• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırmak üzereyim

deniz_4444

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2009
43
1
86
Sakarya
Yakında cıldıracam arkadaşlar bi yardm edn lütfn.oglum 12 aylık iştahsız bir bebek yemekleri agzında tutuyo yutmuyor.zorla yutsada 1 kaç kasık sonra bogazına takılıp öksürüyor asıl sorun bu cok kusuyor fıskırtarak ve bütün midesini bosaltıyor,dogdugundan beri anne sütünüde böyle cıkarıyodu.günde 1 kez mutlaka kusuyo.üstü de cabası.6 ay anne sütü verdm,hala emiyo ama cok az.kusması artık beni delirtiyor ne yapacagmı sasırdım.bazen sinirdn bebegımı hırpalıyorum.yapmak istemiyorum ama kaybediyorum kendımi.bazen bütün yaptıklarim bosa gdyor.hep kusması gecer diye bekledm ama aynı devam.sasırdım psikolojm bozuldu artık yardım edin bana lütfn

bu konuda bir bilgim yok (ah benimkide bu kadar büyüyecek mi acaba)ama iştahsız çocuğun çok sıkıntılı olduğunu hep duyuyorum(ben de iştahsız bir bebek ve çocukmuşum. annem hep dert yanardı) ama bu kusma olayını bir doktora sor bence. belki psikolojiktir ancak bunu alışkanlık haline getirirse belki sorun olabilir ilerde. şimdiden geçmiş olsun.

cnm bugün ebru şallının programında bi doktor vardı bebeklerdeki mide tembelliğinden bahsetti. mide yediklerimizi öğütmek istiyor ancak siz bebeğinize yemekleri blendırdan geçirip yedirdiğiniz için midede bi süre sonra bu görevini bırakıyor tembelleşiyor diyor. süzgeçten geçirin ya da olduğu gibi verin diyor. sen belki önceden blendır kullandıysan onun sonucu olabilir diye aklıma geldi. ayrıca bebek reflüsüde var 1 yaşına kadar olması normalmiş seninde bebeğin 1 yaşına gelmiş bir doktora danışın deri. allah yardımcın olsun ama sinirlerinede hakim ol bebeğinde bilinçli olarak kusmuyordur ya sen öyle tepki verdikçe artık bilinç altında bu yemek faslında böyle şeyler yaşanacağı düşünceside onu etkiler 1 yaş onun bu duyguyu yaşaması anlaması etkilenmesi için yeterli

Bazı kimselerin mideleir çok hassas olurmuş canım, ama kimi çocuk da çok az yer, ne kadar doğru bilemiyorum bebeğe ek gıda vermek için 6 ay beklemekte yapar diye arkadaşlarım söylerlerdi (ne derece doğru bilemiyorum burdan kimseyi yönlendirmek istemem). benim bebeğim 4.5 aylık bu ay başından beri yemek sularından 1 çay kaşığı veriyorum midesi alışsın, tatlara alışsın diye.

sevdiği hiç bir meyve falan yokmu? bulmaya çalış bakalım. birde kusmasına gelince benimki henüz daha küçük ama kusmasına ne peçete ne önlük ne kıyafet yetişiyor. halılarım hep kusmuk oldu, kusunca da az uz kusmaz. doktor kilo alımı normalse sorun yok demeişti.

birde hırpalama ya, kıyamam yazık, çok sinirlendiğinde senden kuvvetli ve büyük birinin seni hırpaladığını düşün hep ne hissedersin....

son olarak çok dua et, iyileşmesi için çok dua et, inan ağlamayan bebeğe meme verilmez misali, bazen bazı şeyler sadece senni dua etmen için olabilir. dua et, inş geçecektir...

Back