Cilt Güzelliği

E

EU1

Ziyaretçi
Cilt, doğal tıp sistemlerine göre karaciğerin aynasıdır. Aslında cilt güzelliğinin önemli kısmı, çoğu suyun içinde olan buzdağı gibi içeriden gelir.Karaciğeri ve sindirim sistemi toksinlerden arınmamış olan veya sağlıklı çalışmayan bir kişide cilt problemleri kaçınılmazdır. Aynı zamanda kişinin ruhsal durumu ve stres katsayısı da cilt üzerinde etkilidir. Bitki çayları: adaçayı, ısırgan, papatya, aloe vera, cilt için faydalıdır. Baharatlar: fazla baharat tüketimi
ve acı baharatlar cildi daha da bozar. Ancak zerdaçal özellikle yağlı ve sorunlu ciltler için yararlıdır. Arıca dereotu, kişniş, tarçın, gülsuyu da faydalıdır. Beslenme ve genel olarak dikkat edilmesi gerekenler: özellikle başta katıksız su olmak üzere bol miktarda sıvı almak, aşırı asitli, acılı, baharatlı gıdalardan uzak durmak, taze süt ve süt ürünlerini bolca tüketmek, mandalina, kırmızı dolmalık biber, salatalık, balkabağı, havuç, kayısı, şeftali, tuzsuz kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler ve zeytinyağını bolca tüketmek, sabah akşam kısa süreli güneşlenmek ama uzun süreli güneş ışınından kaçınmak, cilde doğal prepartlarla düzenli bakım yapmak ve yaptırmak, mimik kaslarını çok zorlamadan kullanmak genelde cilt güzelliğini olumlu etkiler. Haricen sürülen aloe vera jellerinin, A-E vitaminli kremlerin, jojoba yağının, susam ve zeytinyağının, gülsuyunun, kayısı yağının salatalık özlerinin, omega-3 içeren bitkisel yağların, kişinin özelliklerine göre çok faydası olabilir. Susam yağı veya aloe vera jelinin bire bir oranında karıştırılıp, hergün masaj yapılarak cilde yedirilmesinin bile çok önemli yararları vardır.

Slm. Benim karacigerimde sorun var. Karajiger ve kist yuzunden sivilce ve aknelerden hic kurtulamadim. Cilt icin yuzme guzel etkiler ve soguk su faydalidir. Cilt sorunlari varlar kosmetolojik urunlerden once dermatologa ve gastroenterologa gonunmek iyidir.

slm bn ıhlara yüzümdeki aknelerden kurtulamıyorum karacigerimde bi prplem yok yaşım 30 çokda ürün kullandım ama geçmedi :KK43:(

X