Arkadaşlar konunun ileriki sayfalarında bi arkadaş çinkonun cilde iyi geldiğini yazmış. Demet Evgar'da bebek pişik kremi ile maske yapıyormuş haftada bir. Bu başlık gerilerde kaldığı için şu konuya bir değinmek istedim. Çinko hakkında benim de küçük bir tecrübem var, Garnier Saf ve Temiz Derinlemesine Temizlik Jeli kullanıyorum, ve bunun içinde çinko var, ürünün üstünde yazıyor zaten.. Denedim gördüm, ben de bu ürünü test ettim, onayladım, uzun süredir kullanıyorum..Her uygulayışımda siyah noktalarım gidiyordu, şimdi hiç kalmadı..Tabi bunun çinkoyla alakası yok, sadece ürünü beğendiğimi söylemek için yazdım. Çinkoyla ilgili böyle bir deneyimim olmuşken konuyu merak ettim. Çinko hakkında araştırmam sonucu söyleyeceğim şeyler şunlar:
Çinko içeriyor diye bebek pişik kremini yüzünüze sürmemelisiniz, hele sivilceniz varsa asla. Demet Evgar'a iyi gelmiş olabilir, size iyi gelecek diye bişey yoktur, çünkü bebek pişik kremi bebek pH ine uygundur, ve içerisinde yağ vardır, birçok madde daha...
Amaa ! Doktorunuza bunu bir sorun, çinko içeren bir vitamin kullanmanıza izin verirse kullanabilirsiniz. Kullanıp tecrübe eden arkadaşlar varsa yorum yazsınlar, merak ettim şimdi..
Ayrıca !! Çinko vitaminini veya içeren herhangi bişeyi doktorunuza danışmadan yüzünüze sürmeyin, çinko içeren yiyecekler yemeyi artırarak en azından küçük bir yarar sağlamış olursunuz. Haaa zaten çinko alıyorsanız, sivilceleriniz çinko eksikliğinden kaynaklanmıyor olabilir. Çinkoyla alakanız olmasın demektir
Yani sayfayı kapatabilirsiniz.
Unutmadan !! Kalsiyum hapı alıyorsanız-veya kalsiyumu çok alıyorsanız (besin yoluyla) çinko emilimi azalır(mış). Bunu da göz önünde bulunduralım..
SEVGİLER