• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırmak üzereyim,lütfen acil yardım..

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Arkadaslar merhaba,
gecenlerde kızımı doktora göturdum.kan tahlili vs yapıldı.demir eksikliği cıktı.doktoru ilaç vs verdi.Fakat sorun bu değil.eve geldik kzım normaldi yattı uyudu.o sabaha karsı 6da kustu birden.ve ertesi gun ağzına bişey surmedi.ne mama,ne kahvaltı,ne su.sabahta ishal oldu ama sadece 2 kere yaptı.fazlası yok yani.sanırım hastanede mikrop kaptı yada baska bişe var.ilaçlarını bile içmiyor.ağzını sımsıkı kapattı,basını cevirip kasıkları yumrukluyor.ne yapacağımı sasırdım,asla huyu değildi.dunden beri yediği sadece 120cclik mama ve 3-4 ksık meyve puresi.oda zorla.arasıra su içiyor.ne antibiyotik,ne vitamin nede demir suruplarını içti..sabah zorla kahvaltı verdim,onuda kustu.cıldırıcam.doktoru pztsi gelecek.o gune kadar ne yapmamı önerirsiniz.bu arada bi tek emmeye razı.ama benim sutum neredeyse yok..4 dişi var,5.cıkıyor.ondan desem diğer dişlerde hiç sorun yasamamıstım..

bence hiç beklemeyin hemen bi doktora acilee götürünnn özellikle devlet hastanesinin aciline götürün benceeeeee

devlet değilde özel bi hastanenin doktoruna göturdum az önce.ama ciğerde yada baska bi iltihabi bi sey yok dedi.sanırım mikrobikmiş.eve geldik 1 tane köfte yedi,bide 1 patats dilimi yedi.kusmadı.beklemedeyim.kusma olursa yine göturcem artık.sanırım serum verirler.ama ok halsizlik vs yok.hala guluyo,zıplıyo.ama yemek yedirmeye calısınca kusuyor yine...

arkadaslar sadece 1 arkadasım cevap verdi.yaklaşık 100 kişi okumuş oysa,cok uzuldum.
2 ayrı doktora göturduk.değişik ilaçlar verildi.mikrobik bir durum olabilirmiş.kaka tahlili yapılamadı.yapmadı cunkı o anda.kusması kesildi ama şimdi ishali arttı.doktor muhtemelen artık ishalle atacak dedi, ve su toz eritmeli ilaçlardan verdi.ama maalesef,ne ilaç içiyor ne su.8 cay bardağı içmesi lazım 1 caybardağını zor içirdim.açmıyor ağzını.sizin cocuklarınızda ani iştah değişikliği oldumu hiç.ne bileyim gunlerce yemediği,1 öğünle anca gecridiği olmadımı.ya hiç iyileşmezse.herseyi yerdi benim kzıım.ağzını herseye acardı.azı dişide cıkıyor,belki oda yapabilir.ateşi yok,iştahszlığı cok fazla.1yasına girecek hasta olarak ya :( :(

benimde aklıma rotavirüs geldi.belirtiler aynı..ama ilada verilmiyomuş bol bol su dediler.sizlere sunu sormak istiyorum.ishali kaç gun surerse korkmalıyım.şu an 3.gun.24 saat içinde 4 kez ishal seklinde kaka yapıyor.gunde kaç kere ishale cıkması tehlikeli..
birde bu dönemde surekli mamayla besşıycem.ek gıda olmayacak.zararı olurmu.en azından su almış oluyor biberon mamasıyla..

içirmeye calısıyorum canım ama cok içmiyor sorun bu zaten.bende tatlı kasığıyla ağzından akıtmaya calısıyorum.ama mama olarak gunde 300-400cc alıyor suyu ayrıca.yeterlimi bilmem tabi..portakal suyu sıksam fayda edermiki???

çok basit bir cevap olacak ama benim kızımdada hep aynı sorunları yaşardım. Kızım şimdi 6 biticek 7'ye gircek. Bence bademcikleri şiş. Balgamdan dolayıda kusma yapıyor. Ateş her zaman olmaz. Benim gözlemlediğim kızımda dahil bademcikler şiş olunca çocukla bu kadar iştahtan kesilir. Ishalde beraberinde olması bir mikrop kaptığının göztergesi 3 gün sürer ishal sonra keser. çok zorlama yine çıkarır çünkü. Muz vermeye çalış. Tavuksuyuna çorba yap doğal antibiyotik. Kan tahlili olmuşmuydu atladımmı? Kulaklarına baktır. Iltihap büyük bir ihtimal kulaklarınada sıçramış gibi.tabii sonuçta ben doktor değilim anneyim.

Canım bebeğinin antibiyotik kullandığını belirtmişsin. Antibiyotik kullanımının yan etkisi, kusma, iştahsızlık ve ishaldir. Antibiyotik bitmeden iştahsızlığı bitmeyecek. Kusması da zorla yedirdiğin için oluyor. Aynısı başıma defalarca geldi. Zorlama, ne kadar istiyorsa o kadar yesin şimdilik. İlaçları bitince düzelir. İshal için de yoğurt yap yedir. Antibiyotik bağırsaktaki "yararlı bakterileri" öldürür. O yüzden cırcır olmuştur. Yoğurt hem midesini ferahlatır hem ishalini giderir.

Çok geçmiş olsun...

çok geçmiş olsun
benm kızımdada aynısı oldu sanırım mikrobik bir durumdu bir gece sabaha kadar ne yediyse kustu
sonra ishal başladı ama su misali
dr.muz toz probiyotik ,bulantı önleyici şurup ve çinko verdi bol su içsin ne yerse kar demişti
10 günde ancak toparladı kuzucum
en çok ishale çıkma sayısı 8 di çok korktum aradım hastaneyi ağzına bişi sürmezse korkun dedi serum vermemiz gerekir
su, abur cubur yiyordu
çok zordu atlattık çok şükür
bulantı önleyicinin faydası oldu sanırım aç karnına verdim hep
Allah korusun bebişlerimizi insanın içi eriyor o hallerini görünce

Back