Cilt Bakımı Ürünleri Cilt bakımı rutini oluşturmama yardım eder misiniz?

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

mayushi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
261
65
318
Merhaba kızlar :)
Son bi kaç aydır cilt bakımı ve kozmetikler konusunda kafayı bozdum. Artık bende bi cilt bakımı rutini oluşturmak ve yaşıma uygun makyajlar yapmak istiyorum. Normalde aklıma gelirse bi rimel kullanırım,bi de fondöten o kadar. Fondötenin bile nasıl kullanılacağını yeni öğrendim sayılır, bu yüzden tüm bloggerlara teşekkür ederim:)
21 yaşındayım. Burnum ve çenem yağlı diğer yerler normal, sivilceye meyilli. Burnumda siyah noktalar var tabii ki. Bi kaç aydır cilt temizliğimi doğal sabunlarla yapıyordum, ancak bir çok yerde yüze sabun kullanmanın zararlı olduğunu okumuştum ve ben tedirgin olmakla beraber yine de kullanmaya devam ettim. Çok sivilce sorunum olmamasına da güvendim ve sonuç çenemde sonu gelmeyen sivilceler. Cildimi bozduğumu anladım nihayet.:2: Bu yüzden beni kurtaracak yüz yıkama jeli, tonik ve nemlendirici arayışındayım, ürünler biraz da uygun fiyatlı olmalı çok açılamıyorum. :50:
Aklımda olan ürünler;
-Sebamed likit yüz ve vücut yıkama jeli, toniği,
-neutrogena pembe greyfurt yüz yıkama jeli,neutrogena deep clean serisi,
-nivea ürünleri,
-clean&clear'ın sivilce karşıtı bakım jeli ve diğer ürünleri,
-loreal pure zone ürünleri
yani kısacası piyasadaki tüm ürünler mi demeliydim:52:
Bir de cildi temizlerken yüz yıkama fırçası kullanmayı düşünüyorum, ne dersiniz? kullanan var mı?

Yorumlarınıza çok ihtiyacım var, her türlü öneriye açığım........

Son düzenleme:
çok fazla kometikle aram yok ama kullandığım bikaç ürün var
-peeling mutalaka haftada 3 kere fln markası şuan clean&cleaer
-dıadermine dengeleyici yüz temizleme sütü
-dıadermine canlandırıcı tonik
-dıadermine göz cevresi bakım kemi
-aktardan aldığım güneş koruyucu 50 faktör güneş koruyucu krem başkada yok

hızlı cevabın için teşekkür ederim:) Sanırım set olarak kullanırsak etkili oluyor değil mi bu cilt bakım ürünleri?

fondöten kullanıyorsan kesinlikle cildini arındırmalısın.yoksa gözenekler kapanır cildin bozulur ve erken yaşlanmaya başlar.bence çok kullanmamalısın.mineralli fondötenler var eczanelerde ama fiyatlı oluyor tabii.
önerimi dikkate alırsan memnun kalacağını düşünüyorum. kil maskesi almalı ve haftada 1 yapmalısın.siyah nokta sorununu çözer yağlanmanı azaltır dengeler.farkını göreceksin.kolayca bulabilirsin kozmetik mağazalarında küçük paketlerde satılıyor.kimisi krem gibi kimisini temiz suyla sen çamur gibi yapıp uyguluyorsun. saydığın ürünlerden de sebamed veya neutrogena deep clean güzel. clean and clear öğrenciyken kullanmıştım bi etki görmedim.

fondöten kullanıyorsan kesinlikle cildini arındırmalısın.yoksa gözenekler kapanır cildin bozulur ve erken yaşlanmaya başlar.bence çok kullanmamalısın.mineralli fondötenler var eczanelerde ama fiyatlı oluyor tabii.
önerimi dikkate alırsan memnun kalacağını düşünüyorum. kil maskesi almalı ve haftada 1 yapmalısın.siyah nokta sorununu çözer yağlanmanı azaltır dengeler.farkını göreceksin.kolayca bulabilirsin kozmetik mağazalarında küçük paketlerde satılıyor.kimisi krem gibi kimisini temiz suyla sen çamur gibi yapıp uyguluyorsun. saydığın ürünlerden de sebamed veya neutrogena deep clean güzel. clean and clear öğrenciyken kullanmıştım bi etki görmedim.

önerilerin için teşekkür ederim. mineraller bana pahalı gelebilir :31: fondöten kullanmıyorum bu arada ve ara ara kil maskesi yapıyorum, yağlı ve karma ciltler için gerekli bence de.

ben bu rutini özellikle makyaj yaptığımda cildimi iyice temizleyebilmek için istiyorum, aslında aklıma makyaj temizleme mendilleriyle makyajın kabasını alıp sonra yüzümü bebe şampuanıyla yıkamak geliyor. ama bu sefer nemlendirici olarak ne kullansam diyorum:44: birçok blogda gördüm 'excipial hydro' eczane ürünü bi nemlendiriciden çoğu kişi memnun, ama biri içinde üre olduğu için uzun süre kullanılmaması gerektiğini yazmış, neden anlamadım? bilen var mı?:44:

bioderma nın H2o temizleyicisini tek geçerim hem dermalojik ürün kimyasal değil yani hemde yıkamaya bıle gerek kalmadan butun makyajı tertemız yapıyo onunla temızledıkten sonra ıstersen yıne bioderma nın yıkama jelıyle yıkayabılırsın 2 kat iyi olur. ben öyle yapıyorum daha sonra cıldıne uygun bir tonik kullan sonra göz cevresı ve yuz nemlendırıcısını sürersin dısarı cıkarkende gunes koruyucuyu ıhmal etme canım..nivea nın ürünlerine hıc baslama bence eczane ürünü al direk dermalogica 1 numaradır yada DDF..

canım benim sana bir sorum olacak ben de kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama şunu bilmiyorum aynı kozmetik serilerinde hem yüz yıkama jeli hem peeling jeli var bu ikisini birlikte mi kullanacağız yani birini önce diğerini sonra yoksa birini mi tercih edeceğiz benim cilt yapım t bölgem yağlı diğer yerler kuru.bunu söylersen çok memnun olacağımmmmmm

loreal garnier- Saf ve temiz serisi 3ü bir arada ( maske, peeling,temizleyici) mucize bir temizleyici şiddetle tavsiye ederim.sivilce ve siyah noktalarımdan kurtuldum bunun sayesinde. 10 tl civarı marketlerde satılıyor

Tonik-bunca denemelerime ragmen hala kendime uygun bir tonik bulamadım, hiç biri iyi gelmedi, garnierin mavı toniği kuruttu cildimi nivea visage ne iyi geldi ne de kötü, rosensein toniğini deneyeceğim şimdi

nemlendirici- La roche posay efffaclar h, karma ciltler için bu pamuk gibi yapıyor cildini :)

bioderma nın H2o temizleyicisini tek geçerim hem dermalojik ürün kimyasal değil yani hemde yıkamaya bıle gerek kalmadan butun makyajı tertemız yapıyo onunla temızledıkten sonra ıstersen yıne bioderma nın yıkama jelıyle yıkayabılırsın 2 kat iyi olur. ben öyle yapıyorum daha sonra cıldıne uygun bir tonik kullan sonra göz cevresı ve yuz nemlendırıcısını sürersin dısarı cıkarkende gunes koruyucuyu ıhmal etme canım..nivea nın ürünlerine hıc baslama bence eczane ürünü al direk dermalogica 1 numaradır yada DDF..

haklısın, bioderma h2o'dan neredeyse kullanan hherkes memnun. birçok online eczane ürünü satan sitelerde bi alana bi bedava falan kampanyalar yapıyor. o yüzden ben de bi ara alıcam biodermalardan, şu sıralar alamam :50: mesela bioderma sebium foaming jel, sebium akn ve sebium h2o kafama yattı, inşallah memnun kalırım kullandığımda da.

loreal garnier- Saf ve temiz serisi 3ü bir arada ( maske, peeling,temizleyici) mucize bir temizleyici şiddetle tavsiye ederim.sivilce ve siyah noktalarımdan kurtuldum bunun sayesinde. 10 tl civarı marketlerde satılıyor

Tonik-bunca denemelerime ragmen hala kendime uygun bir tonik bulamadım, hiç biri iyi gelmedi, garnierin mavı toniği kuruttu cildimi nivea visage ne iyi geldi ne de kötü, rosensein toniğini deneyeceğim şimdi

nemlendirici- La roche posay efffaclar h, karma ciltler için bu pamuk gibi yapıyor cildini :)

garnier 3ü bir aradaya her zaman elim gidiyor ama sonra yapma alma bunu ya sivilce yaparsa diye korkuyorum, sanki bu kadar çok özelliği olmasına rağmen bu kadar ucuz olması illaki bi süre sonra sorun çıkartcakmış gibi geliyor bana, emin değilim bunu kullanmak konusunda.

tonik ben de bi ara gül suyu kullandım ama sanki normal su sürüyormuşum gibi geliyor bana, bu konuda benim de bir fikrim yok hala.

nemlendirici olarak önerini dikkate alacağım, teşekkür ederim :)

Neutrogena cilt urunlerini begenmiyorum, her turlu urununu kullandim, hicbirinden memnun kalmadim. Ama kaliteli bir markadir, sadece bana gitmedi. Ayni sey Sebamed icin de gecerli, guzel markadir, ama benim cildime uymadi. Nemlendiricisini begenmistim ama. Garnier fena degil ama oyle aman aman bir urun degil, olmasa da olur. Nivea jel ve tonik aldim gecen yaz, onlari da begenmedim, hala bir kenarda duruyorlar. Clinique uzak durdugum bir markadir, sivilcelenmeye yol aciyor bende. Neyse, bunlar tavsiye etmediklerim.

Yuz temizliginde Loreal urunlerini cok begeniyorum. Pembe renkte bir tonigini ve bir yuz temizleme jelini kullaniyorum. Gerci simdi Cetaphil deniyorum ama Loreal bu konuda cok sevdigim bir markadir.
Nemlendirici olarak aksamlari Cetaphil, ama gun icinde Aveeno diye bir marka var benim yasadigim ulkede, onu cok begenerek kullaniyorum. Turkiye'de bulunan nemlendiricilerden hangisi guzeldir fikrim yok.
Nemlendiricide Nivea tuylenme yapiyor diye duydum, Bepanthene kremi de ayni sekilde, o yuzden tavsiye etmem.

Maske olarak kil maskesi bana oldum olasi yaramamistir. Maske konusunda Kiehl's markasinin toprak maskesini tek gecerim. Bu maskeyi cok severek kullaniyorum. Hem cildi yumusacik yapiyor hem de arindiriyor, gayet guzel.

Makyaja gelince. Dogal ve hafif makyaj yapmani oneririm, yasindan dolayi. Shiseido'nun pudrasini tavsiye ederim, kaliteli bir Japon markasidir, sivilce yapmaz. Ben rimelde MAC ve Flormar Spider lash tercih ediyorum. Goz kaleminde Loreal. Allikta ben Sephora kullaniyorum, sikayetim yok. Dudaklarima da once Blistex dudak koruyucu, arkasindan dudak rengime yakin ruj surerim. Bu konuda da Loreal guzel bir markadir.

Yuzunu yuz temizleme fircasiyla temizleyebilirsin, ama firca cok sert olmamali ki yuzunu cizmesin. Ben yuzumu Loreal'in jelleriyle birlikte gelen plastik yuz yikama seyiyle temizliyorum (adini bilemedim :D ) Bu tur seylerle yuze masaj yaparak yuz temizlemek cildi cok arindiriyor.

Back
X