Merhaba, bugünü yanıtlanmamış olan cilt bakım sorularını cevaplama günü ilan ettim sanırım
Biraz geç bir cevap olacak ama belki bakarsınız diye yazmak istedim.
Yaşınız dolayısıyla genç bir cildiniz var. Bu yüzden karmaşık bir rutine ihtiyacınız yok. Anlattıklarınıza göre karma ve hassas olduğunu görüyorum. Sivilceleriniz de yaşınız itibariyle normal olabilir.
Cilt tipinize uygun bir yıkama jeli, nemlendirici ve güneş kremiyle basit ama etkili bir rutin yapabilirsiniz. Sivilce oluşumunu tetiklememesi için yağlı ve kalın yapıda nemlendiricilerden uzak durmanızı tavsiye edebilirim. Su bazlı, jel yapıda bir nemlendirici tercih edebilirsiniz. Örnek: Simple
Yine aynı sebepten güneş kreminizi iyi arındırmanızı öneririm. Yoksa sivilce ve komedona sebebiyet verebilir. Bunun için yıkamadan önce miceller su kullanabilirsiniz. (çift aşamalı temizlik için yağ bazlı ürünler kullanmak zorunda değilsiniz. Yaygın bir yöntem olsa da her cilt tipi için uygun olmayabilir. İyi bir miceller su da aynı işlevi görecektir.)
Bioderma sensibio serisi hassas ciltler için uygun, hem yıkama jeli hem de miceller suyu oldukça başarılı. Daha uygun fiyatlı bir seçenek isterseniz mia klinika hassas ciltler için olan temizleyicisini birkaç ay kullanmıştım başarılıydı. Miceller su için garnier önerebilirim.
Biraz uzun oldu ama sanırım tüm sorularınızı cevaplamış oldum. Farklı bir sorunuz varsa biliyorsam yardımcı olurum. Sevgiler