• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çikolata kistinden nefret edenler birbirimize yardımcı olalım...

papatyapapatya28

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
79
2
48
Merhaba kızlar benimde 7-8 cm'lik çikolata kistim var. Evleneli 2 ay bile olmadı. Yumurtlama testlerimin hepsini yaptırdım. Hepsi çok kötü çıktı. Bu kist yumurtalık rezervimi çok bozmuş. Ümitsizliğe kapılıyorum. Birde çikolata kistinin sızdırma yaptığında karın bölgemdeki günlerce süren ilaçlarla serumlarla geçmek bilmeyen o ağrı moralimi bozuyo. Sızdırma yaptıkça tüplerimide yapıştırıyordur birbirine. Kistimi aldıramıyorum çünkü yumurtalık rezervini dahada çok düşürdüğü için korkuyorum. Zaten yok denilcek kadar az. Benimle aynı dertten yakınnan arkadaşlar birbirimize yardımcı olalım lütfen.

Bundan 5 yıl önce bende de çikolata kisti vardı.ne yaptıysam olmadı doktorum laparoskopiyle ameliliyat dedi ameliyat sırasında kistim patladı açık ameliyata geçildi çok şükür ki ameliyat ii geçti.sonrasında doğal yolla hamile kalman zor ama imkansız deli dediler tüp bebek düşünün dediler ama eşim ve ben Allah kısmet ederse olur diye düşündük.daha bir sene geçmeden kendiliğimden hamile kaldım yani çikolata kisti olanlar korkmayın ama ameliyat olmadan kurtuluş yok hele de kist büyükse

Geçmiş olsun, ben de 3 sene önce laparoskopi ile ameliyat oldum, kistlerimi temizlettim. Kistlerin alınmasının hamile kalmayı kolaylaştırdığını biliyorum. O ağrıları ben de çok iyi bilirim, ama böyle de hayat geçmez, en kısa sürede ameliyat olmanızı tavsiye ederim. Allah şifa versin.

çikolata kistinden ameliyat oldum hemen tekrarladı 8 ay sonra 2 kez tüp bebek tedavisi gördüm olmadı dr tekrar ameliyat dedii başka bir dr ise ameliyat olma yumurta rezervin az bir an önce çocuk tedavine devam et ameliyat sırasında ne olacağı belli olmaz belki yumurtalıkların alınabilir dedi bu hastalığı tek çözümü hamile kalmak ve aynı sıkıntılar bende var karnımda sürekli gerginlik agrı çok zro bir hastalık rabbim hepimizin şifasını versin amin

bende yaklaşık 2 yıl oldu öğreneli regl dönemim sancılı olmaz öyle çünkü bu sancıyı kesen dualar var benimkine kızlaar hoca okumuştu o gün bugündürde yok olmasında ne yumurta rezervinden haberim var nede çok yapışıklık yapmışmı onu bile bilmiyorum tek bildiğim her zmn ağrımın olduğu diz kapaklarım bile sızlıyo heleki kasıklarım onuda bi ben bi allah bilir üstelik 2cmlik kistim ama çok uğraştırıcı raabbim herkese şifa versin

şuanda tek istediğim bebek sahibi olabilmek arkadaşlar.. Eğer bebeğim olursa bu hastalıktanda kurtulurum. Doktorum 3-4 ay folik asit kullanarak hamile kalmaya çalış eğer olmazsa yanıma gelirsiniz demişti. 2 ay daha bekliycez. Sanırım doktor tüp bebek düşünücek ama tüp bebek yapmadan önce kist alınıyormu acaba?nasıl içim sıkılıyor anlatam. şuanda bile kist o bölgede varlığını hisettiriyor. Bazen hiç hissetmiyorum nasıl mutlu oluyorum anlatamam. şuanda adetimin 7. Yani sobin günündeyim. Adetten sonrada şiddetli ağrılarım olabiliyor. Bir adet dönemi daha geçti biraz daha büyümüştür canavarım.. :(

Öncelikle hepimize çok çok geçmiş olsun.. Klasik olacak çok yerde okumuşsundur muhtemelen ama ameliyattan önce bi soğan kürü dene, bi yerde okumuştum 7küsür cm`den 2küsüre inmişti boyutu bi bayanda.. Neticede Rabbim bi kolaylık verecekse belki aracı olarak bunu tayin edecektir.. Ablamda da aynı sıkıntı var o evli ve diğer yumurtalığına da sıçramış, biri 4 diğeri 4,5 cm.. Ameliyat için gün aldık (hem de sezeryan tarzı açık ameliyat olacak) ama ben önce soğan kürünü yaptırıcam kendisine.. Ben de 24 yaşındayım ve bekarım fakat bende de mevcut bu kist, reglim yarın bitecek, bi hafta sonra da soğan suyuna başlıycam çünkü gözüm korktu açıkçası.. Irsi bi durum bu, ablamda diğer yumurtalığa da sıçrama yaptı ve benim ufkumda henüz evlilik yok, o sebepten yok etmeliyim.. Allah hepimize şifa versin arkadaşlar.. Yeni bilgiler alırsak paylaşalım..

Merhaba sottile. Ilgin için çok teşekkür ederim. Allah ablanada şifa verir inşallah. Ben ilk bu hastalığımı öğrendiğimde zaten 6 cm'di. Doppler sonucumda 21 mm çapında myom 4 mm çapında polip olduğu yazıyordu. Sonra seninde dediğin gibi soğan kürü yaptım. çok düzenli bir şekilde. 3 -4 ay 10 - 15 günlük kürler denedim. Malesef kistimde küçülme dahi olmadı. Ama diğer doplerlerimin hiç birinde polip ve myoma rastlanmadı. Soğan kürü işe yaradı sanırım ama malesef çikolata kistime fayda sağlamadı. Tek çarem bebek rabbim verirse tabi. Hamile kalabilmek için incir kürü varmış soğan küründen sonra incir kürü tavsiye edenler var. Bende direk incir kürüne başlıycam.

merhaba arkadaşlar.. 26 yaşındayım ve 3 aydır evliyim benim için her şey bir anda oldu.. öğrenmemle ameliyat olmam arasında bir hafta var. 4 tane kist olduğunu bir an önce ameliyat olmam gerektiğini duyunca psikolojim alt üst oldu ama korkumun üstesinden gelip ameliyat oldum çünkü bir evlat sahibi olmayı çok istiyorum 2 hafta sonra kontrolüm var aksilik olmazsa çocuk çalışmasına başlıcaz Allah hepimizin yardımcısı olsun..

merhaba arkadaşlar. bende de çikolata kisti var malesef. senelerdir doğum kontrol hapı kullanıyorum. 1,5 senelik evliyim fakat şuan çocuk düşünmüyoruz. bir arkadaş kist sızdırma yapınca karında ağrı oluyor yazmış. benim yaklaşık 1 senedir süregelen ve ara sıra olan bel ve karın boşluğu arasında bir bölgede ağrı oluyor. acaba o da mı kistten dolayı oluyor ? eskiden hiç ağrım olmazdı. doğum kontrol hapı da kullandığım için içim rahattı kistin büyüklüğü sabit kalıyor diye.adet sırasında ağrım olmuyor şuanda fakat ara sıra hiç anlam veremediğim bir ağrı oluyor bel boşluğumda.korkudan dr a gidemiyorum ameliyat diyecek diye.cevaplarsanız sevinirim

Benim hikayem biraz uzun umarım okurken sıkılmazsınız.1,5 senelik uğraştan sonra hamile kaldım.İlk kontrole gittiğimde kist olduğu ortaya çıktı ama zaten hamile olduğum için bende doktorumda önemsemedi.Hamileliğimin 6.ayında bebeğimin kalbinin gelişmediği ortaya çıktı ve amniyon sıvısı fazlalaşmaya başladı.Erken doğum oldu ve bebeğim doğarken öldü.Bu olayın üzerinden4.5 ay geçti .o günden beri mutsuzum.Lohusalık dönemim bittiğinden beri korunmuyoruz ama hamile kalamadım.Bunun üstüne doktora gittim ve 2 tane çikolata kistim olduğu ortaya çıktı.3 cm ikiside.Doktor bir anda olmaz bu kistler çok önceden vardır dedi.Ameliyat önermedi yumurtalık rezervini azalttığı için.Normal yollada hamile kalabilirsin ama kist geciktirir dedi.Tüp bebek önerdi.Bende bu ay gittim tüp bebek için ama bir tane basit kistim olduğu ortaya çıktı.Bu kist gitmeden tüp bebeğe başlayamayız.Bir dahaki adetinde geçer onu bekliycez dedi.Artık ne düşünceğimi ne yapçağımı şaşırdım

merhaba arkadaşlar. Bende de çikolata kisti var malesef. Senelerdir doğum kontrol hapı kullanıyorum. 1,5 senelik evliyim fakat şuan çocuk düşünmüyoruz. Bir arkadaş kist sızdırma yapınca karında ağrı oluyor yazmış. Benim yaklaşık 1 senedir süregelen ve ara sıra olan bel ve karın boşluğu arasında bir bölgede ağrı oluyor. Acaba o da mı kistten dolayı oluyor ? Eskiden hiç ağrım olmazdı. Doğum kontrol hapı da kullandığım için içim rahattı kistin büyüklüğü sabit kalıyor diye.adet sırasında ağrım olmuyor şuanda fakat ara sıra hiç anlam veremediğim bir ağrı oluyor bel boşluğumda.korkudan dr a gidemiyorum ameliyat diyecek diye.cevaplarsanız sevinirim

canım boşluğunda olan ağrın bana daha çok böbrek ağrısıymış gibi geldi. O dönemlerde daha fazla su tüket. Eğer kistten kaynaklanan bir ağrı ise şayet yine su tüketimi iyi geliyor. Ilaçtan dolayı adet kanamanın olmamasından dolayı kistin büyümez. Aksine küçülmesi gerekir. Bence bir doppler çektir bir baktır. Sakın ihmal etme. Ve bence ilacı bırak zaten normal şartlr altındakiler bile ilacı bıraktıktan 6 ay sonra hamile kalabiliyorlar. Canım sen bence çok tecrübesizsin bu hastalık hakkında. Lütfen endometriozisle alakalı olan bir doktoruna git sana çocuk yapmanız gerektiğini söyliycektir. .benim adet dönemlerimde de ağrı oluyor. Ama kistimin sızdırma yaptığı andaki ağrının yanında hiç birşey. O iğrenç ağrımın olduğu zamanda ca 125 kan değerim kistten dolayı hep yüksek fakat o dönemde 10 kat artıyor. Serumlarla ağrım günler sonra hafifleyince eski yüksekliğine dönüyor. Ben patlıycak yada kendi etrafında dönücek tıpta torsiyon diyolar bundan çok korkuyordum. Ama çok güvendiğim doktorum çikolata kistlerinin sabit kistler olduğunu patlama ve torsiyon olmıycağını söyledi. Psikolojimi düzeltti konuşma. Yoksa saatli bomba gibi gezmek çok korkutuyordu beni. Sakın ihmal etme ilerde daha fazla uğraşmaman için ihmal etme.el b

merhaba arkadaşlar. bende de çikolata kisti var malesef. senelerdir doğum kontrol hapı kullanıyorum. 1,5 senelik evliyim fakat şuan çocuk düşünmüyoruz. bir arkadaş kist sızdırma yapınca karında ağrı oluyor yazmış. benim yaklaşık 1 senedir süregelen ve ara sıra olan bel ve karın boşluğu arasında bir bölgede ağrı oluyor. acaba o da mı kistten dolayı oluyor ? eskiden hiç ağrım olmazdı. doğum kontrol hapı da kullandığım için içim rahattı kistin büyüklüğü sabit kalıyor diye.adet sırasında ağrım olmuyor şuanda fakat ara sıra hiç anlam veremediğim bir ağrı oluyor bel boşluğumda.korkudan dr a gidemiyorum ameliyat diyecek diye.cevaplarsanız sevinirim

canım boşluğunda olan ağrın bana daha çok böbrek ağrısıymış gibi geldi. O dönemlerde daha fazla su tüket. Eğer kistten kaynaklanan bir ağrı ise şayet yine su tüketimi iyi geliyor. Ilaçtan dolayı adet kanamanın olmamasından dolayı kistin büyümez. Aksine küçülmesi gerekir. Bence bir doppler çektir bir baktır. Sakın ihmal etme. Ve bence ilacı bırak zaten normal şartlr altındakiler bile ilacı bıraktıktan 6 ay sonra hamile kalabiliyorlar. Canım sen bence çok tecrübesizsin bu hastalık hakkında. Lütfen endometriozisle alakalı olan bir doktoruna git sana çocuk yapmanız gerektiğini söyliycektir. .benim adet dönemlerimde de ağrı oluyor. Ama kistimin sızdırma yaptığı andaki ağrının yanında hiç birşey. O iğrenç ağrımın olduğu zamanda ca 125 kan değerim kistten dolayı hep yüksek fakat o dönemde 10 kat artıyor. Serumlarla ağrım günler sonra hafifleyince eski yüksekliğine dönüyor. Ben patlıycak yada kendi etrafında dönücek tıpta torsiyon diyolar bundan çok korkuyordum. Ama çok güvendiğim doktorum çikolata kistlerinin sabit kistler olduğunu patlama ve torsiyon olmıycağını söyledi. Psikolojimi düzeltti konuşma. Yoksa saatli bomba gibi gezmek çok korkutuyordu beni. Sakın ihmal etme ilerde daha fazla uğraşmaman için ihmal etme.

benim hikayem biraz uzun umarım okurken sıkılmazsınız.1,5 senelik uğraştan sonra hamile kaldım.ilk kontrole gittiğimde kist olduğu ortaya çıktı ama zaten hamile olduğum için bende doktorumda önemsemedi.hamileliğimin 6.ayında bebeğimin kalbinin gelişmediği ortaya çıktı ve amniyon sıvısı fazlalaşmaya başladı.erken doğum oldu ve bebeğim doğarken öldü.bu olayın üzerinden4.5 ay geçti .o günden beri mutsuzum.lohusalık dönemim bittiğinden beri korunmuyoruz ama hamile kalamadım.bunun üstüne doktora gittim ve 2 tane çikolata kistim olduğu ortaya çıktı.3 cm ikiside.doktor bir anda olmaz bu kistler çok önceden vardır dedi.ameliyat önermedi yumurtalık rezervini azalttığı için.normal yollada hamile kalabilirsin ama kist geciktirir dedi.tüp bebek önerdi.bende bu ay gittim tüp bebek için ama bir tane basit kistim olduğu ortaya çıktı.bu kist gitmeden tüp bebeğe başlayamayız.bir dahaki adetinde geçer onu bekliycez dedi.artık ne düşünceğimi ne yapçağımı şaşırdım

öncelikle başın sağ olsun. Allah sabır versin ve bu bebeğini alamamışsın ama başka bir bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Ben ise kistimi öğrendiğimde 6 cm di. şimdi ise 8 cm. Banada yumurtalık rezervini düşürdüğü için ameliyat önermediler. Bana doktorum 3-4 ay dene olmazsa yanıma gelin dedi. Normal yolla uzun süre bekleyemeyiz zaten çünkü her ay kist biraz daha büyüyor. Yazın olacak düğünümüzü aralıkta yaptık. şimdi 3 aylık evliyim. Ve malesef hamile değilim. Sanırım banada tüp bebek düşündüğü için öyle dedi. Ama ben senin 3. Kistini anlamadım o çikolata kisti değil sanırım birdahaki adet kanamasında geçer dediğine göre farlı birşey o. Bence hiç canını sıkma ben çok sıkıyorum ama zararı yine bize oluyor. Senin kistlerin küçükken bir an önce tüp bebek yaptır. Sakın kendiliğinden falan olması bekleme. Büyümesinler sonra daha kötü yan etkileri oluyor. Güveniyorsan doktoruna ki bence çok doğru şeyler söylemiş sana için rahat olsun. Benimde seninde bebişlerin olucak :))

öncelikle başın sağ olsun. Allah sabır versin ve bu bebeğini alamamışsın ama başka bir bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Ben ise kistimi öğrendiğimde 6 cm di. şimdi ise 8 cm. Banada yumurtalık rezervini düşürdüğü için ameliyat önermediler. Bana doktorum 3-4 ay dene olmazsa yanıma gelin dedi. Normal yolla uzun süre bekleyemeyiz zaten çünkü her ay kist biraz daha büyüyor. Yazın olacak düğünümüzü aralıkta yaptık. şimdi 3 aylık evliyim. Ve malesef hamile değilim. Sanırım banada tüp bebek düşündüğü için öyle dedi. Ama ben senin 3. Kistini anlamadım o çikolata kisti değil sanırım birdahaki adet kanamasında geçer dediğine göre farlı birşey o. Bence hiç canını sıkma ben çok sıkıyorum ama zararı yine bize oluyor. Senin kistlerin küçükken bir an önce tüp bebek yaptır. Sakın kendiliğinden falan olması bekleme. Büyümesinler sonra daha kötü yan etkileri oluyor. Güveniyorsan doktoruna ki bence çok doğru şeyler söylemiş sana için rahat olsun. Benimde seninde bebişlerin olucak :))

Sağol canım.İnşallah ikimizde sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz.Benim 3.kist basit kist .Ama geçen ay yoktu.B u ay tüp bebek için gittik yeni oluşmuş.Bundada vardır bir hayır.Yok canım kendiliğnden olmasını beklemeyi düşünmüyorum.Öbürküde 1,5 senede olmuştu çünkü.Sende çok fazla bekleme madem doktorn çağırmış vakit kaybetme.Benimki direk tüp bebek dedi.daha 5 ay önce doğum yapmış olmamı bile önemsemedi.Hemen hamile kalmalısın dedi.Aşılamada istemedi boşuna vakit ve para kaybı dedi.İnşallah güzel haberleri en kısa zamanda alırız.

merhaba arkadaşlar. benimde solda 5 cm sağda 3.5 cm iki tane çikolata kistim var ve ne yazık ki bekarım. doktorum yumurtalık rezervin kötü ameliyat olma dedi. ama adetten sonra hiç geçmek bilmeyen kasık ağrım var ve belime ve bacağıma vuruyor. dayanamıyorum sürekli ağrı kesici içiyorum. bundan da korkuyorum acaba zarar verir mi diye. ne yapacağım gerçekten bilmiyorum :(

canım boşluğunda olan ağrın bana daha çok böbrek ağrısıymış gibi geldi. O dönemlerde daha fazla su tüket. Eğer kistten kaynaklanan bir ağrı ise şayet yine su tüketimi iyi geliyor. Ilaçtan dolayı adet kanamanın olmamasından dolayı kistin büyümez. Aksine küçülmesi gerekir. Bence bir doppler çektir bir baktır. Sakın ihmal etme. Ve bence ilacı bırak zaten normal şartlr altındakiler bile ilacı bıraktıktan 6 ay sonra hamile kalabiliyorlar. Canım sen bence çok tecrübesizsin bu hastalık hakkında. Lütfen endometriozisle alakalı olan bir doktoruna git sana çocuk yapmanız gerektiğini söyliycektir. .benim adet dönemlerimde de ağrı oluyor. Ama kistimin sızdırma yaptığı andaki ağrının yanında hiç birşey. O iğrenç ağrımın olduğu zamanda ca 125 kan değerim kistten dolayı hep yüksek fakat o dönemde 10 kat artıyor. Serumlarla ağrım günler sonra hafifleyince eski yüksekliğine dönüyor. Ben patlıycak yada kendi etrafında dönücek tıpta torsiyon diyolar bundan çok korkuyordum. Ama çok güvendiğim doktorum çikolata kistlerinin sabit kistler olduğunu patlama ve torsiyon olmıycağını söyledi. Psikolojimi düzeltti konuşma. Yoksa saatli bomba gibi gezmek çok korkutuyordu beni. Sakın ihmal etme ilerde daha fazla uğraşmaman için ihmal etme.el b

çok teşekkür ederim arkadaşım bilgilerin için

merhaba arkadaşlar. Benimde solda 5 cm sağda 3.5 cm iki tane çikolata kistim var ve ne yazık ki bekarım. Doktorum yumurtalık rezervin kötü ameliyat olma dedi. Ama adetten sonra hiç geçmek bilmeyen kasık ağrım var ve belime ve bacağıma vuruyor. Dayanamıyorum sürekli ağrı kesici içiyorum. Bundan da korkuyorum acaba zarar verir mi diye. Ne yapacağım gerçekten bilmiyorum :(

arkadaşım eğer sözlü yada nişanlıysan düğünü ertelemeyin derim ben. Eğer ufukta evlilik yoksa doktorun senin asla bu şekilde kalmanı istemez. Geçici menopoza sokan ilaç tedavisi görmeni ister böylece adet kanaması olmayacağı için kistin büyümesini durdurur. Malesef bu hastalığın en belirgin iki yan etkisinden biride yumurtalık rezervini bozduğu için infertilite. Ben çikolata kistimi öğrendiğimde sözlüydüm. Yazın olacak düğünümüzü aralıkta yaptık. Geçici menopaza sokan ilacı kullanmak istemedim. çok fazla ağrı kesici içme bence çünkü karaciğere çok zararı var. Benim karaciğerde kist gibi birşey var. Doktorum çok mu ağrı kesici içiyorsun diye sormuştu bu yüzden. Allah şifa versin arkadaşım.

merhaba arkadaşlar.. 26 yaşındayım ve 3 aydır evliyim benim için her şey bir anda oldu.. öğrenmemle ameliyat olmam arasında bir hafta var. 4 tane kist olduğunu bir an önce ameliyat olmam gerektiğini duyunca psikolojim alt üst oldu ama korkumun üstesinden gelip ameliyat oldum çünkü bir evlat sahibi olmayı çok istiyorum 2 hafta sonra kontrolüm var aksilik olmazsa çocuk çalışmasına başlıcaz allah hepimizin yardımcısı olsun..

geçmiş olsun arkadaşım. Bende 26 yaşında ve 3 aylık evliyim. Yumurtalık rezervine baktırdın mı hiç?

şuanda tek istediğim bebek sahibi olabilmek arkadaşlar.. Eğer bebeğim olursa bu hastalıktanda kurtulurum. Doktorum 3-4 ay folik asit kullanarak hamile kalmaya çalış eğer olmazsa yanıma gelirsiniz demişti. 2 ay daha bekliycez. Sanırım doktor tüp bebek düşünücek ama tüp bebek yapmadan önce kist alınıyormu acaba?nasıl içim sıkılıyor anlatam. şuanda bile kist o bölgede varlığını hisettiriyor. Bazen hiç hissetmiyorum nasıl mutlu oluyorum anlatamam. şuanda adetimin 7. Yani sobin günündeyim. Adetten sonrada şiddetli ağrılarım olabiliyor. Bir adet dönemi daha geçti biraz daha büyümüştür canavarım.. :(
canım,ameliyat olmadan tüp bebek yaptırmanı tavsiye etmem.bende aynı durumdayım, 6cmlik çikolata kistiyle(sadece tek tarafta ve bir tane olmasına rağmen) 3kez tüp bebek denedik malesef hiç pozitif göremedim.kistin varlığı hem yumurta kalitesini bozuyormuş hemde kimyasallar salgılayarak tutunmaya engel oluyormuş(doktorum böyle söylemişti)
ameliyat kaçınılmaz görünüyor bana,

benim ağrılarımda yanlarda olurdu ve ben böbreklerim ağrıyor zannederdim,kaç kez üroloji doktoruna gittim buyüzden.en son ulltrasona girince böbreklerde birşey olmadığı çikolata kistimin olduğu ortaya çıktı.endometriozisle öyle tanıştım.

Back