Çilek Spor Merkezleri Sorularınızı Cevaplıyor

haticedeniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
57
1
Selamlar arkadaşlar. Spor ,zayıflama, kilo alma, beslenmeyle ilgili her sorunuzu cevaplamaya hazırım. Kendim 7 yıldır profesyonel anlamda antrenörlük yapıyorum. Şuan bir Çilek Spor hidrolik fitnes şubesi sahibiyim. Yurtiçi ve yurt dışında beslenme ve sporla ilgili birçok eğitim aldım. Bayanlara özel spor merkezimizde öncelikle bayanlara yaşam boyu spor kültürünü vermeye çalışıyoruz. Çünkü birçok bayan malesef salona gideyim iki ay spor yapayım sonra da ömür boyu fit durayım istiyor. Böyle bir olay yoktur.
Gelelim temel kurallara: ...

1- Spor ve beslenme beraber gitmelidir. Tek başına hiçbir spor salonu veya aleti sizi zayıflatmaz. Harcadığınızdan az kalori almalısınız ki vücudunuz yağlarını enerji için kullansın.

2- Spor yaptım sonra bırakınca daha kötü oldum diye bir şey olmaz. Vücut sabit değildir. Siz fazla kalori alırsanız kilo alır, az kalori alırsanız da zayıflarsınız. Sporu bırakıp sonra da çok yiyip kilo almışsanız bunda sizin daha önce yaptığınız sporun hiçbir günahı yoktur , kendinizi kandırmayın.

3- Haftada 3,4 günden fazla spor yapayın. Ne az ne çok

4- Tüm vücudu çalışın. Sadece göbek ve basen çalışırsanız olmaz. Çünkü vücut çalışan bölgeden enerjiyi almaz enerjiyi kandan alır. Yani sadece karın çalışmayın.

5- Şekeri hayatınızdan cıkarın

6- kahvaltıyı asla atlamayın

7- proteinden ve kastan korkmayın. siz isteseniz de zaten kaslarınız çok büyümez. ayrıca sporu sadece zayıflama için düşünmeyin. Yarın yaşlanınca diz agrısından , bel agrısından , kemik erimesinden doktor doktor gezmemek için düzenli spor yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben üst bacak inceltmek ve popo sıkılaştırmak istiyorum çok kalın değil yapısı ince ama çok gevşek..acaba bacak sıkılaşarak incelebilir mi yoksa yanlızca sıkılaşabilir mi kas olmasını istemiyorum çünkü??

Selamlar , öncelikle şunu bilmeniz lazım ; bacağınızın sıkı olmasını sağlayan kaslar , yumsak olmasını saglayan da yaglardır. Yani vucudunuz yaglıysa yumusak ve sarkık , kaslıysa da sıkı olur. Geleim konuya : Öncelikle spor salonuna gitmiyorsanız en azından evde ''Squat'' ve '' Deadlift'' egzersizlerini yapabilirsiniz. Bunların orjinal adlarını yazdım cunku netten aratıp doğru şekillerini bulabilirsiniz. Normalde agırlıkla yapılan bu hareketleri siz elinize sadece bir su şişesi alarak veya boş olarak da yapabilirsiniz. yavas yavas arttırarak 30 tekrardan 50 tekrarara kadar cıkın ve 4 set yapın. her set arasında 40-60 saniye dinlenin. Yani 30 yapın, dinlenin yine yapın. Haftada 4 kez tekrarlayın. Beslenmenizden de şekerli yiyecek ve içecekleri cıkarın. sebze meyve, ve proteinli (Yumurta,et ,yogurt) gıdalar tüketin. 3 ayda sıkılaşmazsanız beni bulun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…