilmiyorsunuz. Hastalık gayet de bulaşır sevgiliniz taşıcıysa. Böyle şüpheli durumlarda alakasız doktorlara gideceğinize direkt jinekoloğa gidin.
Hiç ilişki yaşamamış birisi taşıyıcı olabilir mi? boğazımdaki kızarıklığı göstermek için gitmiştim. Kbb bakıyor diye. Sadece oral yolla temas oldu çünkü vajinal temas olmadığı halde vajinaya bulaşır mı ki bi hastalık

Bence basur olmuşsunuz geçer geçer😅
Ama düşünce basuru beyniniz acıyo...
Sonuçlarının sorumluluğunu kaldıramayacağınız işlere bulaşmayın... Ben covidden sonra 1ay kendime gelemedim maşallahınız var sizin...

Hiç ilişki yaşamamış birisi taşıyıcı olabilir mi? boğazımdaki kızarıklığı göstermek için gitmiştim. Kbb bakıyor diye. Sadece oral yolla temas oldu çünkü vajinal temas olmadığı halde vajinaya bulaşır mı ki bi hastalık

Akıl var mantık var nerden ne bulaşacak ki taşıyıcı olsun?:KK51: Afedersin ama çocuğun şeyinin taaa farenksine kadar gidip oraya dokunma olasılığı zaten yok. Basbayağı covide sebep boğazın tahriş olmuş sen de üstüne gidip alengirli işlere bulaşmışsın. Neden ekşın arıyor insanlar anlamam ki boğazın iyileşe kadar rahat dursaydın :KK51:

Ya neden dalga gecerler anlamiyorum cinsel bilgisizlik sizin suçunuz mu? Veya buradaki herkesin cinsel bilgisi hat safhada mi? Kendinize gelin ya. Size gelirsek, bu tür rahatsizliklara kulak burun boğaz bölümü bakmaz ve tespit edemez. Jinekoloji bölümünden bilgi alabilirsiniz. Kimsenin olur olmaz dediğine bakmayin burada doktor biri yok çünkü. Ben de kesin bir teşhis koyamam. Ama sanmiyorum öyle bir hastaliginizin olacağını.

Temas olmadan nasıl bulassin ki? İçinizi ferah tutun bir sorun olacağını sanmıyorum.

İlk deneyime de oralla başlamak müthiş yalnız
Korkma öyle bısey olmaz kovidden sonra çoğu insanda kaldı bu tarz şeyler geçer zamanla

Hiç ilişki yaşamadığına nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Şanssızsanız diş doktoru muayenesinde bile cinsel hastalık kapabilirsiniz.. Bulaşıcı cinsel hastalıklar sırf cinsel organla kısıtlı kalmıyor.. Bin bir türlüsü var. HIV ı da mı duymadınız. Bir işe kalkışıyorsunuz bari araştırın :)

Kuruntu yapıyorsunuz, piskolojik bile olabilir suanki boğaz agrınız.

Akıl var mantık var nerden ne bulaşacak ki taşıyıcı olsun?:KK51: Afedersin ama çocuğun şeyinin taaa farenksine kadar gidip oraya dokunma olasılığı zaten yok. Basbayağı covide sebep boğazın tahriş olmuş sen de üstüne gidip alengirli işlere bulaşmışsın. Neden ekşın arıyor insanlar anlamam ki boğazın iyileşe kadar rahat dursaydın :KK51:
Cinsel yolla bulaşabilen hastalıklar olarak bildiğimiz hastalıklar yalnızca cinsel yol ile bulaşmıyor. Yani şöyle, buradaki erkek daha önce hiç birlikteliği olmamış olabilir. Ama atıyorum gittiği berber ortak jilet kullanıyordur, daha önce yine atıyorum hıv pozitif biri tıraş olmuştur ve yanlışlıkla suratı kesilmiştir kan jilete geçmiştir, oradan bir hastalık kapmış olabilir mesela o jilet kullanıma devam edildiyse. Bu tarz hastalıkların bulaşması için bin bir çeşit yol var yani. Yine kapılan hastalıkları karşısındaki kadına veya erkeğe cinsel yolla bulaştırabileceği gibi farklı şekillerde de bulaştırabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X