İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Çilek alerjisi olanlar yardimmm

Sefes01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2020
862
361
53
Kızlar bebeginde cilek alerjisi olan var mi. Nasil anladiniz. Çilek yedirince ne oluyor.

İsilik gibi kızarıklık olur. Bebeğiniz 1 yaşından küçükse çok dikkatli olun bu tip meyvelerde. Gerçi artık her yaşta her türlü alerji çıkıyor.

Bende var çilek alerjisi yiyince boğazım ve özellikle kollarım ve vücudum kaşınıyor ama herkeste farklı reaksiyon veriyor olabilir.

Bebegimde degil. Benim var. Cocuklugumda her bahar vakti ellerimin uzerinden baslar dirseklere , bacaklarimda dizlerime kadar kasintili döküntü olurdu. Bir doktor gunes demisti. Sonra buyudum tesetture girince en azindan kapali yerlerimde olmamasini beklerdim ama yine oluyordu. Sonra bir doktor cilek olabilecegini soyledi. Ama ben kendi tecrubemle, cilegin sadece tetileyici gorevi gördüğünü soyleyebilirim. Cilek yedigim an basliyor ve güneş toz gibi etkenlerle aziyor. Bağa bahceye girersem arttikca artiyor. Gunesten tozdan korunursam sakinlesip azaliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…