Merhaba,
Ben çikolata kisti hastasıyım ve sağ yumurtalığımda 6 cm sol yumurtalığımda da 4,5 cm çikolata kistim var.
Evlendikten sonra regliden bir kaç gün sonra gelen hafif lekelenmeden dolayı muayene oldum ve öğrendim.Tabi dünyalar insanın başıma yıkılıyor çünkü bu hastalık regli düzensizliği,ağrılı regli dönemi gibi belirtileri olurmuş ama benim asla olmadı hiç bir belirtisi yoktu nasıl böyle büyümüş doktorlar bile inanamadı.
Tabi tüm gittiğim doktorlarda normal yolla hamile kalamayacağımı yardımcı üreme merkezinde bebek sahibi olabileceğimi söylemişlerdi.Tabi çok araştırdım hergün deli gibi kadınlar kulubünü okuyordum belki bir umut olur bana diye.
Folikasite başlandı 4 ay kadar olmadı ben doktoruma rahim filmi çektirmek istediğimi söyledim çok erken dedi ama yine de ben kafamda soru işaretinin yok olması için rahim filminide çektirdim.Bu arada ne ağrı ne sızı hiç bir şekilde hissetmedim ve şişli ecomar görüntüleme merkezini kesinlikle tavsiye ederm.
Sonuçlarım temiz çıktı tüplerim açıkmış herhangi bir sorun yok yani kistim dışında :)
Kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini ve tüp bebeğe de bir yıl daha olmazsa başvurmamı söyledi orada cevat bey.
Kendi doktoruma gösterdim bana klomen verdi kişinin durumuma göre kullanım değişiyor ve ikinci ayımda hamile kaldım:)şuan 6 aylık hamileyim.
size tavsiyem öncelikle psikolojik olarak hep iyi olmalısınız, doktorunuzun motive etmesi çok önemli.
Ameliyat olmayın tüp bebeğe hemen başvurmayın.
Eşinizde spermografi yaptırmalı, ben kendime nasıl özen gösterdiysem aynı şekilde eşime de o şekilde yemesine özen gösterdim.
İçtiğiniz su çok önemli en yüksek psh dengesi yüksek olan suyu kullanın çünkü bu bir bağışıklık hastalığı Saka su kullandık 6 ay boyunca nerde olursam olayım.
Çok su içtim en az üç lt
Eczanelerde ingliz karbonatı var ondan içtim
Bu gibi şeyler yaptım ve 6 ayda hamile kaldım çok şükür
Allah herkese nasip etsin.Umarım birikerine moral olur