Sivilceli Ciltler cilt sorunumu nasıl yendim ve öğrendiklerim

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

parfumkokusu

hola!
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
2.933
2.844
selam kızlar,
kısaca durumu anlatayım. lise yıllarında başlayan bitmek bilmeyen arttıkça artan sivilceler üniversite döneminde insanı herşeyden soğutup 8 aylık bir roaccutane tedavisi ve destekleyici ilaçlarla bir nebze azalan 2 yıl bana umutla baktıran sonra tekrar geri dönüş yapan lanet sivilceler...
roaccutane şükürler olsun ki cildimdeki sivilcenin %70ini bitirdi. ancak üstünden 5 yıl geçince geri gelmeye başladılar. her ay düzenli çıkar sağolsunlar 3-4 tane belli özel dönemlerde artarlar. 5 gün yüzümde kalırlar geçmek bilmezler. giderkende kendilerini hatırlatmak için iz bırakırlar. o izler daha geçmeden yenileri çıkar.
herneyse, çok fazla fazla sivilcem yok. ama lekelerim var. cilt doktoruma gittim. artık derimi elime bir falçata alıp soyma psikolojisne geldiğimi söyledim. roaccutane mı denesek tekrar dedi. son bir yol deneyelim eğer geçmezse 2-3 ay roaccutane tekrar kürü önerdi. ama inanılmaz memnun kaldım. o geçmeyen lekeler geçiverdi. sürekli çıkan sivilceler yok oldu=) şuan bebek gibi bir cildim henüz yok ama iyileşme olduğu için diğer ay daha iyi sonuç elde edeceğime inanıyorum. bu arada 2 aydır kullanıyor bu kürü.
gelelim neler yaptığıma;
(not: burda kullandığım üürünlerin başarısı olabilir. o yüzden onun yerine şunu kullansak aynı sonucu alırmıyız diye sormayın bilemiyorum bende)
yüz yıkama: Sebamed clear face yüz temizleme köpüğü- harika bir temizleyici. akneleri de kurutuyor bir yandan
tonik: doktorun verdiği bir solisyon bu ismi yok eczane hazırlıyor. salisilik asit içeriyor. isterseniz reçeteyi aynen verebilirim.
nemlendirme: avene cleanance serisi emulsion nemlendirici. dikkat! nemlendirici çok önemliymiş. yağsızve tedaviyi destekleyici bir ürün olmalı. yağlı cildim diye hiç kullanmamak ise daha yanlış. çok kuru ciltte cilt dengeyi korusun diye daha çok sebum yani yağ üretirmiş dolayısıyla sivilce ve siyah nokta artarmış. kısaca nemlendirme ihmal edilmemeli!!
tedavi için ise; azelderm krem, clindoxyl
kullanım şeklim ise;
cildi günde 2 kez muhakkak yıkıyorum. toniği hemen sürme dedi doktor. nemlendiriyorum. gündüz ilaç kullanmıyorum. akşam üzeri eve geldiğimde tonikle siliyorum. nemlendirici sürmüyorum. akşam ise bir gece azelderm bir gece clindoxyl kullanıyorum. dışarı çıkarken ise kapatma ihtiyacı duyarsam diye la roche posayın bb kremini önerdi. sebamed kurutucu-örtücü stik ile sivilceleri kapatıyorum. 5 dk bekleyip roche posay bb kremi tüm yüzüme uyguluyorum. böylelikle cilt kapatılırken bile tedavi devam etmiş oluyor.
ayrıca cildimi ciddi anlamda ELLEMİYORUM. bunu da farkettim ki elleyince sivilceler daha çok büyüyor. evde bazen istem dışı ellerdim yüzümü tv izlerken falan. evde öyle bir durum hissetttiğimde ince bir eldiven aldım bebek eldiveni gibi onunla oturuyorum. görüntü komik ama yüzüme dokunmamak bile iyi geldi. hem cildim yağlanmıyor hemde sivilceler dağılmıyor. sonuçtan şuanda çok memnunum gelişmeleri yazıcam. yakında fotoğraflarımda =)
not2: burda yazdığım ilaç tedavisi öneri niteliğinde değildir. ilaçlar muhakkak dermatologa danışılıp öyle kullanılmalı

sivilceler dolayısı ile yine çokk daraldığım bi anda öyle gezinirken bu yazıya rastgeldim.. sıkıntılar hep aynı..roaccutane ile sivilcelerin çoğundan kurtulma. birkaç sene sonra tekrarlayan sivilceler. çok yoğun değil ama yine de yüzümden eksik olmuyolar:KK43: uğraşmayım diyorum kendisi geçer yokkkk bekle bekle geçmek bilmiyor hatta sıkmadığımda irinle söndüğü için şişlik kalıyo hafif.sıkıyorum bende her türlü iz bırakıyor çünkü.böyle olunca da dağılıyor.
ne kullansam faydası olmuyor sanki ama senin durumun benimki ile tamamen aynı sivilcelerin yapısı falan. o yüzden ümitlendim:)dün gittim deep clean yüz yıkama jeli aldım kil içeriyormuş. sebamed köpük yerine onu kullanıırım ama diğerlerini aynen uygulamak istiyorum. toniği reçetesini yazar mısın?
paylaşım için çokk teşekkür ederim inşallah tamamen kurtuluruz illet sivilcelerden:/

X