Cilt tipim ne ve ürün önerisi

simonedebavour

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2024
2
0
17
Merhabalar 17 yaşındayım şimdiye kadar hiç cilt problemi yaşamadım makyaj yapmiyorum ama ben de çok ağır olmayan bir cilt bakımına başlamak istiyorum
Cilt tipimi bilmiyorum T bölgem yagli (disradan yağlı durmuyor dokununca yağlı ) alnimda küçük sivilceler ve dudak üstümde çıkıyor ama yanaklarım kuru değil gayet normal duruyor
Yani ne yağlı ne kuru. Cildim Normal mi oluyor yoksa karma mi ?
Bir de iple bıyık aldirinca dudağım üstünde küçük sivilceler çıkıyor yani cildim biraz hassas
Bu bilgiler ile nasıl bir cilt bakımı yapmalıyım ? Yüz temizleme jeli, nemlendirici ve beyazlatıcı güneş kremi önerebilir misiniz ? Bu üçü yeterli mi ?
Yüzüm kötü degilken bozmakta istemiyorum
Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Merhaba, bugünü yanıtlanmamış olan cilt bakım sorularını cevaplama günü ilan ettim sanırım 😂 Biraz geç bir cevap olacak ama belki bakarsınız diye yazmak istedim.

Yaşınız dolayısıyla genç bir cildiniz var. Bu yüzden karmaşık bir rutine ihtiyacınız yok. Anlattıklarınıza göre karma ve hassas olduğunu görüyorum. Sivilceleriniz de yaşınız itibariyle normal olabilir.

Cilt tipinize uygun bir yıkama jeli, nemlendirici ve güneş kremiyle basit ama etkili bir rutin yapabilirsiniz. Sivilce oluşumunu tetiklememesi için yağlı ve kalın yapıda nemlendiricilerden uzak durmanızı tavsiye edebilirim. Su bazlı, jel yapıda bir nemlendirici tercih edebilirsiniz. Örnek: Simple

Yine aynı sebepten güneş kreminizi iyi arındırmanızı öneririm. Yoksa sivilce ve komedona sebebiyet verebilir. Bunun için yıkamadan önce miceller su kullanabilirsiniz. (çift aşamalı temizlik için yağ bazlı ürünler kullanmak zorunda değilsiniz. Yaygın bir yöntem olsa da her cilt tipi için uygun olmayabilir. İyi bir miceller su da aynı işlevi görecektir.)

Bioderma sensibio serisi hassas ciltler için uygun, hem yıkama jeli hem de miceller suyu oldukça başarılı. Daha uygun fiyatlı bir seçenek isterseniz mia klinika hassas ciltler için olan temizleyicisini birkaç ay kullanmıştım başarılıydı. Miceller su için garnier önerebilirim.

Biraz uzun oldu ama sanırım tüm sorularınızı cevaplamış oldum. Farklı bir sorunuz varsa biliyorsam yardımcı olurum. Sevgiler 🌸