arkadaşlar söylemek istediğim bi' kaç çift söz var, lütfen kulak veriniz.
foruma yeni üye oldum sayılır, jinekolojik sorunlarla ilgili bir kaç soruma cevap bulabilmek için üye olmuştum. ee kadın değil miyiz işte cilt bakımı şu bu görünce dayanamıyoruz, bakıyoruz kim ne demiş daha güzel görünmek adına diye :icecream:
fakat cilt beyazlatmayla ilgili tonlarca başlık ve yüzlerce soru-cevap görünce cidden şok oldum. herkeste bir beyazlama isteği, esmer tene duyulan bir nefret, tavsiye edilen onlarca ürün, maske, tarif...
arkadaşlar bahsedilen ürünler -bitkisel, doğal olanları kastetmiyorum- ağır kimyasallar içeren ve özünde ciltteki lekeleri yok etmeye yönelik ürünler. doktor kontrolünde ve problemli cilt sahiplerinin kullanması için üretilmişler. bunları alıp kafamıza göre kullanmamız korkunç sonuçlara yol açabilir.
salt cilt beyazlatma için olanları ise dikkatinizi çektiyse uzak doğu menşeli ve içeriğinde cıva barındıran, eskiden arnavut kadınlarının kullandığı ve aklık dedikleri bir kreme benziyor. bir göçmen kızı olarak size en kısa yoldan bu ürünlerden nefret etmenizi sağlayacak bi'şey söyleyeyim; cildinizi pürüzlü ve kırışık yapmasını filan geçtim bunlar dişlerinizi bile çürütecek kadar güçlü kimyasal barındıran kremlerdir. bunu kullanan arnavut kadınlarının dişleri çürük dolu ve simsiyah oluyor. gözümle görmesem sizinle paylaşmazdım.
doğal bitkisel yöntemlerse cildinizi sadece berrak ve temiz gösterdiği için size beyazlamış gibi geliyor. kısacası kendinizi kandırıyorsunuz.
bu beyazlık sevdası güzellikten, estetikten çok bir statünün simgesi gibi algılanıyor. ne kadar beyazsanız o kadar asil ve zarifmişsiniz gibi empoze ediliyor. halbuki bir kadını zarif yapan oturması, kalkması, konuşması, tarzı ve eğer varsa -ki en son sırada gelir- güzelliğidir. güzel olmak için beyaz tenli olmak şart filan değildir. ne kadar çok beyaz tenli kadın var; çiğ, basit, sakil hatta çirkin görünüyorlar.
lütfen amma da bıdı bıdı yapmış demeden söylediklerimi değerlendirin. haklı olduğumu siz de anlayacaksınız. tamamen iyi niyetle söylenmiş sözler bunlar. çoluk çocuğumuzun da beynini yıkamayalım "pamuk beyazları herkes daha çok beğenir" filan diye. yazık günah, koskoca bir nesil genetiğinden nefret ederek yaşıyor...