cildimi temizledikten bir süre sonra dışarıya yağ atıyor

nazd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2009
36
0
37
kızlar benim cilt tipim kuru ama ona rağmen cildime peeling tonik ve krem uygulaması yaptıktan bir süre sıra alın ve burun kısmım aşırı derecede yağlanıyor. cildimi temizledikten sonra dışarı çıkamıyorum. bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin cildimde çok siyah nokta var bu yüzden sürekli bakım yapmak zorundayım.

Belki cildin karmadır. Test ettir, ya da cildiyeye sor. Ya da T bölgen tam da tarif ettiğin yer yağlı olabilir. yine cildiyeye sor derim. Ama bana kalırsa cilldini yağdan arındırdığın için cildin iyice kuruyor ve cildin yeniden yağ üretiyor. Saçlar da sık yıkanınca sık yağlanır, aynı onun gibi. Ben böyle olduğunu düşünüyorum.

nazd benim yüzümde aynı senin gibi cildimi temizlediğime pişman oluyorum vallahi akşam yapıp yatıyorum sabah sanki bebe yağı sürmüşüm gibi parlıyo sinir oluyorum :KK19:

cildi fazla temizlemek vede nemlendirmemek yağ hücrelerini harekete geçirir çünkü cildin yağını almıştır temizleyici.tavsiyem nemlendirici kullanmanızdır

benimde t bölgem feci yağlı, kurutucu takviyesi mi yapmak gerek acaba :S

yıkadıktan sonra yağsız ince bir kremle ben garnier kullanıyorum çokta memnunum onu sürünce oluşmadı bu durum kızlar

Merhaba,
Önce cildin kuru mu nemsiz mi olduğundan emin olmak gerekli... kullandığınız peeling ve toniğin cildinize uygun olmamasından ötürüdür yaşadığınız yağlanma. Cildin normal yağ dengesini yanlış şekilde yok ettiğinizde yağ bezleriniz daha fazla çalışır,normal haline dönmesi için... tavsiyem cildinize uygun ürünlerle sabah akşam temizlemek, bu sabun olmamalı ve mümkünse kuru ciltlere yönelik temizleme sütü,rahat edemezseniz temizleme jeli ama cildi tahriş edici,çizici partiküller içermemesi... kuru cilt için alkolsüz tonik kullanımı yahut gül suyu bile olabilir ve uygun nemlendirici krem. peeling kullanımınızı haftada bire düşürmeniz de daha iyi olacaktır.:KK34:

X