- 14 Haziran 2012
- 79
- 2
- 48
- Konu Sahibi papatyapapatya28
-
merhaba arkadaşlar. Bende de çikolata kisti var malesef. Senelerdir doğum kontrol hapı kullanıyorum. 1,5 senelik evliyim fakat şuan çocuk düşünmüyoruz. Bir arkadaş kist sızdırma yapınca karında ağrı oluyor yazmış. Benim yaklaşık 1 senedir süregelen ve ara sıra olan bel ve karın boşluğu arasında bir bölgede ağrı oluyor. Acaba o da mı kistten dolayı oluyor ? Eskiden hiç ağrım olmazdı. Doğum kontrol hapı da kullandığım için içim rahattı kistin büyüklüğü sabit kalıyor diye.adet sırasında ağrım olmuyor şuanda fakat ara sıra hiç anlam veremediğim bir ağrı oluyor bel boşluğumda.korkudan dr a gidemiyorum ameliyat diyecek diye.cevaplarsanız sevinirim
merhaba arkadaşlar. bende de çikolata kisti var malesef. senelerdir doğum kontrol hapı kullanıyorum. 1,5 senelik evliyim fakat şuan çocuk düşünmüyoruz. bir arkadaş kist sızdırma yapınca karında ağrı oluyor yazmış. benim yaklaşık 1 senedir süregelen ve ara sıra olan bel ve karın boşluğu arasında bir bölgede ağrı oluyor. acaba o da mı kistten dolayı oluyor ? eskiden hiç ağrım olmazdı. doğum kontrol hapı da kullandığım için içim rahattı kistin büyüklüğü sabit kalıyor diye.adet sırasında ağrım olmuyor şuanda fakat ara sıra hiç anlam veremediğim bir ağrı oluyor bel boşluğumda.korkudan dr a gidemiyorum ameliyat diyecek diye.cevaplarsanız sevinirim
benim hikayem biraz uzun umarım okurken sıkılmazsınız.1,5 senelik uğraştan sonra hamile kaldım.ilk kontrole gittiğimde kist olduğu ortaya çıktı ama zaten hamile olduğum için bende doktorumda önemsemedi.hamileliğimin 6.ayında bebeğimin kalbinin gelişmediği ortaya çıktı ve amniyon sıvısı fazlalaşmaya başladı.erken doğum oldu ve bebeğim doğarken öldü.bu olayın üzerinden4.5 ay geçti .o günden beri mutsuzum.lohusalık dönemim bittiğinden beri korunmuyoruz ama hamile kalamadım.bunun üstüne doktora gittim ve 2 tane çikolata kistim olduğu ortaya çıktı.3 cm ikiside.doktor bir anda olmaz bu kistler çok önceden vardır dedi.ameliyat önermedi yumurtalık rezervini azalttığı için.normal yollada hamile kalabilirsin ama kist geciktirir dedi.tüp bebek önerdi.bende bu ay gittim tüp bebek için ama bir tane basit kistim olduğu ortaya çıktı.bu kist gitmeden tüp bebeğe başlayamayız.bir dahaki adetinde geçer onu bekliycez dedi.artık ne düşünceğimi ne yapçağımı şaşırdım
öncelikle başın sağ olsun. Allah sabır versin ve bu bebeğini alamamışsın ama başka bir bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Ben ise kistimi öğrendiğimde 6 cm di. şimdi ise 8 cm. Banada yumurtalık rezervini düşürdüğü için ameliyat önermediler. Bana doktorum 3-4 ay dene olmazsa yanıma gelin dedi. Normal yolla uzun süre bekleyemeyiz zaten çünkü her ay kist biraz daha büyüyor. Yazın olacak düğünümüzü aralıkta yaptık. şimdi 3 aylık evliyim. Ve malesef hamile değilim. Sanırım banada tüp bebek düşündüğü için öyle dedi. Ama ben senin 3. Kistini anlamadım o çikolata kisti değil sanırım birdahaki adet kanamasında geçer dediğine göre farlı birşey o. Bence hiç canını sıkma ben çok sıkıyorum ama zararı yine bize oluyor. Senin kistlerin küçükken bir an önce tüp bebek yaptır. Sakın kendiliğinden falan olması bekleme. Büyümesinler sonra daha kötü yan etkileri oluyor. Güveniyorsan doktoruna ki bence çok doğru şeyler söylemiş sana için rahat olsun. Benimde seninde bebişlerin olucak :))
canım boşluğunda olan ağrın bana daha çok böbrek ağrısıymış gibi geldi. O dönemlerde daha fazla su tüket. Eğer kistten kaynaklanan bir ağrı ise şayet yine su tüketimi iyi geliyor. Ilaçtan dolayı adet kanamanın olmamasından dolayı kistin büyümez. Aksine küçülmesi gerekir. Bence bir doppler çektir bir baktır. Sakın ihmal etme. Ve bence ilacı bırak zaten normal şartlr altındakiler bile ilacı bıraktıktan 6 ay sonra hamile kalabiliyorlar. Canım sen bence çok tecrübesizsin bu hastalık hakkında. Lütfen endometriozisle alakalı olan bir doktoruna git sana çocuk yapmanız gerektiğini söyliycektir. .benim adet dönemlerimde de ağrı oluyor. Ama kistimin sızdırma yaptığı andaki ağrının yanında hiç birşey. O iğrenç ağrımın olduğu zamanda ca 125 kan değerim kistten dolayı hep yüksek fakat o dönemde 10 kat artıyor. Serumlarla ağrım günler sonra hafifleyince eski yüksekliğine dönüyor. Ben patlıycak yada kendi etrafında dönücek tıpta torsiyon diyolar bundan çok korkuyordum. Ama çok güvendiğim doktorum çikolata kistlerinin sabit kistler olduğunu patlama ve torsiyon olmıycağını söyledi. Psikolojimi düzeltti konuşma. Yoksa saatli bomba gibi gezmek çok korkutuyordu beni. Sakın ihmal etme ilerde daha fazla uğraşmaman için ihmal etme.el b
merhaba arkadaşlar. Benimde solda 5 cm sağda 3.5 cm iki tane çikolata kistim var ve ne yazık ki bekarım. Doktorum yumurtalık rezervin kötü ameliyat olma dedi. Ama adetten sonra hiç geçmek bilmeyen kasık ağrım var ve belime ve bacağıma vuruyor. Dayanamıyorum sürekli ağrı kesici içiyorum. Bundan da korkuyorum acaba zarar verir mi diye. Ne yapacağım gerçekten bilmiyorum
merhaba arkadaşlar.. 26 yaşındayım ve 3 aydır evliyim benim için her şey bir anda oldu.. öğrenmemle ameliyat olmam arasında bir hafta var. 4 tane kist olduğunu bir an önce ameliyat olmam gerektiğini duyunca psikolojim alt üst oldu ama korkumun üstesinden gelip ameliyat oldum çünkü bir evlat sahibi olmayı çok istiyorum 2 hafta sonra kontrolüm var aksilik olmazsa çocuk çalışmasına başlıcaz allah hepimizin yardımcısı olsun..
canım,ameliyat olmadan tüp bebek yaptırmanı tavsiye etmem.bende aynı durumdayım, 6cmlik çikolata kistiyle(sadece tek tarafta ve bir tane olmasına rağmen) 3kez tüp bebek denedik malesef hiç pozitif göremedim.kistin varlığı hem yumurta kalitesini bozuyormuş hemde kimyasallar salgılayarak tutunmaya engel oluyormuş(doktorum böyle söylemişti)şuanda tek istediğim bebek sahibi olabilmek arkadaşlar.. Eğer bebeğim olursa bu hastalıktanda kurtulurum. Doktorum 3-4 ay folik asit kullanarak hamile kalmaya çalış eğer olmazsa yanıma gelirsiniz demişti. 2 ay daha bekliycez. Sanırım doktor tüp bebek düşünücek ama tüp bebek yapmadan önce kist alınıyormu acaba?nasıl içim sıkılıyor anlatam. şuanda bile kist o bölgede varlığını hisettiriyor. Bazen hiç hissetmiyorum nasıl mutlu oluyorum anlatamam. şuanda adetimin 7. Yani sobin günündeyim. Adetten sonrada şiddetli ağrılarım olabiliyor. Bir adet dönemi daha geçti biraz daha büyümüştür canavarım..
merhaba arkadaşlar. bende de çikolata kisti var malesef. senelerdir doğum kontrol hapı kullanıyorum. 1,5 senelik evliyim fakat şuan çocuk düşünmüyoruz. bir arkadaş kist sızdırma yapınca karında ağrı oluyor yazmış. benim yaklaşık 1 senedir süregelen ve ara sıra olan bel ve karın boşluğu arasında bir bölgede ağrı oluyor. acaba o da mı kistten dolayı oluyor ? eskiden hiç ağrım olmazdı. doğum kontrol hapı da kullandığım için içim rahattı kistin büyüklüğü sabit kalıyor diye.adet sırasında ağrım olmuyor şuanda fakat ara sıra hiç anlam veremediğim bir ağrı oluyor bel boşluğumda.korkudan dr a gidemiyorum ameliyat diyecek diye.cevaplarsanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?