Lekeler, Çiller Cilt Beyazlatmada Yeni Öğrendiklerim

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

fatale

beyazkedivekozmetik.blogs
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
1.572
1
116
36
Antalya
Geçen gün bir sitede gördüğüme göre

Hydroquinone
Arbutin
Kojic acid
Azelaic acid
Vitamin C
Cinnamomum subavenium(bir çin bitkisi)
Alpha hydroxy acids
Niacinamide
Alpha hydroxy acids (AHAs) cilt rengini açmak için kullanılan maddelermiş. Ayı dutu(bearberry ve de berry çeşitleri içinde doğal arbutin bulunduruyormuş) Kojik asit sake yani japon pirinç şarabında varmış Azelaic asit buğday,arpa ve çavdarda bulunuyormuş.

Ayrıca nar extract tabletleri, vitamin e, ellagic asit(ingilizce berry li mavyelerde, narda üzümde şeftalide cevizde bulunuyormuş) ve ferulic asit(kahve elma enginar fıstık portakal ve pirinçte bulunuyormuş) in besin desteği şeklinde alınması da cildi beyazlatan diğer etkenlermiş.

Belki bu bilgiler dikkatinizi çeker diye paylaşmak istedim.. :)

130 kişi bakmış ama böyle bir beslenme düzenine sahip olup da deneyen var mı acaba? Ben genelde hiç nar,üzüm ve enginar yemem mesela, hatta nerdeyse hiç meyve yemem :( ondan bu konularda malesef birşey diyemiyorum :(

yok sanırım ama en kısa zamanda nar özlü ya da üzüm özlü besin desteği alıp deneyeceğim sanırım. Bu arada kurutulmuş "berry"li meyvelerden oluşan bir çay da içmeye başladım. Artı yeşilçay da ama bu arada cilt bakımı ve kremi de hep beyazlatıcı özellikleri olanı kullanıyorum.. Gelişmeleri zamanla yazarım..

narın cilt beyazlatma konusunda etkisi var ben rossmandan alterra diye bi markanın kremini almıştım narlı bi aydınlık yaratıyo yüzde evet.

narçekirdeği yağı ve pirinç yağı da zaten cilt beyazlatmak için maskelerde kullanılıyo ya da direk yüze sürülüyo ama ben cesaret edemiyorum yüzüme yağları sürmeyi. pirinç yağı aldım ama duruyo öyle sürmedim.

zaten sürekli söyleniyo ama ben de söyleyim eğer ten renginizin aslı beyaz değilse esmer ya da buğday bir teni beyaz yapamazsınız. geçici şeyler olur. ama eğer beyazsanız ve cildniz başka sebeplerle karardıysa sarardıysa solduysa düzeltilebilir.

zaten sürekli söyleniyo ama ben de söyleyim eğer ten renginizin aslı beyaz değilse esmer ya da buğday bir teni beyaz yapamazsınız. geçici şeyler olur. ama eğer beyazsanız ve cildniz başka sebeplerle karardıysa sarardıysa solduysa düzeltilebilir.

kimyasal ilaçlarla tüm bedenin rengi açılıyor. glucozamine sanırım yazılışı. doktor harici bir şey denemeyin bence.

kimyasal ilaçlarla tüm bedenin rengi açılıyor. glucozamine sanırım yazılışı. doktor harici bir şey denemeyin bence.

canım benim ten rengim zaten beyaz ama güneşte güneş kremsiz kalmaktan lekeli lekeli oldu malesef :( özellikle cildimi çok temizlemeyip güneşte kalırsam çok kötü oluyor sarı kara bir renk alıyor malesef :25: glucosamine benim eklemlerim için kullandığım bir ilaçta vardı yani öle çok kötü çok kimyasal vücuda zararlı değil.. ayrıca burda yazdığımız yollar hep doğal yollar..

narın cilt beyazlatma konusunda etkisi var ben rossmandan alterra diye bi markanın kremini almıştım narlı bi aydınlık yaratıyo yüzde evet.

narçekirdeği yağı ve pirinç yağı da zaten cilt beyazlatmak için maskelerde kullanılıyo ya da direk yüze sürülüyo ama ben cesaret edemiyorum yüzüme yağları sürmeyi. pirinç yağı aldım ama duruyo öyle sürmedim.

bende yağlar yok ama azcık pirinç suyunu yüz kremime kattım.. :9: zaten yakında kendi kremimi yapıcam neredeyse :D

cok arastırdım okudum herkes pirinç suyunu tavsiye edıyor

Ben kullandığım kremin içine kattım. Yüz maskemin içine de gojiberry,blueberry ve kızılcık kuru meyvelerinden oluşan çayım vardı onun suyundan kattım. Gayet işe yarıyor gibi duruyor şimdilik. En azından doğal ve güzel :)

Back
X