- 26 Temmuz 2013
- 2.175
- 2.306
- 333
domatesin İçeriğindeki Likopen maddesi en önemli antioksidanlardan biridir. Cildi güzelleştirir ve cilt yaşlanmasını geciktirir. Domates, özellikle güneş ışınlarının cilt üzerinde meydana getirdiği hasarlara karşı koruyucu bir görev de üstlenir. Cilt hücreleri arasındaki bağ dokusunu kuvvetlendirir. Domates yağlı ciltlerde oluşan sivilcelere, siyah noktaları iyileşitir. Cildin yağ salgısını dengeler. Sivilceli ve özellikle yağlı ciltleri olan kişiler için domates maskesi sivilcelere tam anlamıyla bitkisel çözüm sunmaktadır. Sivilcelere neden olan ciltteki siyah noktalar (komedonlar) siyah noktalar ve akne lekeleri için hızlı bir iyileşme sürecine yardım olmaktadır. Ayrıca yağlı ciltli kişilerde fazla salgılanan sebum maddesinin salgısını kısıtlar ve cildin daha az yağlanmasına katkı sağlar. Cilt soyucu peeling etkisi ile özellikle doğal peeling kürü arayanların bitkisel formülü olarak bilinir.
maskenin hazırlanışı
-domates
-un
domatesin suyunu tamamen çıkartarak (blendır yada rende fark etmez) ister posasıyla ister sadece suyunu süzerek , azar azar un katıp karıştırın. macun kıvamına geldiğinde yüzünüze maske halinde sürün. kimileri 5-10 bekletiyor ama ben 20 dk kadar bekletiyorum maske iyice kuruyor un sayesinde. cildi ılık suyla iyice durulayın ve tonikleyin
maskenin hazırlanışı
-domates
-un
domatesin suyunu tamamen çıkartarak (blendır yada rende fark etmez) ister posasıyla ister sadece suyunu süzerek , azar azar un katıp karıştırın. macun kıvamına geldiğinde yüzünüze maske halinde sürün. kimileri 5-10 bekletiyor ama ben 20 dk kadar bekletiyorum maske iyice kuruyor un sayesinde. cildi ılık suyla iyice durulayın ve tonikleyin