- 15 Şubat 2010
- 603
- 6
-
- Konu Sahibi KuzeyinGelini
neden uykusu gelince huysuzluk yapıyor benim oğlum?
Neden anlamıyorum derdini?
çok bunaldım...
Uyku gözünden akıyor, gözler neredeyse kapalı ama direniyor...
Sol mememi veriyorum emmiyor direniyor bana, kızıyor resmen.
Sağı veriyorum aynı şey...
Ayağıma alıp sallıyorum yine aynı...
Sol kolumda sallıyorum yokkk
sağ tarafa alıyorum offf...
Salıncağına yatırıyorum sallıyorum değişiklik nafile...
Al kucağa gezdir...
Uykusuzluk başına mı vuruyor nedir...
Dön başa yaşıyoruz...
şimdi de ağlıyor bıraktım koltuğa, ağlar ağlar yorulur belki uyur kendiliğinden diye...
Içim cızzz ediyor, o ağladıkça sinirleniyorum kendime...
Allahımmmm....
neden anlamıyorum derdini?
çok bunaldım...
uyku gözünden akıyor, gözler neredeyse kapalı ama direniyor...
sol mememi veriyorum emmiyor direniyor bana, kızıyor resmen.
sağı veriyorum aynı şey...
ayağıma alıp sallıyorum yine aynı...
sol kolumda sallıyorum yokkk
sağ tarafa alıyorum offf...
salıncağına yatırıyorum sallıyorum değişiklik nafile...
al kucağa gezdir...
uykusuzluk başına mı vuruyor nedir...
dön başa yaşıyoruz...
şimdi de ağlıyor bıraktım koltuğa, ağlar ağlar yorulur belki uyur kendiliğinden diye...
içim cızzz ediyor, o ağladıkça sinirleniyorum kendime...
Allahımmmm....
ya nolur aglatmaa...ben bebeğini aglatarak yola getirmeye çalışan annelere çok kızıyorum.bende denedim denemez olaydım daha çok aglaamyı ögrendi oglum.emin ol ki bugünlerde geçicek,istesekte geri getiremicez
bebeğin kaç aylık bilmiorm benimki 4 aylık 1.5-2saat uyanık kalıp tekrar uyumak istior oyalanmadan uyutuyorum yoksa ağlayarak uyuyor.üzülüyoruz uykusuz kalıoruz yoruluoruz ama yetrki saglıklı olsunlar.hasta olup başında beklicemize uyumasın yanımısda dursun demi?al kucana madem uyanık oyunsa oyun kucaksa kucak....sende üzülme oda üzülmesin.... çok büyük sabır dilerim.
bağıra bağıra ağlamıyor cnm kıyar mıyım o kadarına :)
bakkk anneeee ağlayacam şimdi der gibi mızmızlanıyor...
işe yaradı ama, dayanamadım aldım kucağıma, uyudu...
tam o an babası geldi, açtı gözlerini...
verdim babasına, benden bu kadar...
neden anlamıyorum derdini?
çok bunaldım...
içim cızzz ediyor, o ağladıkça sinirleniyorum kendime...
Allahımmmm....
imdattt diye bağırıyorum içimden,ama benden başka kimsede duymuyor malesef :)
beni delirttiği sabrımın yetmediği zamanlarda alıyorum yastığı ayağıma yatırıyoeum,tabi benim kız cıyak cıyak bu arada yatmıcam diye yırtıyo kendini
çapkasını gözüne doğru indiriyorum,emziğide ağzına elleri durmuyorsa onlarıda pijamanın içine soktuğum gibi ee eee ee diye bende bağırıyorum
çok direniyor ellerinden güç alamadığı için karnını kaldırıyor emziği niye atmıyosa ağzından onu çözemedim :)) ıhh ıhh ıhh diye bağırıyor emzik ağızdan çıkmadan
ama ben kazanıyorum en fazla 3 dakika sonra nakavt :))))
Bebeğin kaç aylık, belki gazı vardır o yüzden uyuyamıyordur. Ya da tam emmediği için tam doymuyordur.
İlk 3-4 ay olur böyle uykusuzluklar sonra yavaş yavaş düzene girer. Babasından destek al biraz(Gerçi meme sende ama...emmediği zamanlar artık), çok da yıpratma kendini. Annelik kolay değil, ama babalık da çok kolay olmamalı bence
canım malesef birçok anne bunları yaşıyor.büyüdükçe düzelicek sabırlı olman gerekiyor.
bu yazıyı oğlum doğduğu zaman keşfetmiştim.bizim çok işimize yaramıştı.atak haftalarımızı biliyorduk ona göre hazırlıyorduk kendimizi.kim yazdı bulamadım ben de başka bir yerden alıntı yaptım.ama mutlaka oku çok işine yarayacak.
--------------------------------------------------------------------------------------
Hep yaziyorum forumda yeri geldikce bebeklerinizi kucaginiza almaktan korkmayin, sallamaktan korkmayin(sallamaktan kastim sallayarak uyutmak degil her bebek yardimsiz kendi kendine uyumayi 4.aydan sonra ögrenebilir ve ögrenmelidir), elektirik süpürgesiyle yada sac kurutma makinasi sesiyle sakinlestirmekten korkmayin diye ama nickimin basinda „uzman psikolog zingolozomzop" diye bir ek yok ya inandiramiyorumJbende „bir dr.un yaptigi arastirmaya göre..... diye baslayacagim yazilarima Neyse konumuza döneyim..
Bebislerimiz cok cabuk büyüyorlar her gün her saat degil mi?Ve özellikle ilk aylarda durmadan agladiklari, daha SIK emdikleri yada daha SIK mama istedikleri, daha cok kucakta kalmak istedikleri dönemler oluyor ve birden bu dönem geciyor hersey normale döndü derkennn yine böyle bir dönem geliyor degil mi?Sanirim cogumuza tanidik geliyor bu cümleler.
Psikologlar 25 yil gibi uzun bir zaman diliminde bebek gelisimlerini inceledikten sonra bebeklerin dogumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarinin gelismesi dolayisilya „büyüme ataklari“ (böyle ceviriyorum türkceye ben almancadan) denilen devreleri gecirdiklerini farketmisler.Hafta hafta olan bu büyüme ataklari sonucunda bebisler hep yeni bir beceriyle büyümelerine devam ediyorlar.Yani önce bir adim geri (daha SIK aglama, daha –huzursuz olma...vs) ve bu atak gectikten sonra bir adim ileri..Böyle haftalarda dahacok enerjiye ihtiyaclari oldugu icin daha SIK Emerler yada tam tersi istahlari kapanabilir.yani beslenme düzenleri bozulur.Bazi bebekte birkac gün sürüyor bu ataklar bazi bebek 1 haftada atlatiyor.Beyin fonksiyonlari gelisirken organizma da uyum saglamaya calisiyor bu gelisime.Organlarda büüyor ve kücücük bebislerimiz daha Sik agliyor uyku düzeni degisiyor, beslenme düzeni degisiyor...Bu haftalari yazacagim size..Bunlari bilinc e ben kizimi daha iyi anlayip daha sabirli olabiliyorum.
Yalniz bebeginiz 2 hafta gec dogduysa örnegin 2 hafta önceden takip edeceksiniz bu haftalari 2 hafta erken doyduygsada 2 hafta geriden gidecektir.Haftasi haftasina günü günüede olmayabilir gelisim atatklari.her bebek farkli cünkü.
Ah unuttum birde bebeklerimiz kendini böyle haftalarda nasil hissediyor kisaca ondanda bahsedeyim..Büyüme ,gelisme ataklari sirasinda bebegimizin dünyasi yine alt üst oluyor.Tanidigi bildigi gezegene geri dönmek istiyor yani annesinin karnina bu yüzden daha cok kucak istiyor..Bagirarak „bana yardim ettt“ diyor..Böyle dönemlerde daha cok ilgi göstermeliyiz bebislerimize, onlari anladigimizi hissettrimeliyiz yeni seyler ögrenirken onlara destek vermeliyiz..HEr ataktam birkac gün sonra yeni bir beceriyle cikiyorlar karsimiza (örnegin nesneleri daha dikkatli gözlemlemeye baslamak, nesneleri tutmak, gülümsemek gibi)
Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)
Bunlar yaklasik olarak haftalar yani sizin bebisnizin tam dogum tarihine göre bir hafta erken yada bir hafta gec baslayabilir bu gelisim ataklari..Unutmayin yeni geldikleri gezegende yalniz olmadiklarini hissetmeye bu haftalarda dahada cok ihtiyaclari varJ
benim kızım da yaklaşık 2 aylık. gece 12 den sonra uyumuyor. sabah altıya kadar uyanığız. gece gündüz farkını bilmedği için oluyor farkındayım ama nasıl alıştıracağım onu bilemiyorum. kitaplardaki yöntemler okuyunca çok mantıklı ve güzel ama iş pratiğe gelince tıkanıp kalıyorum. ve işin komik yanı kızım da uyumak istiyor o saatlerde ama yavrum uykusu olmadığı için uyuyamıyor tabi. bu sefer de sinirleniyor, huysuzlaşıyor.bu sefer memeye saldırıyor. öyle hırslanıyor ki mememle kavga ediyor resmen. emiyor, bırakıyor, yeniden kapıyor, ağlıyor, bağırıyor, e tabi ağzını memede her açtığında hava yutuyor ve gazlanıyor. hadi bu sefer de gaz sancısıyla uğraşıyoruz. üstüne aşırı emmeden reflüsü de azmıyor mu tam oluyor. karın ağrısı, mide bulantısı, uykusuzluk huysuzluğu üst üste binince benim stresten saçlar dikeliyor tabi. sorun belii bizde ama çözümü konusunda ne yapmalıyım bilmiyorum. çok ağlatmak istemediğim için ne zaman meme istese veriyorum. kucağımdan indirmiyorum. e ama bu da çözüm değil. ayağımda sallıyorum, elimle sallıyorum, babası aynı şekilde elinden geleni yapıyor ama en sonunda yine iki elleriyle mememe sarılarak ve emerek uyuyor. e tabi dön başa yine. gaz sancısı ve reflü derken aynı noktada buluyorum kendimi. dün gece uykusuzluktan o kadar halsizleştim ki artık annemi çağırdım gece kalması için. sabah söylediği ilk şey "kızım Allah yardımcın olsun, böyle çok zor işin" oldu. o kadar geçmişim ki kendimden kadın mememe dayadı çocuğu da öyle emzirdim uykumda sesini bile duymadım. napıcam ben böyle bilmiyorum.
moralinizi bozmayın. siz sağlıklı ve neşeli oldukça bebeğiniz bunu sezer.
sakın ağlamaya bırakmayın. uyutmak için sallamayı kesin.
ben daha hamile iken bebek bakımı konusunda okuduğum kitapların çok faydasını gördüm.
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler - Gün Yayıncılık isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim. uyku sorununa en etkili çözümleri burada bulabilirsiniz. ay ay açıklamalı. "prop" diye tabir edilen yanlış uygulamalardan geri dönme odaklı.
bu konuda kitap karıştırmak en güzeli. derli toplu, algı kirliliği yaratmayan,bilimsel bilgilere dayalı kitaplara yönelmeliyiz.
cnm seni okudum halime şükrettim.
bizde 4.aya girdiğimizde 2 gece senin yaşadıklarını yaşadık.
uykudan kalkıyor emmek için, bir türlü memeyi almadı çok sinirlendi gözü kapalı ağlıyor
emdi zorla istemedi braktı.
2 gece böyle olunca doktorunu aradım ve gece aç kaldığını söyledi.
o gece yatmadan önce gece maması verdim ohhh 5 saat sonra uyandı, emdi gözü kapalı ve uyudu tekrar.
senin kuzun tabi daha küçük gazdan dolayı da olabilir uyumaması ama bu ihtimali de aklında bulundur derim ben.
doktorumuza sorduk bugün, yatmadan önce yediği mama gaz yapmıştır gazını çıkart ondan sonra uyut dedi.
ama ben sorunu sanırım çözdüm...
haftada 2 gün annem bakıyor ben evde olmadığım için ve oğlumu sallarken telefondan müzik açıyormuş ninni gibi gelsin diye.
sanırım beyimiz bunu istiyor...
dün gece huysuzlandı...
babası açtı telefonundan Yasin-i Şerif...
uyudu dinleye dinleye, çıt çıkarmadan...
Dedim hayretttt...
Demez mi eşim ben böyle uyutuyorum...
Haydaaaa....
Bugün de öğle uykusu için direndi, mama da vermedim demekki gaz değil dedim.
Telefonda ninnisi vardı sar başa sar başa dinlet dinletttt bir yandan salla, anammmm o da neee mışıl mışıllll :)))
canım kitabın siparişini verdimmmm
teşekkür ederimmm