Cilt yağlanması ve tırnak sararmasına çözüm.. :)

mercy21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
45
0
Kızlar merhaba öncelikle konuyu nereye açsam bilemedim cilt sorunlarına mı tırnak bölümüne mi, en sonunda ikisini de kapsıcak imaj bölümünde karar kıldım :). Bu benim ilk konum ama yaklaşık iki yıldır da takipçisiydim forumun yani acemi diye bakmayın:76::76:. Başlıktan da anlaşılcağı gibi cilt yağlanmasına bana kesin çözüm olmuş bir yöntemim var (umarım sizin işinize de yarar:)))) Ve başlıyorum.......

1- Cilt yağlanması, parlaması makyajın yarım saat içinde akıp gitmesini engellemek için;
Arkadaşlar benim cildim aşırı şekilde yağlı burun ve cevresi,alın hatta çene bölgem bile ( o kadar yağlanma karşıtı krem,sabun kullansam da ) yağ içinde kalıyordu. Ta kiiiiiii diş macununu keşfedene kadar :)) Yapıcaklarınızı anlatıyım....
İlk olarak cildinizi bir tonikle temizleyin veya bu bir yüz sabunu da olabilir(amacımız yüzün ilk kuru ve yagsız olması)
Sonra elinize bir bezelye boyutundan biraz daha küçük diş macununu alın( renksiz olanlarından olsun içinde mavi yeşil gibi renkler olmassa iyi olur) bunu baş ve işaret parmaklarınızın arasında ovusturun taki renki biraz saydamlasıp uçuk
beyaz olana kadar. Sonra bu kremsi yapıyı burnunuza hafif dokunuşlarla sürün iyice yedirin, sonra temiz başka bir parmagınızla fazlalığı da yine hafif dokunuslarla alın. hiç bir beyazlık kalmasın. yağlanan nereniz varsa sürün (ben gözkapaklarımın üstüne bile sürüyorum :))) :KK1::KK1::KK1:
daha sonra bir iki dakikada kuruduktan sonra bu surdugum bölgelere sadece pudra uygulayın (SAKIN AMA SAKIN YAĞLI CİLTLER BURUN ALIN BÖLGENİZE FONDOTEN UYGULAMAYIN. HER NE KADAR YAĞLANDIRMAZ DENSEDE ÖYLE OLMUYOR EMİN OLUN :)))):KK23::KK23:
bu kadar arkadaşlar umarım benim bu nacizane yöntemim sizin de işinize yarar.:KK69: Benim makyajımı yaptıktan 1 saat bile geçmeden makyajdan eser bırakmayan ışıl ışıl parlayan cildimde baya yaradığı kesin :))))):76::76::76:

2- Oje sürdükten sonra tırnaklarımızın sararması
Bu cıvıl yaz günlerinde oje sürmemek elde değil. Özelliikle kırmızının bordonun bir hastası olarak tırnaklarım da devamlı bir oje bulunur. Fakaaaat herşey ojeyi çıkarana kadar güzel hoş......:KK1: tırnak uçlarım sap sarı oluyolar, bunu kapatmak için daha da oje sürdükçe daha da sararıyolardı. Taaaaaaa ki (2:KK1:) tırnaklarımı ojeden sonra bir parça pamuga limon sıkarak ovuşturuncaya kadar. Kızlar gerçekten işe yarıyor tırnaklarımın uçları falan bembeyaz oluyorrr:KK9::KK52::KK52::KK52:

Umarım bu küçük yöntemler sizde de işe yarar. Hatta bu topiği bu kadar küçük bırakmayalım. Dileyen, fikri olan varsa böyle doğal hayatta işimize yarıcak önerileri bizimle paylaşsın :) ÇOK ÖPÜYORUM KIZLAR:KK16::KK16::KK16::KK16:

Son düzenleme:
diş macununun böyle birşey için kullanıldığını ve işe yaradığını ilk kez okuyorum, şaşırdım valla deneyip görmek lazım paylaşımın için sağol :KK61:

Canım bende yanıklarım için yüzüme diş macunu sürerken öğrendim yüzümü bildiğin kuruttu ve hiç parlama olmadı:KK66:

sımdı yaptım yagı aldı canım super yontemmıs ama beyazlıklar kaldı kurudu onlar ,fazla surdum bı de elimle ovalamadım ondan galıba ,çok tesekurler

Evet canım fazla sürmüş olabilirsin bi de biraz hafif şekilde sürmen gerekiyo tamamen bastırmadanki beyazlığı gecmesin :)

Önerileriniz için çok teşekkürler bende2 sorun da mevcut. Acaba ne sıklıkla uyguluyosunuz diş macunu olayını? O günlük parlamasını mı engelliyo yoksa sık kullanıldığında kalıcı çözüm mü oluyo :26:

Malesef sadece günlük olarak çözüyo... Ama en fazla 1 dakikamı aldığından ben her gün üşenmeden uyguluyorum bi de üzerine fırçayla pudra sürdüm mü beni tüm gün idare ediyor canım

Malesef sadece günlük olarak çözüyo... Ama en fazla 1 dakikamı aldığından ben her gün üşenmeden uyguluyorum bi de üzerine fırçayla pudra sürdüm mü beni tüm gün idare ediyor canım

Anladımm.. Olsun gün içinde parlamasından yağlı görünmesinden iyidir. Zaten zahmetsiz bir iş. Teşekkür ederim tekrar :)

diş macunu çok zararlı böle şeler için diye biliyorum
bi bilene doktora falan danışmadan uygulamayın kızlar

Ben 3 4 yıldır nerdeyse her gun bu yöntemi kullanıyorum ve cildim oldukça hassas olmasına ragmen hiç bir yan etkisini zararını görmedim. Zaten öyle bir yan etkisi olsa neden yanık bölgelere diş macunu uygulayın densin. Tabi ama herkesin kendi fikri isteyen uygular zararı dokuncagını düşünen uygulamaz :)

Arkadaşa katılıyorum zararı olsa yanık tedavisinde önerilmez ki uzun süreli kullanan arkadaşlar hiç bir problemle karşılaşmamışlar.

Ben 3 4 yıldır nerdeyse her gun bu yöntemi kullanıyorum ve cildim oldukça hassas olmasına ragmen hiç bir yan etkisini zararını görmedim. Zaten öyle bir yan etkisi olsa neden yanık bölgelere diş macunu uygulayın densin. Tabi ama herkesin kendi fikri isteyen uygular zararı dokuncagını düşünen uygulamaz :)

bence çok yalnış bir uygulama seçmişsiniz yağlanmayı önlemek için. çünkü ilerleyen yaşlarınızda diş macunu ile kuruttuğunuz bölgeler çok çabuk kırışacak. Yani alnınız, göz kapaklarınız vs.. bu sefer de kuruyan ve kırışan bölgelerinize argan yağı sürüp parlak parlak dolaşacaksınız. cildin doğal yağını katletmeyin. Yağlı ciltlerin geç yaşlandığı hemen hemen herkesçe bilinen bir gerçek. Fakat benim de alın bölgemdeki yağlanma öğleden sonra 15:00-16:00 gibi (özellikle yaz aylarında) rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor. Ben de kendimce bir çare buldum. Ph 5.5 özelliği olan bir ıslak mendil ya da makyaj temizleyici mendille cildinizin yağını temizledikten sonra -ki aslında bu tür mendiller bile tavsiye edilmiyor cildi kuruttuğu için. ince bir tabaka pudra ve allık uygulayarak akşama kadar idare edebilirsiniz.
aslında en güzeli gülsuyu. akşam yatmadan önce yüzünüzü gülsuyu ile temizleyin ve yağsız, uygun bir nemlendirici mutlaka kullanın. yağlanma ile nemlenme aynı şey değildir. bir çok kadın, cildi yağlı diye nemlendirici kullanmıyor. çok yalnış.

X