Bebek Beslenmesi çıldırmama az kaldı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

iklimmya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2010
340
8
selam anneler

oğlum 22 aylık oldu hala emziriyorum (artık ne kadar kaldıysa) ek gıdaya geçtik ama katı besinleri hala yememekte direniyor. verdiğim zaman çiğneme zahmetinde bile bulunmuyor. geri diliyle dışarı çıkartıyor.

yoğurt, yayla çorbası, şehriye çorbası, kahvaltı(bebe bisküvisi, devam sütü, peynir, pekmez, arada da rafadan yumurta karıştırıp veriyorum), un çorbası (pirinç atıyorum içine), muhallebi, tarhana çorbası(ekmek ufalıyorum içine küçücük küçücük) yedikleri bunlar. daha doğrusu çiğnemeyi bilmediğinden yuttukları.

ben de istiyorum artık pilav yesin, yaptığım sebze yemeklerinden yiyebilsin. dışarı çıkmak işkence oluyor artık bana acıkacak da burda ne yapıp vereceğim diye strese giriyorum.

ne olur yardım edin nasıl alıştıracağım? daha az önce kısır verdim ufacık zaten bulguru çay kaşığının ucu ile verdim çiğnemeyi bilmiyor. diliyle atıyor. deliriyorum artık. benim yüzümden biliyorum panik ataklık var ufakken alıştıramadım boğazında kalıcak diye şimdi de hep böyle kalıcaz diye çok korkuyorum.

anlamadığım ek gıdaya 22 aydan sonra mı geçtiniz? ek gıdaya 4-5 aydan sonra geçilir, bunun amacı bir yandan çocuğun damak tadının gelişmesi, diğer yandan ufak ufak yeme ve çiğneme refleksinin gelişmesi. 1 yaşındaki çocuk gayet iyi çiğner ve yutar. kahvaltıda hala bulamaca devam mı ediyorsunuz?

canim ayni sorun benim kizimda da var. tam 22 aylik alismadi maalesef bende sabah hala ezerek yefiriyorum. her gün ayrı ona göre yemek yapiyorum..pirinc yogurtla yiyor yogurt olmazsa hiçbirşeyi yutamiyor...cubuk krakeri tirtikliyor kenara atiyor. dr ile konustum 6 aydan sonra alisamayan cocuklar 3 yasinda ogreniyor dedi sende kendini yipratma cocuguda yipratma dedi..tabii ayni olan bize oluyor bir yere gidince hep önce karnini evde duyuyorum oyle gidiyoruz muzu bile ezerek veriyorum aksi takdirde yemiyor coook denedim eline verdim doksun kirletsin yeterki ogrensin dedim ama olmadi...

yutuyor ama cignemiyor dr dediki yutma varsa dorunyapmayin dedi...ama inan seni cook iyi anliyorum

Sizin çoğunuzda bir gelişme oldu mu???? benimde kızım 26 aylık hala yemekleri çiğnemiyor kraker yiyor çikolata yiyor görüyorum çiğniyor ama pilava gelince yoğurt olmazsa yutmuyor ....

aynı bizimki :) benım bebeğimde 18 aylık ama kesinlikle yemek yediremiyorum ezmeden. herkes laf ediyo ama elimde olan bişi değil ben istemez miyim yesin herşeyi alışsın. ama alışmayınca alışmıyo işte. her çocuk bir değil. canı istedi mi böreği biskiviyi ısırarak yiyo. ama gel gelelim yediklerimizzden yediremiyorum.

Benim 20 aylık oğlum da başlarda yemiyordu. Ben de biraz büyük büyük ezmeye başladım. Sonra ne olduysa yemeye başladı. Ancak doktora sorduğumuzda çiğneme alışkanlığı erken gelişmiyorsa sonra bayağı ilerde oluyor dedi. Biz yine de ufak ufak alıştırmak için gayret ettik. Ne zaman çiğneyeceğini asla bilemiyorsunuz. Bu nedenle stres yapmayın hiç.

aynı sorun bendede var oğlum 16 aylık ve katı olan hiçbişey yemiyor 9 aylıkken çok güzel yiyordu boğaz enfeksiyonu oldu ozamandan beri herşeyi rondoyla yiyor biraz pütürlü olursada kusuyor ne yapacağımı şaşırdım

Boşuna kendinizi hırpalıyorsunuz. tıkayın kulaklarınızı "aa her şeyi blendırdan mı geçiriyosun cık cık cık" yapanlara.
Merak etmeyin sonsuza dek sürmüyor. Gayet net hatırlıyorum benden 10 yaş küçük kız kardeşim neredeyse 6 yaşına kadar sütle yaşadı. Şimdi 1.70 boyunda.
Yeğenim, 3 yaşına kadar en ufak pütürü tükürürdü. Annesi blendır beğenmezdi, iyi çekmiyor diye. şimdi 5 yaşında masada çatal bıçakla gayet güzel yemek yiyor. Boyu yaşıtlarından uzun. Azıcık da tombiş.
Arada deneyin tabi, ama strese girmenin hiç anlamı yok.
Benim kızım 1,5 yaşında. işine geleni gayet güzel çiğniyor. işine gelmeyince tükürüyor. Bebekler 2 yaşına kadar meme emmek üzere yaratılmışlarken onlara 4-5 ayda katı gıdaya başlayarak onların doğasını bozan biziz!! Benim de sütüm 8 aydan sonra kilo aldırmaz oldu. 13. aya kadar katı gıdaya geçemedik neredeyse. neler denedim. kızımın kilosu sabit kaldı.
O yüzden kimsenin lafına kulak asmıyorum şahsen.

ay canım çok sağol ya içimi ferahlattın bende herkesin lafından bıkmıştım bizim kusma sorunumuz olmasa her şey daha iyi olacak inşallah

büyük oğlumu da iki yaşına kadar çorbayla besledim. başka türlü yemiyordu. ben de aç kalacağına çorba yesin dedim.oğluma kayınvalidem bakıyordu O da hep çorba yapıyordu.Çevremde de artık çorbayı bırak diyenler oldu ama aç da kalsa birşey yemiyordu. zamanla yemeklere alıştı özellikle yaşıtlarıyla birlikte yemek yemeye başlayınca onların yediklerinden yedi. 17 aylık olan oğlum yeme konusunda daha rahat. mama sandalyesinde oturuyor kahvaltısını ya da köfte, parçalanmış etleri koyuyorum kendi yiyor. taze meyve suyunu içiyor.
ilk çocuklar beslenme konusunda biraz problemli oluyor sanki.
rahat olun eline havuç, elma, armut gibi meyveler ya da krakerler verin onları ısırırken pütürlüğe alışır. ya da makarna haşlayın oynayarak yesin.

canım bu benim 3. çocuğum kızımdan çok çekmiştim bu konuda büyük oğlumda sorun yaşamadım ama küçük oğlumda sorun yaşıyorum 6. aya kadar anca emdi biberon almıyor sürekli kusuyor aslında iştahlı bir bebekti ama şimdi hiç bişey yemek istemiyor eline salatalık ,havuç ,makarna veriyorum ama ya ısırıp tükürüyor yada boğazına kaçırıp kusuyor inşallah bu sorunları aşarım ısrarla devam edecem

Bu konuyla alakali sikayetleri olan anneler ek gidaya ne zaman basladiniz. Benim bebegim 3 aylik suan. Ben anne sutunu, beni emmeyi birakmasin diye 6 degilde 7 8 aylikken mi baslasam diye dusunuyordum ama gec baslayan bebeklerde kati seyleri cignemiyormus sonra
Hatta bi arkadasimin cocugu 1 bucuk 2 yasindayken tavuk corbasinin suyunu icer tavuklari dilinde biriktirip tukururdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…