Merhaba Meltem Hanım,
Ben internette yaptığım ufak bir araştırma sonucunda şöyle bir bilgi buldum:
"Cilt yolma hastalığı yaşayan kişi sıklıkla kaygı, iç sıkıntısı, korku, çökkünlük yaşar. Bazı kişiler ise deri yolma davranışı her ne kadar sıkıntı verse de ciltlerini yolarken haz aldıklarını ifade etmişlerdir. Cilt yolma tekrarlayıcı bir davranıştır ve saatlerce sürebilir. Kimi zaman altta yatan sebep cilt hastalıkları ya da bağışıklık sistemi bozuklukları gibi bir hastalık olabilir. Kişi cildinde duyduğu gerçek rahatsızlığı aletler ya da tırnakları ile yolarak gidermeye çalışıyordur. Ancak kimi zaman hastalığın altında yatan sebep bedendeki hayali bir kusur ile uğraşıp durma biçiminde seyreden vücut dismorfik bozukluk, takıntı hastalığı, şizofreni gibi başka psikiyatrik hastalıklar olabilir. Ancak sıklıkla eşlik eden ya da altta yatan başka bir hastalık yoktur ve cilt yolma kendi başına bir hastalıktır."
Benimde sanırım buna benzer bir rahatsızlığım mevcut.
Çok aşırı sıkıntı ve bunalımsal durumlarda siyah noktalarıma (özellike omuz bölgesinde) takıyorum. Cildimde ciddi tahrişe sebebiyet veriyor, zaten hassas bir cilt yapısına sahibim.
Bunu yapmamak için kendimi engellemeye çalışıyorum ve tırnak uzatmamaya özen gösteriyorum. Ama sorunumun ciddi boyutlara ulaşmaması için ne yapmalıyım?
Son zamanlarda bundan büyük rahatsızlık duyuyorum ve evlilik arifesinde olan biriyim, sonuçta evlendiğimde eşimin bu gibi bir problemin olduğunu bilmesini ve buna şahit olmasını istemem.
Bu sıkıntıdan kurtulmak için kime danışmamı önerirsiniz?