Cildim yağlı ve bronzlaşmak istemiyoruuuuum :( Lütfen bir yardım :D

skyscraper

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
27
1
Şimdi ben buğday tenliyim. Küçükken feci beyazdım ama sonra çok güneşte oynamışım ve 7-8 yaşındaki resimlerimde pascalın kızı modundayım. Kışın rengim biraz açıldı, asıl rengime dönüyor gibi. Bikini izlerimin bulunduğu yerler sarımsı bir beyaz, asyalıların rengi gibi. Ama diğer yerler esmer. Yüzüm biraz daha açık çünkü salyangoz kremi sabunu kullandım, rengimi açtı ama çok çok az. Ve eylülde de kampa gidicem. Ne kadar güneşe çıkmamak için uğraşsamda orda denize girmek zorunlu cünkü deniz kampı. Ve ben hiç hiç ama hiiiç yanmak istemiyorum :KK43:
Cildim güneşten zarar görmüyor, 24 saat güneş altında dursam bile ne yanık ne kızarık oluyor. Direk cildim emiyor güneşi ve esmerleşiyorum :KK43:
Esmerleşmeme engel olacak, HESAPLI ve YAĞLI CİLTLER İÇİN olan bir güneş kremi arıyorum. Cildim ciddi anlamda yağlı ve ben o güneş kremini çoğunlukla yüzüme sürücem ve sivilcelerim coşsun istemiyorum :p
Ve birde renk açmak için evde yapılan doğal maskeler biliyorsanız onları da söyleyin. Yoğurt-limon'u okudum. onu denicem ama baktığım her yerde siyah noktalar için olduğu yazıyor. aynen şöyle yazıyor kullanımında:
Cam bir kase içersine üç çorba kaşığı yoğurt ve bir adet limon un suyunu sıkarak karıştırıyoruz. Karışımımızı gözlerinize temas etmemesine özen göstererek yüzümüze sürüyoruz. Onbeş dakika kadar bu maske yüzümüzde bekliyor.
Sonra ılık suyla yüzümüzü yıkıyoruz. Bu maskenin faydasına gelince limon içersindeki asit sivilce ve siyah noktaları temizler ve yeniden oluşumunu engeller. Yoğurt ise limon asidinin oluşturduğu kuruluğu gidererek doğal bir krem vazifesi görür. Bu maskeyi 7 günde bir uygulayabilirsiniz.
Ve birde şu yoğurdun krem niteliği acaba sivilce yapar mı yada yağlandır mı diye düşünmeme neden oldu?
Biraz fazla konuştum ama yardımlarınızı bekliyorum :KK70:

ben arko ucuz diye almıştım ama iğrenç derecede yağlı sakın alma öyle bişey düşünüyorsan. La roch pusayin var ama onun fiyatı da 40 tl falandı galiba.

X