• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırmak üzereyim. Bir bakiverin

bircocukannesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
1.121
1.229
658
Hanimlar şuan çok sinirliyim. Hemen konuya girmek istiyorum.
Yaklaşik 9 yildir ayni firmada çalişiyorum. 1 saat öncesi kavga gürultü çantami aldiğim gibi çiktim ofisten. Patron kişisi 40 li yaşlarda. Efendi götünen bir adam. Yillardir birlikte çalişiyoruz. Son 1 yildir seviyesizliğin dibine vuruyor ara ara. Konuşma tarzı beni yıldırdı artık. Bugünkü olay şu. Kendisi rapor vermem için çağirdi. Aldim evraklarimi odasina gittim. Evrak elinde ben anlatiyorum. Satirin birinde yanlişlik olmuş. Bu ne dedi. Yanliş olmuş satir kaymiştir pc de düzeltirim dedim. Bende sana kayicam şimdi, Illaki bu raporlarda bir hata cikacak dedi pislikk. Beynime kan sicradi. Düzgün konuşun dedim. Nee dedi. Sonra rapor veririm dedim ciktim odadan. Konuşmak istedi reddettim. En sonunda bağirdi bir ton. Yok ne iş verenler varmiş. Calisaniyla kufurlu konuşarak anlatiyormuş derdini. Yablis yere cekmişim. Birşey mi yaptim ben sana diyor. Ne mubasebet dedim. Ben daha oncede şahit oldum bu duruma rahatsiz olduğumuda soyledim size. Bana asker arkadaşi muamelesi yapmayin dedim. Benim canim sıkkınmış başka şeye o yüzden patlamişim. Haksizlim yapmişim zaata. Aldim çantami çiktim. Bu arada boşanmiş bir kadinim. 9 yillik hakkim var bu şirkette lanet olsun. Sinirden titriyorum.

Bu gibi meselelerde şikayetler nasıl sonuçlanıyor?
Bir bakın ve hakkınızdan vazgeçmeyip şikayet edin. En olmadı iş yavaşlatın rapor alın

Burasi özel sektör basit halli bir firma.
1 yil oncesine kadar genel olarak iletişimde bir problem yoktu. Ama boşaninca rahatça konuşabilirim kafasimi var ne var bu erkeklerde. Işe bile gitmek istemiyorum

duydugun laf hoş değil ama bu söz yüzünden geçmişini yakma
yarın işine git , sakinleşince konuş üsluptan hoşlanmadığını belirt.

verilen gazlara gelme
gerçekçi ol
ülkenin hali ortada, iş bulman kolay değil, ihtiyacın da oldugunu düşünüyorum
işinin başında ol ama yöneticini ciddi şekilde uyar , birdaha olmaması adına

Eğer özür dilerse işinize devam edin.
Ama olmaz artık derseniz önce tazminatınızı isteyin.
Genelde vermezler tabi.
Dava açın şahit bulursanız lakayıt davranışlar olduğu ile ilgili kazanırsınız. Ama hemen sonuçlanmaz zannımca..

Düzgün konuşun demezdim ben olsaydım terbiyenizi takının derdim.Terbiyesiz, Ahlaksız.. Ağzından çıkanı kulağı duysun.Firmanın bir açığı varsa direkt şikayet edin.
Ben onu yanliş anlamişim. Kaç yildir çalişiyormuşuz. Doğru dedim eskiden oyle iğrenç konuşmuyordunuz bir kendinize gelin dedim. Çiktim bağiriş çağiriş. Sinirden ağladim çikarken.

verilen gazlara gelme
gerçekçi ol
Rahatsizligimi en iyi sekilde belirtigimi dusunuyorum.
Onceleri de bir kac kez boyle şerefsizliği oldu. Sirf ihtiyaci oldugundan duymazdan geldim. Ama yetti canima. Hakkimi verse bir sn durmam. Elbette gideceğim yarın işe her ne kadar istemesemde. Tepkimide vereceğim

Rahatsizligimi en iyi sekilde belirtigimi dusunuyorum.
Onceleri de bir kac kez boyle şerefsizliği oldu. Sirf ihtiyaci oldugundan duymazdan geldim. Ama yetti canima. Hakkimi verse bir sn durmam. Elbette gideceğim yarın işe her ne kadar istemesemde. Tepkimide vereceğim
öfkeyle kalkıp zararla oturma yani
sakince konuş sorun çözülürse işini bırakma.

mahkemeye ver falan yazanlar olmuş,
elinde delilin olmalı bu işler o kadar kolay değil

eşim 8 senelik işinden ayrıldı, 3 bucuk senedir mahkemesi sürüyor
elimizde dolu yazışma ,delil ve şahitler olduğu halde..

Hakkimi almadan işten ayrilmam pek mumkun gorunmuyor. Zira sorumlu olduğum bir çocuğum var. Hakkimi verip beni işten çikartmasini diliyorum sadece .

... yani bu nasil igrenc bir konusma sekli. Terbiyesiz adam. Bu adama hakkinizi yedirmeyin lutfen.

Canım sakinleşmeye calis, sadece özel sektörde değil her yerde oluyor. Boşanan kadın ile ilgili bir algı ve kendilerince iğrenç bir fantezi dünyaları var. Kendileri ile ilgili bana da denk geldi böyleleri anında sert ve o tarz insanların anlayacağı dilden tepki verdim bir daha bisey diyen olamadı. Kendini üzme sakince düşün o pislik adam hangi dilden anlar hangi laf ona agir gelir ve bir daha sana bu taRz cümle kurmaya cesaret edemez. Şikayet kısmı şuan için keyfini çıkarır. Ama laftan anlamazsa ses kaydı ya da gizli bir şahit tut ki ilerde şikayet ettiğinde elin boş olmasın.
Boyle bir pislik için üzüldüğüne değmez.

Canım sakinleşmeye calis, sadece özel sektörde değil her yerde oluyor. Boşanan kadın ile ilgili bir algı ve kendilerince iğrenç bir fantezi dünyaları var. Kendileri ile ilgili bana da denk geldi böyleleri anında sert ve o tarz insanların anlayacağı dilden tepki verdim bir daha bisey diyen olamadı. Kendini üzme sakince düşün o pislik adam hangi dilden anlar hangi laf ona agir gelir ve bir daha sana bu taRz cümle kurmaya cesaret edemez. Şikayet kısmı şuan için keyfini çıkarır. Ama laftan anlamazsa ses kaydı ya da gizli bir şahit tut ki ilerde şikayet ettiğinde elin boş olmasın.
Boyle bir pislik için üzüldüğüne değmez.

şimdi işe geldim.

ofiste maalesef ki tek bayan çalışanım, şahit gösterebileceğim ne yazık ki kimse yok.

sadece kamera var ama oda ses almıyor.

bugün muhakkak konuyu açacak

Ben onu yanliş anlamişim. Kaç yildir çalişiyormuşuz. Doğru dedim eskiden oyle iğrenç konuşmuyordunuz bir kendinize gelin dedim. Çiktim bağiriş çağiriş. Sinirden ağladim çikarken.

ben de boşandın mı bu süreçte diye soracaktım ki yukarıda cevaplamışsın. bu iğrenç mahlukatlar sürüsü boşanmış kadınla large olarak konuşabilme hadsizliğini kendilerinde bulabiliyorlar. dakka bir gol bir yayları gevşiyor şerefsizlerin. burası kesin zaten.
bir de sen bu hissiyatla hassas düşünüyor da olabilirsin. senin hassas düşünmen onları haklı çıkarmıyor lakin bazen normal lafları bile başka yerlere çekebilecek durumlara gelebiliyor insanlar.
yine de hakkını orada bırakma. gerekirse mobbing davası aç.

verilen gazlara gelme
gerçekçi ol
konuşunca anlayacak biri olsa o iğrenç kelimeyi kullanmazdı. gidin şikayet edin her yere, uğraşsın dursun, yok bir de küfürlü konuşan yöneticiler var filan diye kendini savunmaya kalkmış oldu küfür de etseydi seviyesiz.

Back