Yani benim en çok kafamı kurcalayan. Türkiye de hiç bir yetkili böyle bir şey yok demiyor. Çin de De demiyor. Bir grup ta ha bire parçalanmış insan resmi paylaşıyor. Bir arkadaşın yazısını okudum az önce 18 yal altı ve memurlara oruç tutmak yasak diye. Bu daha mantığa yakın geldi. Tabi olay mantıksız ama o rejim mantığına yakın demek istedim. Zorunlu kürtaj a gelince kendileri içinde aynısı geçerli. Ya kk nin bir müdavimi vardı kızlar Çin e gitmişti dil öğrenmeye ah nick i gelmiyor aklıma.Anladim
Kac gündür tvlerde internette duygu sömürüsü yaşatıyorlar ve hiçbir devlet yetkilisi cikipta bu olaylar simdi yada eski diyebi açıklama yapmadı herkes birbirine mesaj yolluyo dogu turkistana sahip çık diye
Ister istemez bu resimleri görünce duygusallasiyoruz
Bilemiyorum gercekten hangisi doğruYani benim en çok kafamı kurcalayan. Türkiye de hiç bir yetkili böyle bir şey yok demiyor. Çin de De demiyor. Bir grup ta ha bire parçalanmış insan resmi paylaşıyor. Bir arkadaşın yazısını okudum az önce 18 yal altı ve memurlara oruç tutmak yasak diye. Bu daha mantığa yakın geldi. Tabi olay mantıksız ama o rejim mantığına yakın demek istedim. Zorunlu kürtaj a gelince kendileri içinde aynısı geçerli. Ya kk nin bir müdavimi vardı kızlar Çin e gitmişti dil öğrenmeye ah nick i gelmiyor aklıma.
Yani benim en çok kafamı kurcalayan. Türkiye de hiç bir yetkili böyle bir şey yok demiyor. Çin de De demiyor. Bir grup ta ha bire parçalanmış insan resmi paylaşıyor. Bir arkadaşın yazısını okudum az önce 18 yal altı ve memurlara oruç tutmak yasak diye. Bu daha mantığa yakın geldi. Tabi olay mantıksız ama o rejim mantığına yakın demek istedim. Zorunlu kürtaj a gelince kendileri içinde aynısı geçerli. Ya kk nin bir müdavimi vardı kızlar Çin e gitmişti dil öğrenmeye ah nick i gelmiyor aklıma.
Yani benim en çok kafamı kurcalayan. Türkiye de hiç bir yetkili böyle bir şey yok demiyor. Çin de De demiyor. Bir grup ta ha bire parçalanmış insan resmi paylaşıyor. Bir arkadaşın yazısını okudum az önce 18 yal altı ve memurlara oruç tutmak yasak diye. Bu daha mantığa yakın geldi. Tabi olay mantıksız ama o rejim mantığına yakın demek istedim. Zorunlu kürtaj a gelince kendileri içinde aynısı geçerli. Ya kk nin bir müdavimi vardı kızlar Çin e gitmişti dil öğrenmeye ah nick i gelmiyor aklıma.
suan elinde tuttugun telefondan tut, giydigin dona kadar hepsi cin mali. eger devlet koyarsa ortalikta kaliriz. kendi urettigimiz bir sey mi var? amerika mali iphonelar bile cinde uretiliyor ki bu kucuk bir sey. turkiyedeki milyonlarca arabalar cin uretimi, yahudi mali. ambargo koymak bizi bitirir onlari degilPeki neden devlet tarafından çin mallarına ambargo koyulmuyor?İsrail mallarına ambargo koyulmuyor?Sadece müslüman olduğu için bu insanlar işkence görürken biz neden bir müslüman ülke olarak tepkimizi gösteremiyoruz?Bugün bir çin restoranına protesto saldırı düzenlemişler fakat sahibi türkmüş restorantın,kaş yapayım derken göz çıkarmak.İsraili protesto etmek için kaldırıma kola dökmek gibi gereksiz bir davranış..
Kızlar ekşi sözlükte şöyle bir ayrıntıya rastladım;
burada yaşayan uygur türkü teröristler cihat adıyla suriye'ye geliyor ve esad'a karşı savaşıyor. bir kısmı eğitim aldıktan sonra tekrar çin'e dönüyor.
aynı zamanda ışid'e silah taşımakta paravan olarak kullanıldığı iddiaları olanihhvakfı "hür doğu türkistan" şeklinde sempozyumlar düzenliyor. abd ile palazlanan ışid'in ucu çin'e de dokunduruluyor.
velhasılıkelam kazın ayağı medyada ve sosyal medyada size pompalandığı gibi değil.
ayrıca ülkemizdeki bazı tiplerin sandığı gibi "türklük bilinci" ile değil cihad adıyla savaşıyorlar. bu adamlar mazlum değil terörist. ağa babaları da abd.
yok oruç tutmalarına izin vermiyorlarmış,yok zulmediyorlarmış goygoyunu geçeceksiniz. amerikan köpeklerine yağmurlu havada su vermese yeridir çin. ki bu konuda ortaya çıkan şeylerin yarısı yalan. adam buluyor bir video çin türklere eziyet ediyor diye dayıyor. inanmaya hazır bi sürü tip olunca kolay tabi bu işler.
edit : bir sürü mesaj aldım . kanıt isteyenler var.
https://www.youtube.com/watch?v=i4va6s7nhgw
https://www.youtube.com/watch?v=wzcg8gdglb8
bu adamlar bir sürü sivili katlediyor ayrıca
türkistan islam partisi
edit 3 : yalanlar hakkındahttp://haber.sol.org.tr/…-kaynaksiz-haberler-121049
Evliydi sanırım. Baya hayat dolu bir bayan dı Çin e gittiği için de çok pişman olmuştu benimseyen mişti. Kk öyle bir yerki çok ilginç insanlar yalanmı doğrumu yazıyor kısa süre sonra anlaşılıyor gerçekten fake hesap uzun süre barınamıyor bende sırf bu yüzden burda sorup bulmaya çalıştım birini. Ama sanırım yok Orayı bilen veya orda hala yaşamakta olan bir tanıdığı olup kesin bilgi vererek aydınlatan. Mesela oruç tutmak yasak sa tutan kişiye ne yapılıyor. Para cezası meslekten uzaklaştırma hapis işkence hangisi yapılıyor. Tabi hepsi kötü. Olması gereken herkesin inancını özgürce yaşaması ama fiziksel şiddet en ürkütücü tablo. Inşallah bu resimler yalandır. Yani çoğunun yalan olduğu çıktı meydana ( gerçi resimler yalan değil ama Doğu Türkistan da yapılan vahşet adı altında yalan. Ve malesef bu eziyeti bir şekilde gören insanlar olmuş ) Suriye için de hep aynı kafa karışıklığını yaşadım. Mesela Esad kimyasal bomba kullandı denildi. AB heyet gitti araştırmak için eğer e Esad on yaptığını kanıtlasalar zaten yer arıyorlardı bitirmek için. Ama sed seda kesildi ondan sonra. Burdaki Suriye liler desen gidip ordan kız alıp düğün yapıyorlar. Herkesin elinde kolunda bebek dolu. Savaş olan ortamda çocuk yapmak kolay işmi evde misafir varken bile zor. Hacca gitmek için yine burdan Suriye'ye gidiyorlar. Sınır kısmında bir ışid bir pyd iyide Bizdede pkk var ona bakarsan. Hatay'da olan patlama var mesela. buraya gelen bazı Suriye liler Esad kimseyi öldürmez diye Esad o savunuyor. yani her gelen Esad zulmunden kaçış diye gelmiyor. Üzülüyorum ağlıyorum okuduklarıma gördüklerime benimde çocupum var biri elinde silahla kapıdan girse ırzıma canıma kastetse diye yerlerine koyuyorum kendimi sonra böyle karşılaştırıyorum. Noluyor ya bi yerlerde bişeyler eksik bir bilgi kirliliği var kesin diyorum. Ama kesin kanaat getiremiyorum. Çünkü zalimden yana olmak da da var bilmeden yada zalim diye haklı mücadele gösteren birine boş yere beddua etmek te. Çok kafam karışık. Iki tarafı savunan haberleri okuyorum. Biri yaşam ama hangisi anlamak gerçekten çok zor. Ben Suriye yi bile daha tam oturtamadım kafamda şimdi Çin i düşünüyorum. Darda olan kim varsa rabbim yardımcısı olsun.ben anladım kimden bahsettiğini ama hatırlayamadım tam. hatta nickini değiştirmişti. çalkantılı duygusal ilişkisi vardı falan sanki demi.
Evliydi sanırım. Baya hayat dolu bir bayan dı Çin e gittiği için de çok pişman olmuştu benimseyen mişti. Kk öyle bir yerki çok ilginç insanlar yalanmı doğrumu yazıyor kısa süre sonra anlaşılıyor gerçekten fake hesap uzun süre barınamıyor bende sırf bu yüzden burda sorup bulmaya çalıştım birini. Ama sanırım yok Orayı bilen veya orda hala yaşamakta olan bir tanıdığı olup kesin bilgi vererek aydınlatan. Mesela oruç tutmak yasak sa tutan kişiye ne yapılıyor. Para cezası meslekten uzaklaştırma hapis işkence hangisi yapılıyor. Tabi hepsi kötü. Olması gereken herkesin inancını özgürce yaşaması ama fiziksel şiddet en ürkütücü tablo. Inşallah bu resimler yalandır. Yani çoğunun yalan olduğu çıktı meydana ( gerçi resimler yalan değil ama Doğu Türkistan da yapılan vahşet adı altında yalan. Ve malesef bu eziyeti bir şekilde gören insanlar olmuş ) Suriye için de hep aynı kafa karışıklığını yaşadım. Mesela Esad kimyasal bomba kullandı denildi. AB heyet gitti araştırmak için eğer e Esad on yaptığını kanıtlasalar zaten yer arıyorlardı bitirmek için. Ama sed seda kesildi ondan sonra. Burdaki Suriye liler desen gidip ordan kız alıp düğün yapıyorlar. Herkesin elinde kolunda bebek dolu. Savaş olan ortamda çocuk yapmak kolay işmi evde misafir varken bile zor. Hacca gitmek için yine burdan Suriye'ye gidiyorlar. Sınır kısmında bir ışid bir pyd iyide Bizdede pkk var ona bakarsan. Hatay'da olan patlama var mesela. buraya gelen bazı Suriye liler Esad kimseyi öldürmez diye Esad o savunuyor. yani her gelen Esad zulmunden kaçış diye gelmiyor. Üzülüyorum ağlıyorum okuduklarıma gördüklerime benimde çocupum var biri elinde silahla kapıdan girse ırzıma canıma kastetse diye yerlerine koyuyorum kendimi sonra böyle karşılaştırıyorum. Noluyor ya bi yerlerde bişeyler eksik bir bilgi kirliliği var kesin diyorum. Ama kesin kanaat getiremiyorum. Çünkü zalimden yana olmak da da var bilmeden yada zalim diye haklı mücadele gösteren birine boş yere beddua etmek te. Çok kafam karışık. Iki tarafı savunan haberleri okuyorum. Biri yaşam ama hangisi anlamak gerçekten çok zor. Ben Suriye yi bile daha tam oturtamadım kafamda şimdi Çin i düşünüyorum. Darda olan kim varsa rabbim yardımcısı olsun.
Bende bu şekilde bir makale okumuştum. Çok büyük bir ayakkabı fabrikası. Insanlar vardiyalı çalışıyor ama bizim gibi iş çıkışı ev yok. 2 kişilik minicik ranzalı odalar. Bir vardiya uyurken diğeri uyanıyor. Bu böyle devam. Öyle haftada 1 tatil falan da yok. Iş yerinde gardiyan gibi usta başları ve heryerde konuşmanın yasak olduğu uyarıları. Ve yine dediğiniz ağ sistemini okumuştum.
Işid özgür Suriye ordusu ile bir arada güçlendi. Özgür Suriye ordusuna yapılan çok silah yardımı oldu. En son bu ışid edindiği silahlarla özgür Suriye ordusuna da karşı durdu. Yani bu şekilde bakınca ışid i canlandıran Esad karşıtı özgür Suriye ordusu oldu. Zaten ışid o örgüt senin bu örgüt benim gezen bir topluluk. Kimi der ışid I çıkaran Esad. Kimi der Esad a karşı amerika.. Ama doğru kim.Öso dediler Öso adı bitti 2.günde işıdi öğrendik adamlar daha kaç günlük örgüt ki top tüfek tank her şeyi var, değişik