- 29 Nisan 2013
- 4.079
- 1.964
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Işte bende bunu diyorum. Evet belki resim paylaşmak mümkün değil ama sahte resim paylaşarak inandırıcılığı yok ediyorlar. Şimdi insanlar uyanmaya başladı mesela. Çok kişi resimlerin başka olaylarla ilgisini öğrendikçe Doğu Türkistan da hiç bir şey olmuyor diye düşünmeye başladı. Halbuki oluyor. Belki daha fazlası car belki hiç şiddet yok ama bu yalan resimler inancı zedeliyor. Ya umarım yalan sahte dir hepsi hiç öyle birşey yoktur.Resimlere dikkatli bakılinca farklı detaylar çıkıyor ortaya,mesela bir resim vardı küçük bir kızın bacağına basıyordu bir adam,kız ağlıyordu o resim muhtemelen bale dersinde çekilmiş,bebek vardı boynunda tasma olan oda muhtemelen kendince şaka yapan bir ebebeynin işgüzarlığı. Ha bu kesinlikle herşey güllük gülistanlıktır demek değil ama alakasız resimleri kullanmakta tuhaf. Başka bir kaynak olmayabilir bu sebeple böyle derlemeler yapıliyorda olabilir ama çocuklar bile giriyor facebook vb sitelere,haliyle etkileniyorlar. Dikkat çekmek ,kamuoyu yaratmak amaçlı yapılıyor ama saptırılıyor bir yerden sonra diye düşünüyorum.
Bende orada olup, bilgi sahibi olan birinden olayların iç yüzünü öğrenmek isterim.
Dilerim böylesi kötü bir vahşet yaşanmıyordur.
Işid özgür Suriye ordusu ile bir arada güçlendi. Özgür Suriye ordusuna yapılan çok silah yardımı oldu. En son bu ışid edindiği silahlarla özgür Suriye ordusuna da karşı durdu. Yani bu şekilde bakınca ışid i canlandıran Esad karşıtı özgür Suriye ordusu oldu. Zaten ışid o örgüt senin bu örgüt benim gezen bir topluluk. Kimi der ışid I çıkaran Esad. Kimi der Esad a karşı amerika.. Ama doğru kim.
Sizin verdiğiniz örnek aslında çok önemli. Hani asker ve zulüm gördüğünü söyleyen lerin tezzat savunmaları. Biz Türkiye de olduğumuz için hangisi doğru az çok biliyoruz. Hikayeler e karnımız tok. Ama sınırın dışında olunca olay tabi kesin bişey diyemiyoruz. Mesela ben Suriye'ye çok üzülürken şu an karşımda tam 4 suriyeli ev var. Ve dahada fazla şey gördüm Suriyeliler le ilgili. Diyorum Esad bunları bize yolladı kurtuldum diye seviniyor dur. yani iyisi yok mu var tabi ama çok nadir.