çin de yaşayan, yada tanıdığı olan var mı?

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.130
5.599
Arkadaşlar Doğu Türkistan olayları inanılmaz kafamı kurcalıyor. Sosyal medyada dünya kadar resim ve bir çoğu nun aslında başka olaylar veya zamanlarla alakalı olduğu yazılıyor.

Şimdi anlamadığım madem böyle bir zulum var neden sahte resimler le Bu haklı dava kirliliğe uğratılıyor.
Neden bu resimler özellikle ramazan ayı yaklaşırken ortaya çıkıyor.

Diğer bir yandan tüm dünyanın gördüğü bu resim haber vs olayları için Çin devlet adamları hiç ses çıkarmıyor.

Doğu Türkistan ın bir baskı altında olduğu doğrudur geçmişte çok sayıda idam gerçekleşmiş ama bu şiddet aynı şekilde devam ediyorsa biz nasıl Çin'le böyle rahat rahat ticaret yapıyoruz. Elimize yolda ne alsak made in China .

Komünist rejim savunucusu taraf öldürülen kesim için el kaide taraftarları diyor. Diğer taraf oruç tutana zorla içki içiriliyor vs vs diyor. Ama hep bir bilgi kirliliği var.

Yokmu orda yaşayan yada bir tanıdığı olan. Nolur aydınlatsın beni. Kulaktan dolma değil çünkü bende her görüşe sahip haber leri takip ediyorum. Ama iki tarafın haberleri de birbirine zıt.

Kaç gündür bana dert oldu öyle böyle değil.

Bende çok merak ediyorum bir kaç eski resme bende rastladım anlamadım tam ama yalan olsa Çin dünyayı yıkmaz mı? Ayrıca Japonya da eylem yapılmış internetten gördüm
Insan çok üzülüyor mahvoluyor Rabbim zalimleri kahretsin amin

Bende takip ediyorum yaşananları içler acisi hepsi

Bu resimleri zaten ordaki yaşayanlar paylaşıyorlar

Şimdi siz konu acinca bu yapılan işkencelere neden dur denilmiyor neden dünya sessiz kaliyor diye düşünüyorum

Cinde arkadasim var bikac ay oncr turkiyeye gelmisti, d.turkistanin cok da sutten cikma ak kasik olmadigini soylemisti.
Uygur turk terorizmi filan da varmis.
Nette gordugun fotolar filan da hepsi yalan
https://eksisozluk.com/dogu-turkistan-olayinin-ozeti--4838592?p=1
Burada degisik bakis acilarini inceleyebilirsin.

Ben sinirdaki isid'den daha cok endiseliyim

Cikom benim cok sevdigim bi ablam vardi. Aslen dogu turkistanli, evlerinde uygurca konusuluyor falan. O hep anlatirdi bunlari, ozellikle oruc tesettur baskisini falan. Okullarda oruc tutanlarin orucunu zorla bozdururlarmis falan. Zaten o da ailesiyle birlikte cinin bu zulmunden kacmis gelmisler. Ama hala amcasi vs yakin akrabalari vardi orda. Anlatirdi cani sikkin bir sekilde, sikintilardamis diye. 2 cocuk politikasi ve sonraki cocuklarin farkedilirse kurtaj edildigini falan da anlatirdi hep. Ayrica dogu turkistan bolgesine cinlilerin yerlestirilecek asimilasyon programi uygulandigini ve tabiri caizse bu cinlilerin casusluk yaptiklarini soylerdi. Ama hic bu derece deri yuzme, kol bacak kesme seyleri anlatmamisti. Belki iliskimiz o kadarini anlatmaya musait degildi. Bu arada bu konusulanlar bundan yaklasik 10 sene once konusuluyor aramizda. Belki zaman icerisinde zulmun boyutunu arttirmislardir bilemiyorum.

Bende çok merak ediyorum bunu.
Bu fotoğraflar çok mu eskiye dayanıyor yoksa şu ana mı ait?
Şu an böyle bir durum söz konusu olmasa Çin yetkilileri sessiz kalır mıydı diyorum diğer taraftan..
En kötüsüde elimden bir şey gelmemesi dua etmekten başka...

Hangisi doğru o halde kaç gündür aklimdan çıkmayan bi resim var karnindan çıkarılmış bebek ve parçalanmış bi anne o resmi hafizamdan atamiyorum nasil aklimdan cikarabilirim bu vahşeti

Ben inanmıyorum böyle buyuk çapta olaylar yaşandığına.
Bildiğim kadarıyla 18 yas altındakilerin ve memurların oruc tutmasını yasaklamış çin.
Ordan manyagın biri de çinde bira festivalinde cekilen bir fotografı uygurlara ramazanda zorla içki içiriyorlar diye paylasıyor. Sonrada internet çöplüğünü çok iyi kullanan pislikler millet galeyana gelsin diye buldugu trafik kazası fotografını bile doğu türkistandaki işkenceler diye paylasıyor.
Ben olayların böyle basladıgını düşünüyorum ve cok fazla abartılarak insanların samimi duygularının sömürüldüğüne inanıyorum.

Hamile bir kadının karnı değilmiş bebek görünür şekildeki fotoraf otopsi ve kadın çinli. İki yaşındaki çocuğu sokak ortasında döven adam dövmek ama nasıl dövmek yerden yere vuruyor oda çinli bir çocuk adam aranan bir ruh hastasi. Ergenler tarafından vücuduna sigara söndürüldü işkence yapılan ise köprü altı çocukları çocukları. Bunun yanısıra sokak ortasında dövulen bir çocuk vardı insanlar başına toplanmış bir şey yapmıyor bence o çocuk turmenistanliydi sonuç itibariyle reziller cinliler kendi insanlarınada Türkmen lerde yapmadığı kalmıyor.

sincan uygur özerk bölgesi doğu Türkistan muhabbetleri ramazan ayına özel bir durum değil takip edenler zaten acı kısmı en başından beri biliyor sadece ramazan ayı gibi mukaddes dönemlerde göstermelik bir merhamet yayılıyor...fakat bu ramazan ayında katliamların boyutu daha da büyüdü ve dış basına yansıdı..bu kadar sansürsüz paylaşımın sebebi bu..

Hangisi doğru o halde kaç gündür aklimdan çıkmayan bi resim var karnindan çıkarılmış bebek ve parçalanmış bi anne o resmi hafizamdan atamiyorum nasil aklimdan cikarabilirim bu vahşeti
Boyle konularda asla ve asla resimlere vidyolara filan bakmam ben,
Benm de psikolijim cok hassastr.
Bikac google aramasiyla yalan gercek abartma sansür kötü niyet farkli bakis açısı uluslararasi dengeler dengesizlikler tarih bugün dost düsman ......... az cok belli oluyor.
Makaleler vs okuyun, ingilizceniz varsa yabamci siteleri okuyun,
Face twitterrda ceset fotolari paylasarak olaylari anlayip analiz edip dogruyu bulup o insanlara yardim edecegini sananlar cok saçmaliyor

bende merak ediyorum hatta bazı videoları görünce ağlıyorum özellikle bebeklerin ne suçu var bunu yapanlar insan olamaz. bi görüntü var canlı canlı bebeğin etini koparıyorlar yazık günah başka bi çocuğun tişörtünden içeri sigara atıyorlar bu eski yada yeni sonuçta yapılmış Allah bunu yapanlara gün yüzü göstermesin inşallah.

FOTOGRAF PAYLASIP YARDIM ETMENIN AMACI BU VAHŞETİ DAHA COK INSANA TAŞIMAK VE ORDAKI INSANLAR ICIN DUA EDİLMESİNİ SAĞLAMAK...TABIKI BILIYORUZ PAYLAŞILDIĞINDA SORUN ÇÖZÜLMEYECEK AMA AMACIMIZ VE TARAFIMIZ BELLİ OLSUN.ŞAHSEN BEN BU DURUMAN COK ETKILENDIM FOTOGRAFLAR ESKI VEYA YENI BI ZULUM VAR ORTADA BEBEKLER ÖLDÜRÜLÜYOR BENIM DE EVLADIM VAR BU DURUMDA ELIMDEN SABAH AKSAM BU MUBAREK AYLARDA DUA ETMEKTEN BASKA ÇARE GELMIYOR MALESEF...

Peki neden devlet tarafından çin mallarına ambargo koyulmuyor?İsrail mallarına ambargo koyulmuyor?Sadece müslüman olduğu için bu insanlar işkence görürken biz neden bir müslüman ülke olarak tepkimizi gösteremiyoruz?Bugün bir çin restoranına protesto saldırı düzenlemişler fakat sahibi türkmüş restorantın,kaş yapayım derken göz çıkarmak.İsraili protesto etmek için kaldırıma kola dökmek gibi gereksiz bir davranış..

Ben bu fotograflara inanmiyorum. Ramazan ayinda cikmasinin sebebi firsatci uc kagitcilarin fitre paralarini toplamak arzusu. Sakin kimse bilip bilmeden fitrelerini kaptirmasin bu cetelere..

A amberin abla o dedigin foto bir otopsi goruntusuymus. Kafasina tasma takilan cocuk da kendi anne babasi yapmis.
O elinde ekmek annesinin basinda aglayan cocuk da bir trafik kazasından goruntuymus...

çinde 1 çocuktan fazlası yasak. herkes için. zorla kürtaj kendi halkına da var..

ayrıca Çin de ki işçilerin durumları çok vahimdi. küçük küçük odalarda ikamet ediyorlar. evliler için sadece haftada 1 defa aile odası izni varmış. sonra eski odalarına.. bazı binaların üzerinde ağ varmış. intihar edecekler atlarlarsa ölmesinler diye... bunu makalede okumuştum. çok sıkı koşullar. uzun çalışma saatleri... kendi insanlarına bile işkence yapanlardan bahsediyoruz...

ama uygur türklerine yapılanların gerçek olup olmadığını bende merak ediyorum.

A amberin abla o dedigin foto bir otopsi goruntusuymus. Kafasina tasma takilan cocuk da kendi anne babasi yapmis.
O elinde ekmek annesinin basinda aglayan cocuk da bir trafik kazasından goruntuymus...
Gercekten mi?

Niye böyle insafsizca resimleri paylaşıyorlar

Japonya neden yürüyüş yapti bu zulme karşı sahte olduğunu japonya anlamazmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…