çin de yaşayan, yada tanıdığı olan var mı?

Yani benim en çok kafamı kurcalayan. Türkiye de hiç bir yetkili böyle bir şey yok demiyor. Çin de De demiyor. Bir grup ta ha bire parçalanmış insan resmi paylaşıyor. Bir arkadaşın yazısını okudum az önce 18 yal altı ve memurlara oruç tutmak yasak diye. Bu daha mantığa yakın geldi. Tabi olay mantıksız ama o rejim mantığına yakın demek istedim. Zorunlu kürtaj a gelince kendileri içinde aynısı geçerli. Ya kk nin bir müdavimi vardı kızlar Çin e gitmişti dil öğrenmeye ah nick i gelmiyor aklıma.

Bilemiyorum gercekten hangisi doğru

ben anladım kimden bahsettiğini ama hatırlayamadım tam. hatta nickini değiştirmişti. çalkantılı duygusal ilişkisi vardı falan sanki demi.

dur bakayım, witch hunt mıydı?

Bugün Tayland a kaçan ve ülkesine idam cezasıyla teslim edilecek olan kadın ve çocuk 173 Türkmenistan'li kardeşimiz Cumhurbaşkanımız aracılığıyla Türkiye'ye sığındı. Kayseri'ye yerleştirleveklerini biliyorım. Resimleri eskiye ait vesaire diye söylüyorsunuz ya orda insanlar resim çekip İnternet'e veya haberlere verebilecek durumda değiller maalesef. Çin orda ciddi bir zulüm işliyor. En basitinden kısa zamanda 4 kere alfabeyi değiştirip okuma oranını nerdeyse sıfıra düşürüyorlar.

Kızlar ekşi sözlükte şöyle bir ayrıntıya rastladım;

burada yaşayan uygur türkü teröristler cihat adıyla suriye'ye geliyor ve esad'a karşı savaşıyor. bir kısmı eğitim aldıktan sonra tekrar çin'e dönüyor.

aynı zamanda ışid'e silah taşımakta paravan olarak kullanıldığı iddiaları olanihhvakfı "hür doğu türkistan" şeklinde sempozyumlar düzenliyor. abd ile palazlanan ışid'in ucu çin'e de dokunduruluyor.

velhasılıkelam kazın ayağı medyada ve sosyal medyada size pompalandığı gibi değil.

ayrıca ülkemizdeki bazı tiplerin sandığı gibi "türklük bilinci" ile değil cihad adıyla savaşıyorlar. bu adamlar mazlum değil terörist. ağa babaları da abd.

yok oruç tutmalarına izin vermiyorlarmış,yok zulmediyorlarmış goygoyunu geçeceksiniz. amerikan köpeklerine yağmurlu havada su vermese yeridir çin. ki bu konuda ortaya çıkan şeylerin yarısı yalan. adam buluyor bir video çin türklere eziyet ediyor diye dayıyor. inanmaya hazır bi sürü tip olunca kolay tabi bu işler.

edit : bir sürü mesaj aldım . kanıt isteyenler var.

https://www.youtube.com/watch?v=i4va6s7nhgw
https://www.youtube.com/watch?v=wzcg8gdglb8

bu adamlar bir sürü sivili katlediyor ayrıca

türkistan islam partisi

edit 3 : yalanlar hakkındahttp://haber.sol.org.tr/…-kaynaksiz-haberler-121049

Bir forumda Cin'de okuyan arkadas anlatmisti. Dogu Turkistan'da falan bulunmus onunda anlattigina gore cokta masum degillermis. Dogu Turkistan devlet olarak bagimsizlik istiyorlarmis bunun icin savasiyorlarmis cinlilerde. Cinde dogal olarak ilerde cikicak sorunlara karsi onlem aliyormus, bas kaldiranim basini kesin hesabini. Olaylar aslinda bizim kürt sorununa benziyor, Cin elbetki orantisiz guc kullaniyordur ama iki tarafta masum degil. Ramazanda ortaya cikmasinin sebebi biraz maneviyet somuru olarak algiliyorum ama bilemem tabii ki, orda olmak lazim.

suan elinde tuttugun telefondan tut, giydigin dona kadar hepsi cin mali. eger devlet koyarsa ortalikta kaliriz. kendi urettigimiz bir sey mi var? amerika mali iphonelar bile cinde uretiliyor ki bu kucuk bir sey. turkiyedeki milyonlarca arabalar cin uretimi, yahudi mali. ambargo koymak bizi bitirir onlari degil

Orası Çin değil yalnız Doğu Türkistan, Çin Türklerin topraklarını seneler önce işgal etti ve hala işgal altında. Neden orada?
Urumçi katlimı masal mı, masalsa ölen 200 kişi nasıl öldü?
Benim tanıdığım bir çok Uygur ailesi var,birisi de karşı binanın apartman görevlisi dairesinde temizlik karşılığı kalıyor, kaçıp buraya gelmişler. Kadının abisi seneler önce Çin tarafından öldürülmüş. Toprağını koruduğu için. Doğu Türkistan bağımsız bir ülkeydi seneler önce, kendi ordusu olan bir ülke idi, Çin herşeyi yerle bir etti. Çin neden orada?
Yazılanlar doğru ama bazı insanlar işine gelmediği için, durumdan memnun oldukları için durumu böyle karmaşık hale getiriyor.
Çin kendilerinin istediği gibi yaşayan Türk'lere bir şey yapmıyor. İslamı yaşayanlara yapmak istiyormuş. Çok mutlu olsalardı 20000 bin Uygur vatandaşı kaçıp buraya gelmezdi. Ben bir yardım derneğine üyeyim ve neler yaşadıklarını çok iyi biliyorum.

Gerçekten neye inanacağımızı şaşırdık.
O fotoğraflara bakıp ben de çok büyük küfürler ettim yalan değil.

Eski fotoğraf yeni fotoğraf fark etmez aslında yapılmış mı yapılmış, yapılan zalimlik mi zalimlik!
Allah böyle zalimlerden korusun, kahretsin.

böyle bakarsan bildiğin pkk işte

Arkadaşlar eski yeni farketmez elbette ama üzerinde oynanmış altı doldurulmuş farkeder, bir kaza oluyor bebek sağ kurtulmuş ölü annesinin bedenine yapışmış al resmi altına yaz: emzikli kadını öldürüp bebeği açlığa terk ettiler

ben anladım kimden bahsettiğini ama hatırlayamadım tam. hatta nickini değiştirmişti. çalkantılı duygusal ilişkisi vardı falan sanki demi.
Evliydi sanırım. Baya hayat dolu bir bayan dı Çin e gittiği için de çok pişman olmuştu benimseyen mişti. Kk öyle bir yerki çok ilginç insanlar yalanmı doğrumu yazıyor kısa süre sonra anlaşılıyor gerçekten fake hesap uzun süre barınamıyor bende sırf bu yüzden burda sorup bulmaya çalıştım birini. Ama sanırım yok Orayı bilen veya orda hala yaşamakta olan bir tanıdığı olup kesin bilgi vererek aydınlatan. Mesela oruç tutmak yasak sa tutan kişiye ne yapılıyor. Para cezası meslekten uzaklaştırma hapis işkence hangisi yapılıyor. Tabi hepsi kötü. Olması gereken herkesin inancını özgürce yaşaması ama fiziksel şiddet en ürkütücü tablo. Inşallah bu resimler yalandır. Yani çoğunun yalan olduğu çıktı meydana ( gerçi resimler yalan değil ama Doğu Türkistan da yapılan vahşet adı altında yalan. Ve malesef bu eziyeti bir şekilde gören insanlar olmuş ) Suriye için de hep aynı kafa karışıklığını yaşadım. Mesela Esad kimyasal bomba kullandı denildi. AB heyet gitti araştırmak için eğer e Esad on yaptığını kanıtlasalar zaten yer arıyorlardı bitirmek için. Ama sed seda kesildi ondan sonra. Burdaki Suriye liler desen gidip ordan kız alıp düğün yapıyorlar. Herkesin elinde kolunda bebek dolu. Savaş olan ortamda çocuk yapmak kolay işmi evde misafir varken bile zor. Hacca gitmek için yine burdan Suriye'ye gidiyorlar. Sınır kısmında bir ışid bir pyd iyide Bizdede pkk var ona bakarsan. Hatay'da olan patlama var mesela. buraya gelen bazı Suriye liler Esad kimseyi öldürmez diye Esad o savunuyor. yani her gelen Esad zulmunden kaçış diye gelmiyor. Üzülüyorum ağlıyorum okuduklarıma gördüklerime benimde çocupum var biri elinde silahla kapıdan girse ırzıma canıma kastetse diye yerlerine koyuyorum kendimi sonra böyle karşılaştırıyorum. Noluyor ya bi yerlerde bişeyler eksik bir bilgi kirliliği var kesin diyorum. Ama kesin kanaat getiremiyorum. Çünkü zalimden yana olmak da da var bilmeden yada zalim diye haklı mücadele gösteren birine boş yere beddua etmek te. Çok kafam karışık. Iki tarafı savunan haberleri okuyorum. Biri yaşam ama hangisi anlamak gerçekten çok zor. Ben Suriye yi bile daha tam oturtamadım kafamda şimdi Çin i düşünüyorum. Darda olan kim varsa rabbim yardımcısı olsun.

Ben Batman'da yaşıyorum misal, iş yerinde anlatırdı buralı arkadaşlar ohal bölgesi iken şöyle katledildik böyle yaptı asker diye, sonra bide olayı askerden dinliyosun çarşı iznine çıkmış askerimin kafasını Nizamiye önünde buluyorum bedeni vermek için benimle pazarlık yapmaya çalışıyorlar köy kahvesine gidip o erin bedeni 2 saate kadar şuraya gelmezse benden günah gitti diyorum o zaman teslim ediyorlar anladıkları dil bu diyo

olayın içinde olmakla kıyısında köşesinde olmak farklı, orda muhakkak bir zulüm var ama radikal bir Uygur yapılanması da var anladığım kadarıyla

Esad bir günde esede döndü mesela düğmeye basıldı bi yerlerden

özgür Suriye ordusu çıktı piyasaya adamlar kalp yiyo falan, ama bu adamlar Suriye'ye demokrasi getirecekmiş yersen, başka başka kanallarda esada destek mitingleri de görüyorum adam bisikletle geziyo sokakta milletle resim çektiriyo bu mu diktatör diyosun hele kendi ülkemize bakınca. ..

Öso dediler Öso adı bitti 2.günde işıdi öğrendik adamlar daha kaç günlük örgüt ki top tüfek tank her şeyi var, değişik

Resimlere dikkatli bakılinca farklı detaylar çıkıyor ortaya,mesela bir resim vardı küçük bir kızın bacağına basıyordu bir adam,kız ağlıyordu o resim muhtemelen bale dersinde çekilmiş,bebek vardı boynunda tasma olan oda muhtemelen kendince şaka yapan bir ebebeynin işgüzarlığı. Ha bu kesinlikle herşey güllük gülistanlıktır demek değil ama alakasız resimleri kullanmakta tuhaf. Başka bir kaynak olmayabilir bu sebeple böyle derlemeler yapıliyorda olabilir ama çocuklar bile giriyor facebook vb sitelere,haliyle etkileniyorlar. Dikkat çekmek ,kamuoyu yaratmak amaçlı yapılıyor ama saptırılıyor bir yerden sonra diye düşünüyorum.

Bende orada olup, bilgi sahibi olan birinden olayların iç yüzünü öğrenmek isterim.
Dilerim böylesi kötü bir vahşet yaşanmıyordur.

Evet malesef. O bir gün izin değil sadece karisiyla geceyi geçirsin diye. Yoksa sürekli iş.

Öso dediler Öso adı bitti 2.günde işıdi öğrendik adamlar daha kaç günlük örgüt ki top tüfek tank her şeyi var, değişik
Işid özgür Suriye ordusu ile bir arada güçlendi. Özgür Suriye ordusuna yapılan çok silah yardımı oldu. En son bu ışid edindiği silahlarla özgür Suriye ordusuna da karşı durdu. Yani bu şekilde bakınca ışid i canlandıran Esad karşıtı özgür Suriye ordusu oldu. Zaten ışid o örgüt senin bu örgüt benim gezen bir topluluk. Kimi der ışid I çıkaran Esad. Kimi der Esad a karşı amerika.. Ama doğru kim.

Sizin verdiğiniz örnek aslında çok önemli. Hani asker ve zulüm gördüğünü söyleyen lerin tezzat savunmaları. Biz Türkiye de olduğumuz için hangisi doğru az çok biliyoruz. Hikayeler e karnımız tok. Ama sınırın dışında olunca olay tabi kesin bişey diyemiyoruz. Mesela ben Suriye'ye çok üzülürken şu an karşımda tam 4 suriyeli ev var. Ve dahada fazla şey gördüm Suriyeliler le ilgili. Diyorum Esad bunları bize yolladı kurtuldum diye seviniyor dur. yani iyisi yok mu var tabi ama çok nadir.

Bende imza kampanyalarına katıldım facebookta çok şey paylaştım ama couchsurfıngden doğu turkıstanlı bır arkadaşım var bayan.ona sordugumda psıkolojık baskı olduğunu ama sehır ıcınde budıstlerle muslumanların normal gecındıgını fızyolojık bır sıddet olmadığını söyledi.oda sasırmıstı anlattıklarıma.bır grup uygur turkuyle cınlılerın catıstıgını soyledı ama öyle asma kesme çocuk kadın falan yokmuş.su andada gayet normal hayat dwmıstı.yanı bızım burda dogudakı kurtlerle turkler gıbı olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…