Cildime uygun bakım ürünleri hakkında tavsiye

Rana_Yurdanur

Sevgi ispat ister
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2008
168
0
96
Danimarka
Merhaba. Benim 3 sorum var. Sizin önerilerinizide almak istiyorum. Bana yardım edeceğinizi umuyorum.
1. Yatmadan önce geceleri cilde krem sürdükten sonra yatmak doğru mudur bilmiyorum ama ben geceleri yatmadan önce normal nemlendirici sürüp yatıyorum. Gece kremleri varmış, normal nemlendirici yerine gece kremi kullanmak istiyorum, tabi eğer faydalıysa ?
Tavsiye eder misiniz ?
2. 20 Yaşındayım, gözlerimde az morluk dışında başka bir sorun yok, sanırım gençken önlem almak gerekliymiş, ne için gerekli bilmiyorum ? Sizce göz kremi kullanmalı mıyım ? Kullanmalıysam hangi göz kremini önerirsiniz ?
3. Cildim kuru ve hassastır. Ben Nivea Visage Canlandırıcı Temizleme Sütü (normal ve karma cilt) ler içinmiş, bunu almadan önce cilt tipimi bilmiyordum, ürünün üzerini okuyarak almıştım.
Nivea Visage Young Stay Clear arındırıcı tonik. (hangi cilt tipi için uygun olduğunu yazmamışlar)
Nivea Visage Clean Deeper - Günlük Derinlemesine Temizleme ve Peeling Jeli (hangi cilt tipi için uygun olduğunu yazılı yazmamışlar) bunları kullanıyorum ama hiç bir değişiklik yok.
Niveanın sitesinde Cilt tipi testi var, cilt tipinizi öğrenebiliyorsunuz, daha sonra hangi kremleri kullanmamız gerektiğini öneriyorlar.
Bana Önerdikleri şunlar:
Tonik olarak Yumuşatıcı tonik. (kuru-hassas cilt)
Temizleme olarak, Yumuşak temizleme kremi
Bakım kremi olarak, Sensitive Balance gündüz kremi ve Sensitive Balance gece kremini öneriyorlar.

Yardımlarınızı bekliyorum.

canım daha yaşın çok genç. sana tavsiyem sabahları yüzünü duru su ile yıka. eğer dışarıya çıkmıcaksan evin içinde bişey sürmene gerek yok. eğer dışarıya çıkacaksan iyi bir güneş kremi sürmen hem güneşin etkisinden hemde soğuktan korur. böylece cildin ilerde kırışmaz. en iyi cilt bakımı güneşten korunmaktır.akşamlrı ise hafif bir temzileyici ile cildini temizle. cildini yıkarken ılık su ile yıka ki gözeneklerin açılsın siyah noktalrın temizlensin. en sonda yüzüne bir soğuk su vur böylece açılan gözeneklerin kapanır. ardından sıkılaştırıcı herhangi bir tonik kullan ki açılan gözenekler tekrar yağ kir dolmasın. tonik dediğim genelde her toniğin etkisi aynıdır. yıkama sonrası cildi sıkılaştırır.ardından bi nemlendiriciyi yatmadan bir saat önce sür ve yat. kremlerini yatmadan bir saat yarım saat önce sür ki yastığa yapışmasın.göz kremi olarakda daha yaşın genç olduğu için hafif bir göz çevresi kremi alıp yatmadan önce sürmen.

ben bioderma kullanıyorum. daha kırışık falan olmadığı içn cildimde koruma amaçlı.zaten kuru hassas yağlı ciltler için serileri var ve kötü yorum görmedim. öle tek tek gidip sana uygun olanı aramana gerek yok .sana tavsiyem gidip nivea falan alma. eczaneye gittiğinde göreceksinki nivea ile hemen hemen aynı fiyata daha iyi ürünle almışsın. cildine şimdiden bakım yapmak iyi ama doğru ürünlerle yapmak lazım. değilse yarar yerine zarar verirsin ki ilerde sorunsuz cidlin sorunlu olurç doktorlarda eğer kötü ürün kullanacksanız duru suyla yıkayın derler.

bide normal el kremlerini falan sakın heleki göz çevrene sürme çok zararlı.çünkü elimiz vücudumuzla yüzümüz göz çevremizin derisi çok farklı. ilerde yağ bezecikleri yapar. ve yağ bezeciklerini geçirmek zordur.

sen bi eczacıya danışıp orda satılan avene--bioderma-- babe--la roche posay gibi markalrın yaşına ve cilt tipine uygun ürünleirni al. fiyatları niveanın falan fiyatları ile aynıdır hemen hemen.

Son düzenleme:
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.
Ben avrupada kalıyorum, buradaki doktorlar anlamazlar, eczane de o dediğin kremler yok burada. Yanlış anlamayınız, burası Türkiye gibi değil canım, Ali, Ayşe eczaneleri yoktur, ve her türlü kremleri satmazlar. Cilt tipinden anlarlar mı onu bilmiyorum, fırsat bulduğumda gideceğim inşallah, eğer anlamazlarsa. Türkiyedeki komşumuz eczacıdır (erkek) anlar mı bilmem ama bu yaz Türkiyede eczaneye gideceğim inşaallah. Tekin Acar mağazasındaki çalışanlar da anlar mı ?

Yüzümü yıkayıp nemlendirici sürmediğim zaman yüzüm kuru oluyor pullanıyor bu yüzden hergün nemlendici kullanıyorum.
Tonik sürdüğüm zaman da kuruyor, mecburen nemlendirici sürüyorum. Cildim hassasmış ben gitmişim normal ve karma cilt için uygun olanını almışım, temizleme sütünü.

Yani Niveayı önermiyorsunuz.
Olay - Vichy - Lancome - Chanel - Clinique - Loreal marka kremlerini araştırayım o zaman bunlar var burada. Vichy eczane de satılıyor zaten.

Yardımların için teşekkürler.

Normalde ben sabah kalktığım zaman önce yüzümü DOVE nin yüz sabunuyla yıkıyorum soğuk suyla, havluyla kuruluyorum ve sonra Niveanın temizleme sütüyle temizliyorum pamukla, biraz bekledikten sonra Dove nin nemlendiricisini sürüyorum.

Temizleme sütünü sürdükten sonra yüzümü tekrar suyla mı yıkayacağım ?
Toniğin ardından yine mi suyla yıkayacağım ? doğru mu anladım ?

Selam canım.. Sanırım biraz yanlış anlamışsın. Hem sabunla yıkayıp hem temizleme sütü ile temizlemene gerek yok. Cildin kuru ve hassassa temizleme sütü daha uygundur bence. Daha yumuşak temizler sabundan. cildine yapacağın bakım nasıl olursa olsun sıra şudur: 1.temizleme, 2.tonikleme, 3.nemlendirme.. Nemlendiriciden yada tonikten sonra yüzünü yıkamana gerek yok yani.. Cildin hassas olduğu için toniklemeye dikkat etmen gerekir. Yüzünde yanma yapmayacak ve kesinlikle cilt tipine uygun ürünler kullanman lazım yoksa cidden cildin sorunlu bir cilt haline gelir.
Nivea bence de kullanma, eğer imkanın varsa alabileceğin en iy ürünü al, saydığın diğer ürünler olabilir.
Peeling jeli de hergün kullanmak cildini yorar, haftada bir benim fikrimce de banyoda kullanman daha iyi olacaktır.
Zaten yaşın ve cildin çok genç, ilerde sorun olmasın diye bakım yapmak tabiki iyi ama çok ta yorma cildini..

vichy eczanelerde satılıyosa la roche da satılıyodur. la roche posay isimli markanın toleraine serisinden jel ve nemlendirici kullanman cildine yeterli. kuru ve hassas ciltlere özel bir üründür. benim cildim yağlı, ben de la roche posayin effaclar serisini kullanıyorum yıllardır. la roche a güvenebilirsin, hem avrupada fiyatları daha uygun.
peeling, tonik vs türü şeylere ihtiyacın yok, çünkü cildin kuru ve hassas. bir sürü ürünü aynı anda kullanman çok yanlış. cildini çok yorarsın. temizleyici jel ve nemlendirici, bir de güneş kremi yeterli olur.

Bu bakım işi zormuş, hele ki benim gibi anlamayanlar için. :çok üzgünüm:

Peeling kremini sürdükten sonra kaç dakika beklemeliyim ?
Peelingi uygulandıktan sonra yüzümü soğuk suyla yıkayım mı yoksa tonik mi sürmeliyim ?

Bu bakım işi zormuş, hele ki benim gibi anlamayanlar için. :çok üzgünüm:

Peeling kremini sürdükten sonra kaç dakika beklemeliyim ?
Peelingi uygulandıktan sonra yüzümü soğuk suyla yıkayım mı yoksa tonik mi sürmeliyim ?

canım peeling dediğin şey krem gibi sürülmyor. yani onu alıyosun genelde t bölgene yani yağlı olan kısmına parmak uçlarınla yuvarlak hareketlerle sürüyüsun. bi nevi vücudumuza yaptığımız kese gibi ama peelin yaparken dikkatli olmazsan zarar verirsin. sen en iyisi büyük bir merkeze gidip iyi bir marka ürünlerinde al ki oradaki sana bu işin uzmanları uygulamalı olarak anlatsın neler yapacağını. ama yok ben alırım diyosan. öle loreal falan filan alma. daha iyi markaların ürünlerini al. zaten orada herşey daha ucuzdur. yada sen bi bak bakalım çevrene bi liste yap kendince. buradan sana fikir verelima.s.

Ben bundan almıştım 3 ay önce ama sadece 2-3 kere yanaklarıma uyguladım, T bölgeye uygulamadım.
Niveanın sitesinde; Temiz ve arınmış bir cilt için sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemeye yardım eder. diye yazdığı için almıştım.
Önemli değil eğer bir faydasını göreceksem pahalısınıda alırım.
Evet Türkiye bakarak burası daha ucuz, Türkiyede daha ucuzdur diye yazın Türkiyeden Niveanın temizleme sütünü 15 ytlye aldım, baktım ki burada da aynı fiyatmış getirmeye değmez dedim, az kaldığı için yenisini almam gerekiyordu, geçen 30kr. aldım YTL olarak 5-6 ytl ediyor indirim yapmışlar, burda sık indirimler oluyor. Parfümlerde bile indirim var.

13808_ee0b9a05afebc73ac8b8295b4a24be4e.jpg

Günlük derinlenmesine temizleme ve peeling jeli diyor.

evet zamanında ben de kullandım ama niveayı açıkcası önermiyorum, konumdan da bildiğin gibi ben vıcyh kullanıyorum, kullanacağın marka vıcyh olur başka marka olur bilemem ama mutlaka kozmetik ürünlerine dönük olanlar dışında bir ürün kullan, dermatolojik olsun.
sorularına yanıt vermeye çalışayım.
1. gece cilde krem sürülü yatılabilir, ama herhangi bir ürün değil mutlaka gece kremi olmalı ve yaşına uygun olmalı.
2. göz kremleri: gençlerinde kullanabileceği ürünler var, örneğin göz altı morlukları,torbaları, yorgunluk izleri ve çizgilerin oluşumunu engellemek için. ihtiyaç duyuyorsan kullanabilrisin.
3. cildinin kuru ve hassas cilt olduğunu düşünüyorsan ki özelliklerini konuda da yazmıştım, bu cilt tipi için tonik, krem de mevcut...
4. ayrıca peeling kullanımı hassas bir konudur, bazılarının içinde zerrecikler var (senin aldığın ürün gibi) onlar cilde zarar verebilir, günlük temizleme için temizleme jeli uygun, onunla yıkadıktan sonra cilt temizlenir, tonik ve krem uygulamanı yaparsın. ayrıca peelingler, siyah nokta, sivilce gibi sorunlar için genelde kullanıldığından kuru cilti daha çok kurutabilir. o yüzden dediğim gibi cildine uygun bir temizleme jeli alman daha uygun...

Rana_Yurdanur
canım anladığım kadarıyla pek bi bilgin yok
ve anladığımda cildin hassas ve kuru
kendine sadece hassas ciltler için temizleyici
ve hassas ciltler için şimdilik nemlendirici al yeter göz kremi için daha erken bence tabi eğer mimik çizgilerin falan varsa o ayrı
eğer çok kuru ise nem maskesi falanda alabilirsin
bende nivea önermiyorum

Danimarkada kaliyormussun sana önercegim bütün ürünleri kolay bulabilirsin.. o saydigin ürünlerin hicbirini önermiyorum.

Norvecte kaldim bende iskandinav ülkelerinde daha pahalidir bu ürünler ama internetden siparis verirsen cok cok daha ucuz.

cildinin kuru ve hassas oldugunu söylemissin, bunu bir uzmandan yardim alarakmi ögrendin yoksa kendinmi tahmin ediyorsun bilemicem, ama eger emin degilsen bu yazimi unut gitsin, önce cilt tipinden emin ol, ve unutma KURU ve NEMSIZ cilt ayni sey degildir, bir cilt yagli ve cok nemsiz de olabilir, sen onu kuru sanip kuru ciltler icin ürün kullanirsin, ve cilt savunmaya gecer daha cok yag üretir, sonuc daha cok sivilce..

Ama eger eminsen ve cildin kuru ve hassas ise:
Her gün sabah aksam: MD Formulations Facial Cleanser Sensitive Skin
temizleme sütünü öneririm,

haftada bir: Matis Delicate Peeling Cream bu ürünü cildinde maske gibi beklet yeter, cildin hassas oldugundan normal peeling kullanman dogru degil, krem peeling kullan derim.

Haftada bir: Normal marketde satilan Bal sür yüzüne cok güzel nemlendirecektir. (Peelingden sonra yap bunu)

Sabah ve aksam nemlendirmek icin üstde önerdigim markalardan birinden hassas ciltler icin olanindan bir krem sec, iki markada cok güzel.

Magazaya yada güzellik merkezine gidip kazik fiyatlar ödeme derim ben =) cok pahalidir biliyorum. Strawberrynet.com veya Lookfantastic.com dan alabilirsin bu ürünleri. Merak ettigin bir sey olursa özel mesaj yaz cevaplamaya calisirim

Danimarkada kaliyormussun sana önercegim bütün ürünleri kolay bulabilirsin.. o saydigin ürünlerin hicbirini önermiyorum.

Norvecte kaldim bende iskandinav ülkelerinde daha pahalidir bu ürünler ama internetden siparis verirsen cok cok daha ucuz.

cildinin kuru ve hassas oldugunu söylemissin, bunu bir uzmandan yardim alarakmi ögrendin yoksa kendinmi tahmin ediyorsun bilemicem, ama eger emin degilsen bu yazimi unut gitsin, önce cilt tipinden emin ol, ve unutma KURU ve NEMSIZ cilt ayni sey degildir, bir cilt yagli ve cok nemsiz de olabilir, sen onu kuru sanip kuru ciltler icin ürün kullanirsin, ve cilt savunmaya gecer daha cok yag üretir, sonuc daha cok sivilce..

Ama eger eminsen ve cildin kuru ve hassas ise:
Her gün sabah aksam: MD Formulations Facial Cleanser Sensitive Skin
temizleme sütünü öneririm,

haftada bir: Matis Delicate Peeling Cream bu ürünü cildinde maske gibi beklet yeter, cildin hassas oldugundan normal peeling kullanman dogru degil, krem peeling kullan derim.

Haftada bir: Normal marketde satilan Bal sür yüzüne cok güzel nemlendirecektir. (Peelingden sonra yap bunu)

Sabah ve aksam nemlendirmek icin üstde önerdigim markalardan birinden hassas ciltler icin olanindan bir krem sec, iki markada cok güzel.

Magazaya yada güzellik merkezine gidip kazik fiyatlar ödeme derim ben =) cok pahalidir biliyorum. Strawberrynet.com veya Lookfantastic.com dan alabilirsin bu ürünleri. Merak ettigin bir sey olursa özel mesaj yaz cevaplamaya calisirim

Evet Danimarkada kalıyorum, çok soğuk ve kısıtlı bir ülkedeyim yani herşey satılmıyor. :D
Cilt uzmanından öğrenmedim. Ben Niveanın ve Clinique sitesinden cilt testini denedim, oradaki sorulara cevap vererek ve sitelerden cilt tipi yazılarını okuyarak öğrendim.
Söyleyim; Ben yüzümü yıkayınca yüzüm kuruyor sıkılaşıyor, mecbur nemlendirmek zorunda kalıyorum yoksa rahatsızlık duyuyorum. Yüzümde bazen kaşıntı oluyor. Burnumun üstü ve alnım yağlı gibi, ne zaman dokunsam yağlı, suyla yıkayınca rahat ediyorum. Yüzümü temizleme sütünü sürünce bazen yanıyor gibi. Güneşe çıkınca yüzüm yanıyor kırmızı oluyor. Çok şükür sivilceli yüzüm yok, sivilce nadir çıkar bende. Bugün bi kozmetikciye gittim, çalışan önce baktı bana sonra bende sordum hangi ürünü tavsiye edersiniz cildim kuru diye. Bana CLİNİQUE tavsiye etti ve denemem için küçük kutucuklar verdi ama daha kullanmadım.

Teşekkür ederim verdiğin siteye bakacağım.

karma cilt tipin var demek, ve asiri hassas, ønerdigim ürünleri tavsiye ederim, nemlendirici kremi acilen tavsiye ederim hemde gunes korumali olanindan =), hersey bekler ama günese karsi hassas cilt beklemez, cok önemli. Kolay gelsin..

vichy eczanelerde satılıyosa la roche da satılıyodur. la roche posay isimli markanın toleraine serisinden jel ve nemlendirici kullanman cildine yeterli. kuru ve hassas ciltlere özel bir üründür. benim cildim yağlı, ben de la roche posayin effaclar serisini kullanıyorum yıllardır. la roche a güvenebilirsin, hem avrupada fiyatları daha uygun.
peeling, tonik vs türü şeylere ihtiyacın yok, çünkü cildin kuru ve hassas. bir sürü ürünü aynı anda kullanman çok yanlış. cildini çok yorarsın. temizleyici jel ve nemlendirici, bir de güneş kremi yeterli olur.

sLm temizleyici de neleri tavsiye edersiniz :??

hic kullanmadim..hakkkinda bisi bilmiyorum :ecrin_bebek:

Back
X