lütfen market ürünlerinden kaç. loreal garnier vs aklına ne gelirse. onun yerine cosmed, body shop, ordinary gibi markalara yönel. instagramda sosyaleczacı ve eczabakım gibi hesaplar var. orda cildine uygun önerilen ürünleri alabilirsin.
cilt bakımında en önemli şey sürekliliktir. bi kremi bitirdin diye cildin hemen toparlanmaz. leke tedavisi vs amaçlıyorsan 3 ayda sonuç alırsın ama kullandığın hiç bir şey seni gençleştirmez, sadece düzenli kullanımda senin için yaşlanmanı minimuma indirir. ben mesela 2 yıldır neredeyse aynı görünüyorum (minimal dolgu ve botoks etkisi de var tabi)
bir rutinin olsun. ben asla makyajsız uyumam mesela. güneş kremsiz çıkmam ve içeriği temiz olmalı nivea falan değil.
gece başucumda su olur en az 5 kez su içerim. bu alışkanlığı son 5 yılda falan edindim.
sakın cildine yağ kullanma. o hatayı ben uzun süre yaptım. fungal aknem olduğu için resmen mantarı beslemişim ve cildimi mahvetmişim. hele de göz gibi ince derili hassas bölgeye yağ çok ağır kaçar.
şu an en büyük problemim sigara. ne dolgu ne kremler malesef sigara içtikten sonra uzun vadeli sonuç vermez. verim alamıyorum o yüzden yaptıklarımdan o kadar. şimdilik gencim bunu tolore edebilir vücüdum ama 35ten sonra yaptığım hiç bir şey işe yaramayacak.