Pudra, Fondöten, Kapatıcılar Cilt tipine uygun fondöteni seçmenin püf noktaları

gulnevar

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
184
60
Selam kızlar nette baya bu konuyu araştırdım araştırdım , baya uğraştım en son bir sitede rastladığım konuları paylaşmak istiyorum bu arada sizinde bilgileriniz varsa gelin paylaşalım doğru fondöten konusunda tartışalım , paralarımız çöpe gitmesin gayri.

aynen kopyalıyorm ve çoğuna katılıyorum illa pahalı bi fondöten kullanmaya gerek var mı ?

Cilt Rengime Uygun Fondöten Nasıl Seçilir ?
Gönderen Gulneva zaman: 02:21 0 yorum
Selam Sevgili okurlarım , şimdi tüm bayanların sıklıkla karşılaştığı bir soruna değinmek istiyorum . Cilt rengimize uygun fondöteni nasıl seçebiliriz ? veya fondöten seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir püf noktaları nelerdir ? Sabredip yazımı sonuna kadar okursanız kusursuz fondöteni elde edebilirsiniz.
Bir çoğumuz büyük bir iştahla satın aldığımız fondöteni eve gelip uyguladıktan sonra hüsrana uğrarız , beğenmeyiz . Bunun en büyük nedenlerinden birisi fondöteni alırken sadece bileğimizin iç kısmına uygulamamız ve karar vermemizdir.Oysa maruz kaldığımız ışık,ortam , güneş vs. gibi etkilerden dolayı cildimizin her noktasında homojen bir renk dağılımı olmayabilir. Bunun için kesinlikle fondöten seçimimizi acele yapmamamız gerekmektedir.Öte yandan bir çok bayan şu cümleyi sık sık söyler, " orda uyguladıklarında , çok güzel durmuştu , ama şimdi alakası yok" .Bunun nedeni ise fondöteni uyguladıkları ortamın , gün ışığı ortamı olmayıp genellikle mağaza veya özel stand ışıklandırmaları altında olmasıdır.Özellikle florasan ışıklı ortamlarda cilt rengi soluk durduğundan , fondöten uygulaması sonrasında yanıltıcı bir canlılık ve parlaklık oluşur. Peki ama fondötenimizi nasıl seçicez ? İşte işinize yarıyacak bilgiler ve ip uçları .

Konuyu çok uzun bulabileceğinizin farkındayım ama bir iş yapıyorsak tam yapalım ve bir seferde hem cilt rengimizi , hem cilt tipimizi hemde cilt durumumuzu belirleyip bundan sonra yapacağımız alışverişlerimizde hüsrana uğramamalıyız .

Cilt Rengim Nedir ?

Cilt rengi , cilde rengini veren pigmentler sayesinde belirlenir.Genel olarak cilt rengini resimlerle anlatıcak olursak,

Çok açık renkli cilt ( Porselen Cilt )
$7098370481_e03d7bfdf7_m.jpg

Pempemsi renkli cilt
$6952298992_873d0cca81_m.jpg
$6952299256_85757cc3bd_m.jpg

Buğday renkli cilt
$7098370605_9a17750571_m.jpg
$7098370553_e5a9cddb89_m.jpg

Koyu buğday / zeytin renkli cilt
$6952299098_8d22617d2d_m.jpg
$7098370725_ab164440e0_m.jpg

olarak 4 ana grupta toplayabiliriz. Ama unutmayalımki uzmanlara göre , pembe/açık cilt rengi kendi içerisinde 10 ,buğday koyu cilt rengi ise kendi içerisinde 35 tona kadar farklılık gösterebilir.Ama genel olarak cilt rengimizin tonunu belirleyebiliriz.

Cilt Tipim Nedir ?
Cilt tipi kendi içerisinde ;
Yağlı -Kuru -Normal ve Karma olarak 4 gruba ayrılır . Cilt tipimizi bulmak için ufak bir deney yapabiliriz. Öncelikle cildimizi ılık suyla iyice temizledikden sonra , kuruluyoruz. 5 dk bekleyip elimize bir A4 kağıdı alıyoruz( saman kağıdımız varsa daha çok işimizi görücektir.) sonra kağıdımızdan alın, yanak, çene,ve burun olmak üzere 4 şerit kesiyoruz üzerlerine verdiğimz isimleri yazık , cildimize 30 sn bastırıyoruz.
* Eğer hepsi cildinize yapışıp kalıyor ve üzerinde lekeler oluşuyorsa siz yağlı bir cilde sahipsiniz.
* Eğer hiç biri cildinize yapışmıyor ufak tefek lekeler kalıyorsa siz kuru ve susuz bir cilde sahipsiniz.
* Eğer burun , alın ve çene bölgesi dışındaki yerler yapışmıyor ve leke yoksa siz karma bir cilde sahipsiniz demektir.

Cilt durumu nedir ?
Cilt durumu cildimizin , pürüzlü , akneli yahut pürüzsüz olmasıdır. Bunu ayna yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Şimdi gelelim fondöten seçimine ?
Cildimizin durumu hakkında bilgi edindikten sonra artık doğru fondötenimizi bulmanın zamanı geldi , işte size fondöten seçiminde işinize yarayacak püf noktaları ;

ÖNEMLİ NOT :
Yazın güneşinden dolayı cilt rengimizde kızarma, koyulaşma ve lekeler meydana geleceğinden ,
Kış şartlarından dolayı cildimizde kurulaşma, kabuklaşma ve nem ihtiyacı meydana geleceğinden ,
kesinlikle yazlık ve kışlık kullanacağımız fondötenlerimizi ayrı tutmalıyız.Örneğin, buğday renkli bir bayan yazın 2-3 ton daha koyulaşacağı için , kışın kullandığı fondöten yüzünde renk uyumu sağlayamayacaktır.

1- Yağlı bir cilde sahipseniz, yağlı fondötenlerden kaçınmalı ve genellikle su bazlı ve güneş koruma faktörlü fondötenler seçmelisiniz.
2-Yağlı bir cilde sahipseniz , kendinden pudralı ve mat görünüm sağlayan fondötenleri tercih etmelisiniz.
3-Kuru bir cilde sahipseniz , hem nemlendirici etikili hem güneş koruma faktörlü fondötenleri tercih etmelisiniz.
4-Karma bir cilde sahipseniz cilt rengine ve tipine uyum sağlayan clour adapt dediğimiz fondötenleri tercih etmelisiniz.
5-Fondöten rengini bulmak için bileğinizde değil boynunuzda ve çene kemiğinizde test etmelisiniz.Boyun renginizin yüz renginizle uyum içinde olması kusursuz makyaj için olmazsa olmazlardandır.Elinizde test etmeniz tamamen yanlıştır.
6-Mağazalarda cildinize fondöten uygulaması yaptıracaksanız kesinlikle ışıklar altında değil, normal gün ışığı altında uygulatmalısınız.
7-Cilt renkleri kendi içerisinde ton farklılıkları göstereceğinden , renk paleti geniş markaları tercih etmelisiniz.
8-Fondöten uygulaması öncesi cildinizi iyice temizlemeli ve cilt tipinize uygun nemlendirici sürmelisiniz.
9-Fondöteninizn cildinizde pürüzsüz durmasını istiyorsanız , elinizle değil , fondöten uygulamaları için öz:KK19:el olarak geliştirilmiş fırçalar veya süngerlerle uygulamalısınız.
10-Cilt tonunuzu fondötenle en fazla 1 ton açmalı yada koyulaştırmalısınız, daha fazla açmak veya koyulaştırmak cildinizde komik bir görüntüye neden olaraktır.
11-Fondöteninizin saç diplerinizle uyumuna dikkat edin.
12-Eğer cilt renginize uygun bir fondöten bulamıyorsanız, cilt renginizin 1-2 ton açığı ve 1-2 ton koyusunu alıp çeşitli oranlarda karıştırarak deneme yolula cilt renginize uygun tonu bulabilirsiniz..

Evet kızlar , fondötenim güzel durmuyor diye en pahalı ürünleri alıp yine hüsrana uğramak istemiyorsanız
önerilerime kulak verin :KK66:)))

Yazımın sonunda size bir kaç yanlış fondöten uygulamasını göstermek istiyorum .
$6952348862_cd7674aed9_m.jpg $6952349006_895e9b7193_m.jpg $7098419923_27a14fdbe4_m.jpg $7098420097_01e01e4926_m.jpg

ALINTIDIR:KK5:

Tesekkürler konu güzel ama ben hala bilmiyorum cilt alt tonum nedir :KK53: bugday degilim, koyu bugday hic olamam zaten, cildim acik renk ama pembe alt ton sari alt ton diye angaryalar var orada takiliyorum.

bunları biliorus ama :)))) olmuo iştee.. tutmuooo tonu bi türlüü... we yüsümde çok belli oluoo fondoten millete bakıorum nası pürüssüz kendi rengi gibii :)

ağbim amerikada yaşıyor annem geçen sene gittiğinde bana ordan neutrogena fondoteni almıştı yağsız bir fondoten ve yok böyle bir şey dedim ama maalesef türkiye de satılmıyor:KK43: duty free den falan bulunabilir sanırım olurda yurt dışına çıkarsanız tavsiye ederim.Birde mac ten almıştım orda görseniz hiç belli değil hafif yanmışım gibi bayıldım bayıldım ama eve geldim ben uyguladığımda güneşin altında yatmışımda pişmişim gibi. Sanırım onlar fırçayla falan sürüyorlar ve makyaj uzmanları ne de olsa.

X