Lekeler, Çiller Cilt beyazlatma hakkında -önemli-

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

JoLeNe_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2010
37
1
arkadaşlar söylemek istediğim bi' kaç çift söz var, lütfen kulak veriniz.
foruma yeni üye oldum sayılır, jinekolojik sorunlarla ilgili bir kaç soruma cevap bulabilmek için üye olmuştum. ee kadın değil miyiz işte cilt bakımı şu bu görünce dayanamıyoruz, bakıyoruz kim ne demiş daha güzel görünmek adına diye :icecream:
fakat cilt beyazlatmayla ilgili tonlarca başlık ve yüzlerce soru-cevap görünce cidden şok oldum. herkeste bir beyazlama isteği, esmer tene duyulan bir nefret, tavsiye edilen onlarca ürün, maske, tarif...
arkadaşlar bahsedilen ürünler -bitkisel, doğal olanları kastetmiyorum- ağır kimyasallar içeren ve özünde ciltteki lekeleri yok etmeye yönelik ürünler. doktor kontrolünde ve problemli cilt sahiplerinin kullanması için üretilmişler. bunları alıp kafamıza göre kullanmamız korkunç sonuçlara yol açabilir.
salt cilt beyazlatma için olanları ise dikkatinizi çektiyse uzak doğu menşeli ve içeriğinde cıva barındıran, eskiden arnavut kadınlarının kullandığı ve aklık dedikleri bir kreme benziyor. bir göçmen kızı olarak size en kısa yoldan bu ürünlerden nefret etmenizi sağlayacak bi'şey söyleyeyim; cildinizi pürüzlü ve kırışık yapmasını filan geçtim bunlar dişlerinizi bile çürütecek kadar güçlü kimyasal barındıran kremlerdir. bunu kullanan arnavut kadınlarının dişleri çürük dolu ve simsiyah oluyor. gözümle görmesem sizinle paylaşmazdım.
doğal bitkisel yöntemlerse cildinizi sadece berrak ve temiz gösterdiği için size beyazlamış gibi geliyor. kısacası kendinizi kandırıyorsunuz.
bu beyazlık sevdası güzellikten, estetikten çok bir statünün simgesi gibi algılanıyor. ne kadar beyazsanız o kadar asil ve zarifmişsiniz gibi empoze ediliyor. halbuki bir kadını zarif yapan oturması, kalkması, konuşması, tarzı ve eğer varsa -ki en son sırada gelir- güzelliğidir. güzel olmak için beyaz tenli olmak şart filan değildir. ne kadar çok beyaz tenli kadın var; çiğ, basit, sakil hatta çirkin görünüyorlar.
lütfen amma da bıdı bıdı yapmış demeden söylediklerimi değerlendirin. haklı olduğumu siz de anlayacaksınız. tamamen iyi niyetle söylenmiş sözler bunlar. çoluk çocuğumuzun da beynini yıkamayalım "pamuk beyazları herkes daha çok beğenir" filan diye. yazık günah, koskoca bir nesil genetiğinden nefret ederek yaşıyor...

arkadaşlar söylemek istediğim bi' kaç çift söz var, lütfen kulak veriniz.
foruma yeni üye oldum sayılır, jinekolojik sorunlarla ilgili bir kaç soruma cevap bulabilmek için üye olmuştum. ee kadın değil miyiz işte cilt bakımı şu bu görünce dayanamıyoruz, bakıyoruz kim ne demiş daha güzel görünmek adına diye :icecream:
fakat cilt beyazlatmayla ilgili tonlarca başlık ve yüzlerce soru-cevap görünce cidden şok oldum. herkeste bir beyazlama isteği, esmer tene duyulan bir nefret, tavsiye edilen onlarca ürün, maske, tarif...
arkadaşlar bahsedilen ürünler -bitkisel, doğal olanları kastetmiyorum- ağır kimyasallar içeren ve özünde ciltteki lekeleri yok etmeye yönelik ürünler. doktor kontrolünde ve problemli cilt sahiplerinin kullanması için üretilmişler. bunları alıp kafamıza göre kullanmamız korkunç sonuçlara yol açabilir.
salt cilt beyazlatma için olanları ise dikkatinizi çektiyse uzak doğu menşeli ve içeriğinde cıva barındıran, eskiden arnavut kadınlarının kullandığı ve aklık dedikleri bir kreme benziyor. bir göçmen kızı olarak size en kısa yoldan bu ürünlerden nefret etmenizi sağlayacak bi'şey söyleyeyim; cildinizi pürüzlü ve kırışık yapmasını filan geçtim bunlar dişlerinizi bile çürütecek kadar güçlü kimyasal barındıran kremlerdir. bunu kullanan arnavut kadınlarının dişleri çürük dolu ve simsiyah oluyor. gözümle görmesem sizinle paylaşmazdım.
doğal bitkisel yöntemlerse cildinizi sadece berrak ve temiz gösterdiği için size beyazlamış gibi geliyor. kısacası kendinizi kandırıyorsunuz.
bu beyazlık sevdası güzellikten, estetikten çok bir statünün simgesi gibi algılanıyor. ne kadar beyazsanız o kadar asil ve zarifmişsiniz gibi empoze ediliyor. halbuki bir kadını zarif yapan oturması, kalkması, konuşması, tarzı ve eğer varsa -ki en son sırada gelir- güzelliğidir. güzel olmak için beyaz tenli olmak şart filan değildir. ne kadar çok beyaz tenli kadın var; çiğ, basit, sakil hatta çirkin görünüyorlar.
lütfen amma da bıdı bıdı yapmış demeden söylediklerimi değerlendirin. haklı olduğumu siz de anlayacaksınız. tamamen iyi niyetle söylenmiş sözler bunlar. çoluk çocuğumuzun da beynini yıkamayalım "pamuk beyazları herkes daha çok beğenir" filan diye. yazık günah, koskoca bir nesil genetiğinden nefret ederek yaşıyor...

kesinlikle buna katılıyorum bende bi göçmenim bi sürü başlıkta da insanları uyardım ama herkes 3-5 yıl sonrasını düşünmeden ölümüne bi beyazlama hewesinde cildi beyazlattığı iddia edilen tüm kremlerin (arapkızı aklık arnawut kremi ws.) içinde yüksek oranda cıwa war bu arnawut kremini çok yakından biliyorum bizde de war çoğu içindeki cıwası alınmış diye satılıyo böyle bişey mümkün olsa da bu sefer cildinizi beyazlatmaz!! kanmayın!
bu tür kremlerin kkesinlikle yıl içinde diş döktüğü ıspatlanmış bi gerçek
insanlar bunları okumuyo mu yoksa umurlarında mı değil anlamıyorum
her ilkbaharda bayanlar solaryuma başlıyo bi kere ten renginin değişmesi cilt yapının bozulduğu anlamına gelir nası bi siwilcen çıkınca bişey olunca hemen doktora gidiyosun çünkü bu bi problem bu da öyle

yapmayın başka şeyler deneyin kızlar kamuflaja gidin makyaj yapın başka bişey bulun ama lütfen biraz kendinizi düşünüyosanız böyle saçma sapan ürünler KULLANMAYIN

Kadınların bir çoğu sosyal ortam içerisinde kişilikleri, yaptıklarıyla ilgili değil de fiziksel görüntüleri dışında konuşulan bir mevzuda fikir sahibi olmadığından bu bilinçsizlilk hali hiç bitmez bence. ıstediğiniz kadar uyarın, elleri sobaya değip yanacak ve ancak öyle anlayacaklar. Biz et parçası değiliz, şekilden şemalden ibaret değiliz. Kendimize bakacağız ama içimize de aynı derecede bakacağız. Bize verilen değerin sanallığı nisbetince etrafımızda olmasını istediğimiz insanları seçeceğiz. Karanlıkta herkes kör. Seçme hakkımızın olmadığı kesime gelince onlar zaten bizi olduğumuz gibi kabul edecek ailemizden başkası değil.

peki jolene sen hiç hoşlandığın kişi tarafından toplum içinde hamamböceği,karafatma diye aşağılandın mı? ya da cilt rengin için yapılan aşağılamalardan dolayı okulu bırakmak zorunda kaldın mı?

herzaman doğal maskelerden yanayım asla kımyasal içerikli maskeler kullanmamaya çalışıyorum.suan kil maskesi kullanıyorum onuda ten rengim açılsın diye yüzümün temizliği için.beyaz tenliyim ama güneş lekelerim var.ona çözüm aramaya başlasam dahi herşeyin doğal olanına bakıyorum.kaş yapalım derken göz çıkarmıyalım

umudumu kesmeye başladım artık zenci gibi kalıcam. zaten sokağa çıkamıyorum otururum boş boş evde

X