Cildinizi nasıl şımartıyorsunuz?

siim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
395
2
Kızlar 1 gün içinde cildinize nasıl bir bakım uyguluyorsunuz??
Mesela sabah kalkınca ne yapıyorsunuz?
Tonik mi?sabunla yıkamak mı ?Krem mi?Siyah nokta temizleyicimi??kullanıyorsunuz???

Peki gün boyu sizi pürüzsüz gösteren bir makyajı akşam nasıl temizliyorsunuz??
Özellikle sıvı fondöteni yüzünüzden nasıl çıkarıyorsunuz??

Kısaca gün boyu Cildiniz için ne kullanıyorsunuz?nasıl bir bakım uygulayıp cildinizi şımartıyorsunuz??

sabahları bol ılık suyla yüzümü yıkarım. hiçbir şey kullanmadan. çünkü gece yatmadan önce çok iyi temizlemiş ve nemlendirmiş olurum. eğer o gün çalışma günüm değilse yüzüme bir şey sürmeden temiz bir şekilde bir süre beklemek faydalı oluyor. sadece akşamları nemlendirici kullanıyorum evdeysem o gün.

çalışma günümse ya da dışarı çıkacaksam, makyajdan önce muhakkak nemlendiricimi, göz kremimi kullanırım. eve geldiğimde makyajımı hemen temizlerim. temizlerken de kimyasallardan olabildiğince uzak olmaya dikkat ediyorum. makyaj temizlemek için kullanılan ufak eldivenler var, onlardan kullanıyorum. sadece suyla tüm makyajı çıkarabiliyorsun. sonrasında jelle yüzümü yıkarım ve nemlendiririm.

toniği her zaman kullanmıyorum. eğer cildimde yağlanma varsa o aralar, tonik iyi geliyor, normalde sürekli kullanmam.

yatmadan önce de temizleme sütü tonik ve gece bakım kremi kullanırım.

bu aralar gece bakım kremi yerine salyangoz kremi kullanıyorum yatmadan. 3-4 gün oldu başlayalı, gerçekten çok işe yarıyor.

bunlar dışında haftada bir gün yaş maya maskesi uyguluyorum. cildinizi tanıyamayacak kadar güzelleştiriyor.

bir ara buhar banyosu yapardım. o da iyi geliyor. papatya çayıyla buhar çok iyidir.

sabahları bol ılık suyla yüzümü yıkarım. hiçbir şey kullanmadan. çünkü gece yatmadan önce çok iyi temizlemiş ve nemlendirmiş olurum. eğer o gün çalışma günüm değilse yüzüme bir şey sürmeden temiz bir şekilde bir süre beklemek faydalı oluyor. sadece akşamları nemlendirici kullanıyorum evdeysem o gün.

çalışma günümse ya da dışarı çıkacaksam, makyajdan önce muhakkak nemlendiricimi, göz kremimi kullanırım. eve geldiğimde makyajımı hemen temizlerim. temizlerken de kimyasallardan olabildiğince uzak olmaya dikkat ediyorum. makyaj temizlemek için kullanılan ufak eldivenler var, onlardan kullanıyorum. sadece suyla tüm makyajı çıkarabiliyorsun. sonrasında jelle yüzümü yıkarım ve nemlendiririm.

toniği her zaman kullanmıyorum. eğer cildimde yağlanma varsa o aralar, tonik iyi geliyor, normalde sürekli kullanmam.

yatmadan önce de temizleme sütü tonik ve gece bakım kremi kullanırım.

bu aralar gece bakım kremi yerine salyangoz kremi kullanıyorum yatmadan. 3-4 gün oldu başlayalı, gerçekten çok işe yarıyor.

bunlar dışında haftada bir gün yaş maya maskesi uyguluyorum. cildinizi tanıyamayacak kadar güzelleştiriyor.

bir ara buhar banyosu yapardım. o da iyi geliyor. papatya çayıyla buhar çok iyidir.

makyaj temizlemek için kullanılan ufak eldiven derken??anlamadım ilk defa duydum ben:)
buarada yaş maya tarifinizi verirmisiniz??
Ayrıca çok teşekkür ederim uzun uzun ayrıntıyla yazdığınız için:):KK54:

Bu aralar cildimi şımartamıyorum sabah akşam sivilce jeli yiyor bir an önce geçmeliler yıllardır bıktım artık...Yüzümü soysun diye noviderm'de aldım sadece kızarklıkları geçiyor..
Off ne zaman pürüzsüz sivilcesiz bir cildim olacak ve ben her sabah bakım yaparak cildimi şımartıcam???

makyaj temizlemek için kullanılan ufak eldiven derken??anlamadım ilk defa duydum ben:)
buarada yaş maya tarifinizi verirmisiniz??
Ayrıca çok teşekkür ederim uzun uzun ayrıntıyla yazdığınız için:):KK54:

http://www.lakidem.com/images_kucuk/f22/Dionerelax-Mikrofiber-Yuz-ve-Mak_122_1.jpg

buradaki gibi bir şey. benim cildim hem yağlı hem hassas olduğu için sürekli aynı düzende kalmasını sağlamam zor oluyor. o yüzden kimyasallarla hele hele krem veya sütlerle temizlemiyorum. bu eldiven işime çok yarıyor yıllardır kullanıyorum.

yaş mayadan bir tatlı kaşığı kadar alıp bir tatlı kaşığı da süt eklersen karıştırarak uyguladığında ve bir saat kadar beklediğinde çok güzel bir sonuç alırsın.

rica ederim, sivilceler için de kimyasal kullanmayın bence. bitkisel çözmler her zaman daha iyidir.

http://www.lakidem.com/images_kucuk/f22/Dionerelax-Mikrofiber-Yuz-ve-Mak_122_1.jpg

buradaki gibi bir şey. benim cildim hem yağlı hem hassas olduğu için sürekli aynı düzende kalmasını sağlamam zor oluyor. o yüzden kimyasallarla hele hele krem veya sütlerle temizlemiyorum. bu eldiven işime çok yarıyor yıllardır kullanıyorum.

yaş mayadan bir tatlı kaşığı kadar alıp bir tatlı kaşığı da süt eklersen karıştırarak uyguladığında ve bir saat kadar beklediğinde çok güzel bir sonuç alırsın.

rica ederim, sivilceler için de kimyasal kullanmayın bence. bitkisel çözmler her zaman daha iyidir.

Peki o eldiveni nereden bulacağım???
Bu arada yaş maya ve sütü deneyeceğim:):21:

herhangi bir markette bile bulabilirsin kozmetik reyonunda.

iyi gelirse yaz. :KK66:

Son düzenleme:
Bu aralar cildimi şımartamıyorum sabah akşam sivilce jeli yiyor bir an önce geçmeliler yıllardır bıktım artık...Yüzümü soysun diye noviderm'de aldım sadece kızarklıkları geçiyor..
Off ne zaman pürüzsüz sivilcesiz bir cildim olacak ve ben her sabah bakım yaparak cildimi şımartıcam???

aynı sorun bende de vardı.jeller ve sabunlardan uzak durmalısın, çünkü aşırı kurutarak yüzünün nem dengesini bozan ürünler onlar. ben doktora gittim, ilaç kullanmaya başladım. çok memnunum yüzümden. 6 ay geçti yüzüm bebek yüzü gbi oldu. hiç sabun kullanmıyorum sadece su ve gülsuyu. makyaj yaparken fondötene bile ihtiyaç duymuyorum çünkü yüzümde en ufak bir bozukluk bile yok Allaha şükürler olsun. bence hiç üzme kendini bir doktora başvur:)

Ben buhara tuttuktan sonra sivilceleri/ siyah noktalarımı temizleyip güzel bir maske sürüp bekliyorum. Ardındanda nemlendirici :KK34:

15 yaşında oldugum için daha şimdiden yüzümü yormak istemiyorum ilerdede pek birşey yapmayabilirim biz anne tarafıyla çok samimiyiz yüzlerine hiçbirşey yapmıyorlar en fazla arap kızıyla bakım yapıyorlar ve yüzleri çok güzel makyaj bile gerektirmiyor bende öyle olmasını istiyorum alnımdaki sivilce izlerine benzer küçük sivilceler için elma sirkesi ve yoğurdu karıştırıp yüzüme sürüyorum (haftada bir kez)bunuda bu sene yapmaya başladım arap kızı sürüyorum arap kızıda sivilce ve siyah noktalara çok iyi geliyormuş temizliginine aksatmıyorum her sabah uyandıgımda ve yatmadan önce mutlaka yıkıyorum ve nemlendirmeyide düşünüyorum çok iyi geliyormuş

X