• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin'de ilkokul çocuklarına borsa dersi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Çin'de ilkokul çocuklarına borsa dersi

Çin borsalarında hisse senetleri düşmeye devam ederken güneydeki Guandong eyaletinde ilkokul son sınıf öğrencilerine para ve borsa dersleri verilmesi kararlaştırıldı.

Southern Metropolis Daily gazetesinde yer alan habere göre, Menkul Değerler Düzenleme Komisyonu, ülkenin en zengin eyaletlerinden biri olan Guandong'daki 36 okulda bir pilot proje başlatmasını istedi.

Gelecek ay başlayacak bu uygulamada 10 bin öğrenciye "para kullanımı ve hisse alım satımı" dersi verilecek. Başarılı olması halinde bu uygulama diğer eyaletlerde de müfredata dahil edilecek.

Proje ülkede büyük tartışma yarattı. Blog sitesi Weibo'da görüş bildirenlerden bazıları bu uygulamayı desteklerken bazıları da bunun olumsuz ahlaki etkileri olacağını dile getiriyor.

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/09/150901_cin_borsa_dersi?ocid=socialflow_twitter

Bence gayette yerinde bir adım atılmış, yatırım yapmayı öğrenmek, gelecekte iyi bir yatırımcı olabilmek adına çocuk yaşta öğretmeleri yerinde bir karar, sonuçta bu da bir meslektir ve ehil insanlarca öğretildiğinde seçtikleri mesleklerin yanısıra birikimlerini değerlendirme ve kazanca çevirmelerinde faydasını görürler, olumsuz bir etkisi olmaz kanaatindeyim, çocuklara tüketici değil yatırımcı, birikimci Olmayı öğretecekler.

Suan dünyaya hakim olan cripto para Bitcoin’i çinli bir adam üretti. Biz de anca sitesini kurup vergi kestik. E bizde borsa forex de batmak kadar var. Bir de btc ve eth komisyoncu danışman firmaları var.Ben BTC yi çözene ve alıp çevirmeyi ögrenene kadar az yorulmadım. Maliye Bakanı bile BTC yi kontrol etme derdinde. Bir de derste mi okutacaklar??

Back