Çikolata

pinkwhite0

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
2.606
117
363
çikolata mayalandırılmış ve kavrulmuş kakao çekirdeklerinden üretilir. taze çikolata çekirdeği ezilir ortaya çıkan lapa direkt sertleştirilirse bitter çikolata olur, içine şeker ve ekstra çikolata katılırsa bildiğimiz sevdiğimiz leziz çikolata elde edilir.
çikolata karbonhidrat bakımından çok zenginmiş, güçlü bir enerji kaynağı imiş. az miktarda uyarıcı ve kafein de ihtiva ediyormuş.
güney amerika kaynaklı bu yiyeceğin gelecekte farklı statüde bir yiyecek olacağı iddia ediliyor. kakao ağaçları giderek azalıyormuş ve bir süre sonra gerçek kakao ve çikolata son derece lüks ve sadece en zenginlerin yiyebileceği bir yiyecek olacakmış. benden söylemesi, çikolata seven cukkayı sağlam tutsun.:60:

bitter çikolataya bayılırım şekersiz yapılıyo olması beni daha çok sevindirdi şuan paylaşım için teşekkürler:71:
ne ilerde üretim azalıcamıymış yaa nutella bari ucuz olsun ben onu çok seviyorumm nutella aşk demek:16:

Birçok insanın tersine çok ta aramadığım birşey. ama varsa da yerim yani acımam :P Mutluluk hormonunun salgılamasını sağlıyormuş, alınan kilolarla birlikte salgılanan bu hormon ters tepebiliyor:60::60::0::60:

Kadınların Regl Dönemine Yaklaşırken, Fazla Tükettikleri Gıda.

bu aralar kendimi ondan uzak tutuyorum

ama itiraf etmeliyim çok özledim:43:

Herzaman bir parça yiyim gerisini yarın yerim diyerek paketini açtığım ve son bir parça son bir parça daha derken koca bir paketini bitirdiğim vazgeçilmez bir gıda.:56:

hamilelik dönemi nde tatlı düşkünlügümle başladıgım ve daha sonrada
ona bagımlı kaldıgımm gıdadır çikolataaaaaa

Back